Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Powitanie
PostNapisane: 3.11.2016, 1:23 

Dobry wieczór,
witam wszystkich i pozdrawiam z Wrocławia.
Od kilku miesięcy jestem (szczęśliwym) posiadaczem Cayenne S. Wersja druga, rocznik 2010. Kupiłem od przyjaciela z przebiegiem 100 tys, który nabył nówkę w salonie. Zadbany, serwisowany i wszystkomający... przejechałem już nim ponad 25 tys. km. I pojawiło mi się kilka pytań, na które chciałbym z Waszą pomocą znaleźć odpowiedź.
1. Wymiana oleju i podstawowy serwis typu filtry. Kolega mi mówił, że oleje i serwisy to jak komputer powie... tylko, że wg komputera olej i mały serwis to za 15 tys. km. Czyli wymiana oleju co 40 000 km? Tak rzeczywiście jest? Czy polecicie jakiś warsztat we Wrocławiu? Mam złe doświadczenia z ASO. Co prawda nie Porsche ale zawsze jakoś źle trafiałem...
2. Jak ustalić czy mogę mieć informację na wyświetlaczu o ciśnieniu w oponach? Złapałem ostatnio gwoździa i nieźle poharatałem oponę zanim się zorientowałem. Przestudiowałem instrukcję i nie udaje mi się wyświetlić tej informacji zgodnie z opisem. Samochód ma radarowy tempomat, pneumatyczne zawieszeniu i milion innych bajerów więc taki banał jak odczyt ciśnienia z opon chyba też jest? Wystarczą wentyle z czujnikiem, jak twierdzi wulkanizator? Jak to ustalić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Robert

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]