Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.02.2023, 1:07 

Trochę nietypowe przywitanie z nową społecznością (to mój pierwszy post) ale z dużą frajdą do Was koledzy i koleżanki dołączam. Od kilku lat bawię się w Road Tripy i czepie frajdę z jazdy po zakrętach i przyszła kolej na wyposażenie garażu w kilka aut z właściwym znaczkiem na masce i silnikiem umieszczonym tam, gdzie jego miejsce :)))) i
Jestem z tego powodu uśmiechnięty od ucha do ucha, że żnów auta staną się pretekstem do poznania ludzi, którzy jak zaparkują auto i zaczną się oddalać, to nie ma siły by się nie spojrzeli się raz jeszcze na swoją maszynę zanim wejdą do domu, sklepu, kawiarni, biblioteki, galerii, mydła i powidła...
Jestem przekonany, że spotkam tu pozytywnych świrów, którzy nie raz zawrócili na drodze, by przejechać raz jeszcze kilka zakrętów, czy na wakacje z żoną nad morze pojechać przez Zakopane bo każdy kilometr w naszych autach jest boski! I niech tak zostanie!

Na początek nie będę się rozpisywał o autach w garażu, czy wymieniał ich specyfikacje, a dorzucę jedno zdjęcie z ostatniego weekendu oraz projekt powstającego, nowego salonu w Warszawie, którego miałem przyjemność tworzyć
Witam Was Wszystkich!

(Sorry za dluuuugie wywody, ale nie czuje, że wśród Was przywitanie się po prostu: cześć - jest tu na miejscu )

Jakub.
Tata, Marzyciel, Kierowca, Projektant Czasu. (Czasu z samochodami)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 22.02.2023, 8:40 

Cześć Kuba!
Miło Cię słyszeć!
Popatrz, dopiero co rozmawialiśmy o naszych autach w Topaczu i doszliśmy wspólnie do wniosku, że właśnie 911 i '02 to zestaw idealny:)
Serdecznie pozdrawiam
Tomek

PostNapisane: 22.02.2023, 9:12 

tomemek napisał(a):
Cześć Kuba!
Miło Cię słyszeć!
Popatrz, dopiero co rozmawialiśmy o naszych autach w Topaczu i doszliśmy wspólnie do wniosku, że właśnie 911 i '02 to zestaw idealny:)
Serdecznie pozdrawiam
Tomek

O proszę! Tomek, fajowo Ciebie i tutaj spotkać, lubiłem Twoje 2002 czerwone, a teraz widze że kolejny rozdział przed nami! 😃
Jest prognoza ze w tym roku wreszcie Sylwia odpali 10edycje z zespołem, ja chętnie popatrzę w kalendarz by doskoczyć do MotoClassic w tym roku

Dobrej energii, na początek dnia !

PostNapisane: 22.02.2023, 13:28 

No to szykuj się na końcówkę sierpnia ;)

PostNapisane: 22.02.2023, 22:41 

Nr klubowicza: 304
Witamy. Super fajne projekty i salon i ten samochodowy. Gdzieś juz czytałem, słyszałem. Mam nadzieję, że poznamy się, pojeżdzimy. Zapraszamy na zloty i nie tylko.

Andrzej
911

PostNapisane: 24.02.2023, 1:49 

Andruszka napisał(a):
Witamy. Super fajne projekty i salon i ten samochodowy. Gdzieś juz czytałem, słyszałem. Mam nadzieję, że poznamy się, pojeżdzimy. Zapraszamy na zloty i nie tylko.

Z pewnością się spotkamy! 😃 to kwestia czasu, chciałem podziękować za dobre słowo Andrzeju, miło.

Skąd jesteś Andrzejku ?

PostNapisane: 25.02.2023, 0:00 

Nr klubowicza: 304
Jestem z okolic Siedlec, więc można powiedzieć blisko Warszawy. Dlatego cieszy mnie, że powstaje salon z mojej strony stolicy.
Widzę, że jeżdzisz 997, moim zdaniem to najfajniejsza generacja 911. Jeszcze mocno zakorzeniona w historii modelu, po części prawdziwie sportowa i analogowa, ale przyjemna w użytkowaniu, 991 to już bardziej grand turismo niż auto sportowe, z dużo większą ilością nowinek. 996 też fajne, ale specyficzne, moim zdaniem za dużo księgowi przy niej mieli do powiedzenia (jak zresztą w wielu markach w tym czasie np. Mercedesie}, a Porsche na siłę chciało pokazać, że jest nowoczesne, co osłabiło ponadczasowość modelu. A wiatraki trzeba kochać...
Zresztą może jestem trochę tendencyjny bo miałem dwie 997 :D , chociaż 996 i Boxster 968 też były.

Andrzej
911

PostNapisane: 25.02.2023, 8:36 

Tak, dziś czuję, że na daily po sezonie letnim 997 to fajna opcja, czuję jeszcze w nim mechanicznego dzika, ale jest jednocześnie bliski kształtem współczesnej linii 911 😀
Lubię go! Więc jeszcze bardziej czekam by temperatury troszkę podskoczyły i pewnie zawitam w Warszawie to będzie okazja chwile pojeździć razem i wypić wspólnie kawę

Ps. Jestem latem też spokrewniony z twoim 944, bo 968 do de facto podobne mechaniczne auto, ale zazwyczaj wywożę je latem pod Juratę i tam pomaga mi się przemieszczać

Pozdrawiam, Jakub!

PostNapisane: 2.03.2023, 16:59 

Nr klubowicza: 490
Cześć, witamy na forum i zapraszamy do klubu i na zloty, jest tu mnóstwo ludzi, którzy zawracają aby przejechać jeszcze raz ten sam zakręt :)
Jakiś czas temu w porcie w Jastarni widziałem znajome z klubu 968, ale właściciel się wtedy nie pojawił, szkoda, bo pewnie byłaby okazja pogadać.

Mateusz

http://www.pba.pl
http://www.balticlodge.pl
http://www.lidiakalita.pl
http://www.rehasport.pl

PostNapisane: 3.03.2023, 18:56 

mata70 napisał(a):
Cześć, witamy na forum i zapraszamy do klubu i na zloty, jest tu mnóstwo ludzi, którzy zawracają aby przejechać jeszcze raz ten sam zakręt :)
Jakiś czas temu w porcie w Jastarni widziałem znajome z klubu 968, ale właściciel się wtedy nie pojawił, szkoda, bo pewnie byłaby okazja pogadać.

A już na własnej skórze się przekonałem po wiadomościach od Was na priv, że dużo to „wrażliwców” na fajne zakręty i motopasję! Zawsze jak tylko spotkasz mnie na trasie to śmiało kiwnij i chętnie pogadam. Wczoraj zaczepiliśmy się z yellow 996.2 na światłach u mnie w Łodzi i uśmiech pozostał na resztę dnia

Ps. 😀 To musiał być pewnie 2021 rok jak port w Jastarni ? albo 2022 , jeszcze wcześniej auto należało do klubowicza, specka kolorystyczna wyborna!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]