Autor |
Wiadomość |
b0g0b0jny
|
Napisane: 16.06.2016, 8:10 |
|
|
Ja również gratuluje zakupu Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
Piter86r
|
Napisane: 16.06.2016, 12:31 |
|
|
Radość nie do opisania. Szybkiego montażu ci życzę
|
|
Góra |
|
ghost78
|
Napisane: 16.06.2016, 14:40 |
|
Nr klubowicza: 433
|
Gratulacje, super kolor. Teraz tylko się cieszyć autkiem. Swojego czasu jedno 4s zabrałem z Będzina i cieszę się do dziś
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 16.06.2016, 17:05 |
|
|
Adi_rallye napisał(a): jak będę na podskarpiu to zawijam do Ciebie Rewelacja auto Podjedz ... może przyswoję wiedzę, uwagi na temat auta...
|
|
Góra |
|
Tomek78
|
Napisane: 16.06.2016, 19:14 |
|
|
Cześć, Wrzuć więcej fotek swojego "maleństwa" Gratuluje zakupu! Pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 16.06.2016, 20:40 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
GrzesiekD napisał(a): Ja już też traciłem nadzieję - generalnie szukałem auta do 60k - póżniej zwięszyłem do 65 kolejne byłem już gotów dać 70k - ale sprzedający się nie zgodziła oddać tego auta za tą cenę - właściciel tego auta jeśli to czyta będzie wiedział o kogo chodzi (a szkoda bo to też jest solidne auto - nie widziałem ale sądzę że można tej osobie ufać i wierzyć w opis auta i jego serwis) no i w końcu to się trafiło... z ceną 80k - czyli mocno wychodzącą poza budżet początkowy... No i dobrze....bo ja dalej się Cieszę, że mam świetne auto, a gdybym uległ i sprzedał to przeżywałbym kolejne męki Naprawdę cieszę się, że kupiłeś, bo to była normalna droga do zakupu. Kiedy jechałem obejrzeć, zupełnie bez chęci kupowania, byłem przekonany, że obejrzę kolejnego strupa, jakich wiele. Na miejscu byłem sporo przed Tobą i po dyskretnych oględzinach ślinka mi jednak pociekła. Wiedz, że gdybyś Ty nie kupił, kupiłbym tego samego dnia ja. Tu szacunek dla Sprzedającego. Był naprawdę fair !!! W moim przekonaniu wystarczy mu (autu ) profesjonalna polerka i będzie OK. I daruj sobie jakieś natychmiastowe, gorączkowe inwestycje, kwarcowe powłoki itp. Ochłoń, poznaj auto. Dozuj sobie wydatki, które będą przyjemnościami Dużo radości z jazdy....myślę, że jakiś Ułęż czy Tor musisz zaliczyć, żeby poczuć co to za auto, jak fajnie jest skonstruowane i jak nim bezpiecznie jezdzić.
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 16.06.2016, 21:02 |
|
|
Tomek78 napisał(a): I daruj sobie jakieś natychmiastowe, gorączkowe inwestycje, kwarcowe powłoki itp. Ale czy to znaczy że mam nie robić amortyzatorów (jeden jest wylany) i tego pocenia między silnikiem i skrzynią? Nie jestem mechanikiem nie znam się na tym i jeśli osoba która zajmuje się każdego dnia samochodami mówi mi (tutaj mam na myśli Michała) że te rzeczy powinienem zrobić... to myślę że tak własnie powinno być... chyba że się mylę?
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 16.06.2016, 22:24 |
|
Członek Honorowy |
|
|
Absolutnie nie podważam zaleceń Michała, ale właśnie tego nie rób. Tego, tzn. na już wymieniać. Pojeżdzij tydzień, miesiąc. Sprawdz w najbliższej SKO amortyzatory na shock-testerze. Zobacz jak tłumią, jaka jest różnica między lewym, a prawym. Często mokry ma prawidłowe, lub prawie nominalne siły tłumienia ( wycieki oleju, który zalega na amortyzatorze, mogą pojawić się incydentalnie, a straszą ) Więc umyj, zobacz czy znowu się pojawi olej. Oczywiście jeśli pomiar wskaże, że amortyzator padł, to wymieniaj. Oczywiście parę. Jestem prawie przekonany, że zadasz wtedy pytanie, na jakie ? Dostaniesz masę wskazówek..od regulowanych KONI, przez wzmocnione Bilsteiny i się zacznie..... Piszę, piszę...żeby zneutralizować emocje końcówki meczu
Góra |
|
Adi_rallye
|
Napisane: 16.06.2016, 22:58 |
|
|
pdmobil napisał(a): Absolutnie nie podważam zaleceń Michała, ale właśnie tego nie rób. Tego, tzn. na już wymieniać. Pojeżdzij tydzień, miesiąc. Sprawdz w najbliższej SKO amortyzatory na shock-testerze. Zobacz jak tłumią, jaka jest różnica między lewym, a prawym. Często mokry ma prawidłowe, lub prawie nominalne siły tłumienia ( wycieki oleju, który zalega na amortyzatorze, mogą pojawić się incydentalnie, a straszą ) Więc umyj, zobacz czy znowu się pojawi olej. Oczywiście jeśli pomiar wskaże, że amortyzator padł, to wymieniaj. Oczywiście parę. Jestem prawie przekonany, że zadasz wtedy pytanie, na jakie ? Dostaniesz masę wskazówek..od regulowanych KONI, przez wzmocnione Bilsteiny i się zacznie.....
Prosto w sedno
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 17.06.2016, 6:54 |
|
|
Adi_rallye napisał(a): Sprawdz w najbliższej SKO amortyzatory na shock-testerze. Zobacz jak tłumią, jaka jest różnica między lewym, a prawym Wczoraj byłem, wjechałem - tylko test amorów. Pan powiedział że oba absolutnie w świetnym stanie i nie ma się co martwić. Następnie wszedł pod auto i ... stwierdził że amor jest wylany i trup Zaczął się tłumaczyć, że ten test na mieszadłach to tylko taki test wstępny... że nie jest skonfigurowane na konkretne auto, konkretny model amortyzatora i tym podobne pierdoły... TO ja się tylko pytam - po co płacić 15 zł za test tych amorów, przy każdym przeglądzie skoro ten test NIC nie mówi? A co do pocenia między silnikiem a skrzynią? Też się wstrzymać?
|
|
Góra |
|
Adi_rallye
|
Napisane: 17.06.2016, 10:02 |
|
|
GrzesiekD napisał(a): Adi_rallye napisał(a): Sprawdz w najbliższej SKO amortyzatory na shock-testerze. Zobacz jak tłumią, jaka jest różnica między lewym, a prawym Wczoraj byłem, wjechałem - tylko test amorów. Pan powiedział że oba absolutnie w świetnym stanie i nie ma się co martwić. Następnie wszedł pod auto i ... stwierdził że amor jest wylany i trup Zaczął się tłumaczyć, że ten test na mieszadłach to tylko taki test wstępny... że nie jest skonfigurowane na konkretne auto, konkretny model amortyzatora i tym podobne pierdoły... TO ja się tylko pytam - po co płacić 15 zł za test tych amorów, przy każdym przeglądzie skoro ten test NIC nie mówi? A co do pocenia między silnikiem a skrzynią? Też się wstrzymać? Jak się poci (większość 911 się poci) to śmigaj ale jak zostawia ślady na kostce to rób
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 17.06.2016, 10:14 |
|
|
śladów na kostce przed domem nie mam - w garażu też nie - ale to stoi dopiero 2 czy 3 dni - więc może za mały okres czasu... będę obserwował - no i może umyję ... ten amor - żeby obserwować go... (jak jest zasyfiony to ciężko zauważyć czy jest bardziej zasyfiony czy nie)
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 17.06.2016, 10:26 |
|
Członek Honorowy |
|
|
GrzesiekD napisał(a): Adi_rallye napisał(a): Sprawdz w najbliższej SKO amortyzatory na shock-testerze. Zobacz jak tłumią, jaka jest różnica między lewym, a prawym Wczoraj byłem, wjechałem - tylko test amorów. Pan powiedział że oba absolutnie w świetnym stanie i nie ma się co martwić. Następnie wszedł pod auto i ... stwierdził że amor jest wylany i trup Zaczął się tłumaczyć, że ten test na mieszadłach to tylko taki test wstępny... że nie jest skonfigurowane na konkretne auto, konkretny model amortyzatora i tym podobne pierdoły... TO ja się tylko pytam - po co płacić 15 zł za test tych amorów, przy każdym przeglądzie skoro ten test NIC nie mówi? A co do pocenia między silnikiem a skrzynią? Też się wstrzymać? Grzegorzu. test..tester nic nie mówi. Za to jak piszesz diagnosta się nagadał. Coś musiał przecież powiedzieć. Lepiej byłoby, gdyby wziął 20zł, ale obmył wycieki..ot tak dla sprawdzenia...za kilka dni. Pomiary sił tłumienia zależą od wielu czynników oraz od samego systemu pomiaru. Ten wykonany w stacji powinien Cię uspokoić na tyle, żebyś nie wymieniał amortyzatorów już dziś ! Zapocenia na połączeniu silnika i skrzyni ? Jak duże zapocenia ? Wiszą krople ? Prędzej czy pózniej trzeba będzie zrobić.
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 17.06.2016, 10:37 |
|
|
pdmobil napisał(a): GrzesiekD napisał(a): Adi_rallye napisał(a): Jak duże zapocenia ? Wiszą krople ? Prędzej czy pózniej trzeba będzie zrobić. Z tego co pamiętam Michał mówił, że nie ma kropli - tylko "zapocenie" dlatego mówił o zapoceniu a nie przecieku - tak to określił... ale jak bardzo nie mam pojęcia. Teraz już wiem jak to fajnie mieć w garażu kanał a ja go nie mam
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 17.06.2016, 14:41 |
|
Członek Honorowy |
|
|
No widzisz, tzn. zaczynasz widzieć co to znaczy mieć Porsche. Porsche to przyczynek do postępu ! Budujemy sobie kanały, niektórzy kupują mobilne podnośniki, rozbudowują garaże..... poszerzają wiedzę i w ogóle horyzonty.Co prawda niektórzy złośliwi i zawistni twierdzą, że to nas ogranicza, ale to nic ! Bo mamy PORSCHE ! Mamy zloty, wyścigi, wycieczki, smakujemy "pełną kulturę"...dostajemy świra ! Mamy coraz mniej czasu dla rodziny...wyskakujemy na chwilę z domu, żeby przejechać się bez celu, gdzieś, byle gdzie, nie myśląc, że za pół zbiornika wypalonego dla własnej przyjemności można pójść do kina, teatru i kupić książkę, czy żonie coś miłego, czego nigdy za dużo Kontroluj się, nie spiesz, dozuj sobie te przyjemności bo w nadmiarze mogą się stać męczące. I dla Ciebie i dla bliskich.
Góra |
|
Centrifugal
|
Napisane: 17.06.2016, 15:12 |
|
|
Gratulacje i również witam wszystkich
|
|
Góra |
|