Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.02.2013, 23:39 

Witam wszystkich miłośników firmy porsche.

Od jakiego czasu chciałem kupic auto sportowe.
Niedaleko mojego domu znajduje sie salon jaguara. Bardzo ładnie prezentuje sie w salonie jaguar XK ( maja do sprzedania nawet model demo ). Fajne autko, dobra cena.
Mnie zawsze jednak ciagneło do 911. Poczatkowo blisku zakupu byłem auta używanego z salony Lelek w Katowicach potem nawet dałem zaliczkę na 911 pod Warszawa. Nie ma to jak niezdecydowanie. Żona dalej chciała zebym kupił jaguara XK. - nie ma to jak nowe - cytuje jej słowa
Ostatecznie ( po rzucie monetą ;) wczoraj przelalem kase za porsche GTS w salonie w Warszawie ;) - przbieg 500m. ;)
Jeszcze tylko kwestia ubezpieczenia i opon zimowych ( kolega prowadzacy duża hurtownie własnie ma mi sprowadzić pirelli na piątek) i auto bedzie do odebrania w około srody czwartku w przyszłym tygodniu

Bardzo fajna obsługa osob pracujacych w cetrum porsche W-wa. Zwłaszcza jazda testowe - po 10 minutach jazdy testowej dochodziłem do zdrowia 8 godzin - ech ta choroba lokomocyjna ;)

Na marginesie - kilka dni przegladając forum nie znalazłem nikogo w moich okolic ;(

Tytuł:
PostNapisane: 14.02.2013, 23:49 

gts ponoć fantastycznie się prowadzi.gratulacje. :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.02.2013, 23:59 

Chodzi o tego brązowego GTS'a z PCW, swietnie sie prezentuje

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 0:45 

GTS, GTS... ale JAKI model?! :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 1:50 

Ten brązowy 4 GTS znalazł nareszcie właściciela? Znakomicie:)
Jezeli masz jakieś zapytania względem modelu, uzytkowania itd, to coś niecoś może moge juz powiedzieć po kilku miesiącach użytkowania jego bliźniaka.
A XK to tylko w wersji RS, też to przerabiałem.
PS.Widzę, ze Marcin zrobił Ci jazdę próbną jak trzeba:)

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 11:03 

gratulacje moze kiedys :) i w moim garażu
pozdrawiam z Bydgoszczy

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 11:06 

No Pan Marcin jest okrutny - zbladlem, zalał mnie pot ;). Moge jezdzic szybko agresywnie ale pod warunkiem ze sam prowadzę. Jako pasażer to porażka ;) - trzeba było 10x aviomarin.
Gdy syn pojechał z Panem Marcinem to ja leżałem w salonie plackiem i dochodziłem do siebie. Jemu natomiast banan z ust nie schodził ;).

Zrobiłem kilka nawet fajnych fotek ale komorka SG3 wiec nie bede ich raczej wystawiał.

Autko fajnie sie prezentuje.
Byłbym wdzieczny za jakies uwagi, spostrzezenia odnosnie 911 GTS. Słyszałem ze w Polsce jest tylko kilka sztuk tej wersji.

Zamowiłem opony zimowe pirelli - mja byc jutro- or cena za komplet ok 4300zł

PostNapisane: 15.02.2013, 11:31 

Tomisek napisał(a):
Witam wszystkich miłośników firmy porsche.

Od jakiego czasu chciałem kupic auto sportowe.
Niedaleko mojego domu znajduje sie salon jaguara. Bardzo ładnie prezentuje sie w salonie jaguar XK ( maja do sprzedania nawet model demo ). Fajne autko, dobra cena.
Mnie zawsze jednak ciagneło do 911. Poczatkowo blisku zakupu byłem auta używanego z salony Lelek w Katowicach potem nawet dałem zaliczkę na 911 pod Warszawa. Nie ma to jak niezdecydowanie. Żona dalej chciała zebym kupił jaguara XK. - nie ma to jak nowe - cytuje jej słowa
Ostatecznie ( po rzucie monetą ;) wczoraj przelalem kase za porsche GTS w salonie w Warszawie ;) - przbieg 500m. ;)
Jeszcze tylko kwestia ubezpieczenia i opon zimowych ( kolega prowadzacy duża hurtownie własnie ma mi sprowadzić pirelli na piątek) i auto bedzie do odebrania w około srody czwartku w przyszłym tygodniu

Bardzo fajna obsługa osob pracujacych w cetrum porsche W-wa. Zwłaszcza jazda testowe - po 10 minutach jazdy testowej dochodziłem do zdrowia 8 godzin - ech ta choroba lokomocyjna ;)

Na marginesie - kilka dni przegladając forum nie znalazłem nikogo w moich okolic ;(

Ja jestem z Twoich okolic (Przemyśl), też widziałem to XK, GTS jest duuuużooo łądniejsze, szczere gratulacje.

PostNapisane: 15.02.2013, 12:01 

Irek napisał(a):
Ja jestem z Twoich okolic (Przemyśl), też widziałem to XK, GTS jest duuuużooo łądniejsze, szczere gratulacje.

No ten XK tez ma cos w sobie ;) ( bagażnik - koło zapasowe ;) - łądny - żonie bardzo sie podobał -
ale symbol 911 == 90/60/90 (jak ktos ostatnio w gazecie napisał ) .
Niestety w jagu nie mieli opon zimowych i nie chcieli przeprowadzic jazdy testowej. A gdy sie zdecydowali to byłem juz po-słowie ;) z porsche.

Na marginesie - czy ktos miał problem istotny z przysłowiowym kapciem. Czy ten uszczelniacz do kół zdaje egzamin - tak z praktyki - jak to sie sprawdza.
Słyszałem ze są jakies koła dojazdowe do porsche ale w przypadku tego GTS odpada bo tu jest ta centralne sruba ktorej recznie ponoc sie nie odkręci.

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 12:57 

Ja jestem też z okolic, Tarnów. Tym GTS bardzo się interesowałem ale w końcu wyszło na 991 S, za bardzo cabrio mi się spodobał

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 13:39 

No u mnie problem z garazem i dlattego cabrio z zalozenia odpadło.
Widze kolegę z Przemysla z Tarnowa ;) Rzeszów posrodku. Trzeba jakis wypad gdzies wymyslec kiedys ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 13:53 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Trzeba stanowczo powtórzyć wypad w Bieszczady - poszukajcie w archiwum zdjęć - trafiliśmy z pogodą idealnie :D Było słonecznie i koło 20 st., a tydzień później już śnieg.

PS. Dobrze, że moneta padła na GTS, utrata wartości XK jest niewiarygodna ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 14:18 

Kolejny plus Porsche to nasze forum, z Jaguar niema tak fajnego i tak dużego

PostNapisane: 15.02.2013, 14:27 

Tomisek napisał(a):
Irek napisał(a):

No ten XK tez ma cos w sobie ;) ( bagażnik - koło zapasowe ;) - łądny - żonie bardzo sie podobał -
ale symbol 911 == 90/60/90 (jak ktos ostatnio w gazecie napisał ) .
Niestety w jagu nie mieli opon zimowych i nie chcieli przeprowadzic jazdy testowej. A gdy sie zdecydowali to byłem juz po-słowie ;) z porsche.

Na marginesie - czy ktos miał problem istotny z przysłowiowym kapciem. Czy ten uszczelniacz do kół zdaje egzamin - tak z praktyki - jak to sie sprawdza.
Słyszałem ze są jakies koła dojazdowe do porsche ale w przypadku tego GTS odpada bo tu jest ta centralne sruba ktorej recznie ponoc sie nie odkręci.

Tak, we Wrocławiu z Jaguarem dokładnie ta sama historia z jazda testową. Jakaś niewiarygodna łaska.
Śrubę centralną odkręcasz wg instrukcji TYLKO ręcznie- 130Nm na kluczu.

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2013, 14:41 

Świetny wybór. GTS to był, jest i będzie kiedyś nadal poszukiwany model w gamie 997. Evergreen :D
Frajdy!

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2013, 13:30 

Kilka fotek ale słabej jakości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2013, 14:49 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Ladny kolor. Swietne auto. GTS to najlepsze "cywilne" 997 moim zdaniem. Radosci z jazdy!

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2013, 15:39 

Wszystkie formalnosci załatwione . Jutro rano wyjazd do Warszawy i odbior auta. Tylko jeszcze droga powrotna ;). Mam nadziej ze nie spadnie snieg ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2013, 17:14 

Świetnie, szybkiej i przyjemnej drogi :D

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]