Witam serdecznie!
Na wstępie przeproszę, że nie pochwaliłem się jeszcze swoim wczorajszym nabytkiem na forum powitalnym, ale jakieś zrządzenie losu uszkodziło mi mechanizm dachu :/
Do rzeczy:
uszkodzeniu uległy białe plastiki (niestety oba - z lewej i prawej) nakręcane na ramię mechanizmu, które wchodzą na kulisty łeb. Poniżej załączam obrazek, na którym widać ten biały plastik. Nie wiem, czy jest tam widoczne dokładnie to, co siedzi w dachu 987, ale widać "o czym mówię".
Pytanie jest następujące:
gdzie mogę tego szukać i ile to może kosztować? Przestraszyłem się na tyle, że chyba kupiłbym po dwa na każdą stronę, żeby mieć w zapasie
Pytanie drugie:
Czasem przy składaniu dachu od strony pasażera miękkie poszycie nie wchodzi za tą czarną listwę tylko "wydostaje się na zewnątrz". W tej sytuacji muszę podczas składania ręką "nakierować" poszycie na swoje miejsce. Słyszałem, że jest za to odpowiedzialna jakaś guma, która mogła się wyrobić i o ile ma jeszcze jakiś zakres regulacji to da się to skorygować (naciągnąć) lub trzeba kupić nową.
Czy ktoś z Państwa robił coś podobnego, miał taki problem lub wie, gdzie szukać pomocy?
(zdjęcie znalezione w internecie, to nie mój box
)
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!