Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.09.2022, 8:43 

Witam wszystkich,
Jak już napisałem w tytule, mam problem ze składanym dachem w 911. Zaczął zacinać się w połowie składania ... Olej w hydraulice sprawdzony ... Wszystkie przewody sprawdzone ... Komputer wyświetlił już awarię dachu i nie da się w tej chwili juz nic zrobić . Znalazłem "magika", który może do mnie podjechać i przeprowadzić kalibrację, ale nie posiada oryginalnego oprogramowania i mówi, że muszę znaleźć schemat intalacji elektrycznej z tego dachu oraz parametry do kalibracji. Czy ktoś może mi w tym pomóc ?

PostNapisane: 26.09.2022, 20:03 

Nr klubowicza: 193
Sprawdź klapki po bokach. Takie małe które są zamykane i otwierane przez silniki elektryczne. Często przycinają się i silnik nie ma siły ruszyć. Brak zamknięcia/otwarcia klapki powoduje zatrzymanie zamykania/otwierania dachu. To tak na szybko najczęstsza przyczyna.

Aha, możesz sobie z tym poradzić samemu. Jeżeli problem jest w klapach bocznych. Choć w zasadzie z całym dachem powinieneś, bo Porsche przewidziało że może gdzieś na trasie wystąpić awaria i użytkownik będzie musiał zamknąć awaryjnie dach. Jest tam w pobliżu zaślepka od góry, następnie kluczem z zestawu (ampulowym) trzeba pokręcić i klapka powinna manualnie się podnieść/opuścić. Wtedy spróbuj dalej otwierać/zamykać dach z przycisku.

Oczywiście wszystko z głową ;)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 27.09.2022, 7:59 

Dziękuję bardzo za poradę, ale klapki chodzą ok. Problem jest taki, że komputer zablokował już otwieranie i nie da się go ruszyć. Na pulpicie wyświetla awarie dachu ...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]