Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Powitanie
PostNapisane: 13.03.2014, 0:03 

Witam wszystkich. Od ok roku jestem posiadaczem Porsche Cayenne S 4,5 V8. Dlugo obserwowalem forum Porsche i w zwiazku z malym problemem z moim autem postanowilem zadac Panstwu pytanie. A wiec, kiedy przyspieszam autem dosc mocno trzesie, czuc to na kierownicy,pedalach ogolnie cale sie telepie. Na kompie 0 bledow,kola wywazone, podpora walu ok... Prosze o jakakolwiek pomoc lub rade. Pozdrawiam.seba.

Tytuł: Re: Powitanie
PostNapisane: 13.03.2014, 0:42 

kajuta28 napisał(a):
Witam wszystkich. Od ok roku jestem posiadaczem Porsche Cayenne S 4,5 V8. Dlugo obserwowalem forum Porsche i w zwiazku z malym problemem z moim autem postanowilem zadac Panstwu pytanie. A wiec, kiedy przyspieszam autem dosc mocno trzesie, czuc to na kierownicy,pedalach ogolnie cale sie telepie. Na kompie 0 bledow,kola wywazone, podpora walu ok... Prosze o jakakolwiek pomoc lub rade. Pozdrawiam.seba.

Sprawdź stan opon - mogą być owale ?, mimo, iż wyważone będą biły na kierownicy, to samo może być z felgami, samo wyważenie nie wystarcza - zacznij od tego, kolejna możliwość - półosie, proponuję dobry serwis, to co piszesz może mieć różne przyczyny.

Pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania problemu.

Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2014, 1:15 

Witam. Dziekuje za zainteresowanie moim zapytaniem. Kola 2 dni temu byly zimowe, dzis letnie i jest bez zmian. Mam 2 kpl felg. Na 4 cylindrze niskie cisnienie ale tak juz mam od dosc dawna i nic sie nie trzeslo. To jest takie wrazenie jakby w wibracje od walu wpadal ale podpory, poduszki silnika,skrzynki sa ok. Poza "4" silnik chodzi dobrze, tez sprawdzony, cisniene,swiece,cewki.

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2014, 11:25 

Nr klubowicza: 694
W suwach BMW (np. X3) taki objaw oznacza zużycie reduktora.
Może tam trzeba szukać ?

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2014, 23:58 

A jak ten reduktor sprawdzic. Nigdy nie bawilem sie napedami, jest staly na 4 kola, wiec nic tam nie przelaczam. Dodam, ze auto jest bez pneumatyki o ile to wogole ma jakies znaczenie.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]