Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.02.2011, 20:57 

Moim zdaniem to byl zwykly spam post majacy na celu wypozycjonowanie strony w stopce...

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 16:04 

Nie, nie powiedzialabym ze pracuje w Porsche, jest to niby "zwylky" warsztat samochodowy, ale pracujemy tylko dla posiadaczy Porsche z calej Europy.
Co do doswiadczenia: jezeli zdecydujesz sie zostac mechanikiem, to juz przez wykrztalcenie zbierasz doswiadczenia, a potem tam gdzie pracujesz, to uczysz sie wiecej. A jak rozbierac, sklejac Porsche, to juz nauczylam sie w samej praktyce :)
Urodzilam sie w Berlinie, wiec w detalu nie moge Ci powiedziec, jak tu sie dostac. Wiem, ze dobrze by bylo, jakbys zrobil wykrztalcenie tutaj na miejscu, ale potrzebny bedzie Tobie jezyk...
A mechanikiem zostalam, bo kocham samochody :oops: ... Ale bez obaw, nie jestem jakims babskiem, lecz "odswiezam" urok mechanikow ;)!
U nas duzo kobiet to robi...
:P

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 17:40 

W moim przypadku niemiecki to niestety duży problem. Ich spreche nicht gut Deutsch.;)
Poza tym będąc tutaj - w Polsce, perspektywa pracy w Niemczech wydaje mi się być jakoś dziwnie odległa. Jednak to niemałe wyrzeczenie by tak po prostu opuścić ojczyznę, rodzinę... Chyba jednak wolałbym tego nie robić.:) Polska to moje miejsce i tak naprawdę to nie wyobrażam sobie żeby wyjechać na stałe za granicę.

Tak z innej beczki to powiem Ci, że u nas nie do pomyślenia byłoby żeby kobieta była mechanikiem.:) U Ciebie w Niemczech ludzie nie mają żadnych uprzedzeń? Mam na myśli przede wszystkim mężczyzn.:D

Jeszcze coś... Twoja praca satysfakcjonuje Cię w 100 procentach? Naprawdę aż tak lubisz mechanikę?

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 18:37 

Nawet nie wiem czy lubie az tak mechanike, jakos mnie to zachwyca, ale juz sie tez tym nudze. Wiadomo, fajnie sobie popatrzec na samochody, bo sa ladne, ale dlatego tez sie zdecydowalam najpierw na trzyletnie wykrztalcenie, zeby pozbierac punkty (ktore sa zbedne, zeby "obnizyc" srednia) i moge w tym roku zaczac studiowac. Nie zostane na zawsze mechanikiem.
No jako mezczyzni nie maja problemow, wrecz przeciwnie, sa zadowoloni z mojej pracy, nie ma jakiegos seksyzmu, czy cos, poniewaz tak samo (lub czasami nawet lepiej) robie robote, i lubie to robic, mam w tym jakas pasje... Ale zawsze sie jaki dupek znajdzie ;)!

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2011, 16:24 

raczej na pewno studia wyższe a dodatkowo podyplomowe np :

http://www.studiapodyplomowe.kozminski. ... dealerska/

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2011, 16:58 

O, dzięki za tego linka kamcio99.
Ciekawa sprawa z tymi studiami. Pierwszy raz widzę coś takiego. To chyba nowość w Polsce (?) Jestem ciekaw czy to im wypali i, czy będzie dużo zainteresowanych.

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2011, 11:25 

Ja po raz pierwszy widze w ogole cos takiego. Z drugiej strony isc na uniwersytet aby zostac handlarzem detalicznym to troche ...dziwne?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]