Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.04.2016, 23:25 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Zrobiłeś subiektywne założenie, że jestem normalny ?:wink:
W ramach normalności po południu wcisnąłem do Porszęcia na prawy fotel fotelik i pojechałem na rodzinny spacer z wnukiem (6.) Rzeczywiście po porannych jazdach czułem niedosyt.....Z przejażdżki wróciłem bogatszy o kilka nowych, nieznanych dotąd obserwacji, np. że boczne lusterka są jajkowate...
Co do wcześniejszych wrażeń. Bawić się można każdym autem, nawet do tego nie przeznaczonym. Nie do takich zabaw przeznaczonym. Moim celem było wypchnięcie auta z toru. No i z kontrolą nie udało mi się, a trzymałem nogę na gazie tyle ile dało. Jazda bez trakcji dała mi przyjemne przekonanie, że ( w tym momencie)panuję nad autem nie gorzej niż wyrafinowana elektronika :D
Pożytecznie spędzony dzień :) Dobrze, że są takie pojeżdżawki !

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 11.04.2016, 23:54 

Nr klubowicza: 094
pdmobil napisał(a):
Moim celem było wypchnięcie auta z toru. No i z kontrolą nie udało mi się, a trzymałem nogę na gazie tyle ile dało. Jazda bez trakcji dała mi przyjemne przekonanie, że ( w tym momencie)panuję nad autem nie gorzej niż wyrafinowana elektronika :D
Pożytecznie spędzony dzień :) Dobrze, że są takie pojeżdżawki !

to chcialem napisac, patrzac na Twoje jazdy z poprzednich lat, ze wyprzedziles epoke! Zywa kontrola trakcji:) rodem z dzisiejszych lat!
Dla mnie tez te pojezdzawki to rodzaj odskoczni od codziennej monotonnej jazdy. Jazdy na powrocie z Wawy do Gdy 440km po nocy. Na tempomacie z siadem po turecku, do domu. Taka jazda tez musi byc. Bo na koncu kazdy chce wrocic do domu :idea: Nawet po najwiekszych wojazach... Tak jak przecietny Kowalski na codzien.Jak wiekszosc, ktora ma "racje" taka demokracja :idea:

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

PostNapisane: 12.04.2016, 13:54 

Nr klubowicza: 033
pdmobil napisał(a):
(...) Moim celem było wypchnięcie auta z toru. (...)

no tak to tłumaczy Twoje rady u mnie na prawym ;) ("więcej gazu!" "nie odpuszczaj!" ;) ) - prawie Ci się udało ;) dwa przejazdy jeszcze dochodziłem do siebie zanim zacząłem poprawiać czasy ;)

W 100% zgadzam się że te pojeżdżawki są super - mocno się zastanawiałem czy na mokro jechać ale pojechałem i bawiłem się świetnie i wielkie dzięki organizatorom z AP a szczególnie Mirkowi za ustawianie tras tak żeby było ciekawie, nie nudno ale też bezpiecznie - stosownie do warunków i kierowców. dużo pewności na mokrym zyskałem w tym aucie po tych kilku godzinach - dzieki!

btw. troche dyskusja zdryfowała od poznan motor show... ale nie wiem co z tym zrobic :)

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 13.04.2016, 7:32 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
vip3r napisał(a):
.......

btw. troche dyskusja zdryfowała od poznan motor show... ale nie wiem co z tym zrobic :)

Zadowolić się pointą, że na poznan motor show pokazywane są coraz to nowsze, doskonalsze konstrukcje, a Porsche nie ustępuje kroku, może nawet nadaje ton. Pozostaje nam to przyjąć, nawet jak to będą 2 cyl +3 turbiny i nie będą wypuszczały spalin :wink:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]