Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20.02.2025, 13:45 

Witam Wszystkich, od niedawna jestem posiadaczem Cayenne z 2019 i już niestety mam problem bo poprzedni właściciel sprzedał mi go z ukrytymi wadami. A mianowicie jest problem z ogrzewaniem. Nawiewy boczne mam wrażenie że nie działają, ciepłe powietrze leci tylko ze środkowej konsoli od strony kierowcy natomiast na pasażera leci zimne a wręcz lodowate. Na kimatroniku jest ustawione po 22 st. Na tylne siedzenia leci ciepłe. Jeszcze się z takim czymś nie spotkałem a miałem Cayenne I gen i tam się nie działo nic. Teraz nawet nie mogę wszystkiego posprawdzać bo mnie chwilowo rozłożyła choroba. Proszę więc o pomoc co to może być, czy miał ktoś już taki przypadek i jak to naprawić. Dziękuję i Pozdrawiam

PostNapisane: 20.02.2025, 20:53 

Nr klubowicza: 193
Do diagnostyki. Trzeba puścić test całego układu i będzie informacje które silniczki nie działają. Jeżeli wszystkie działają to może któreś cięgno spadło. Przyznam, że jeszcze w trzeciej generacji nic takiego nie sprawdzałem, ale od tego bym zaczął.
Może samo podpięcie diagnostyki da odpowiedź, bo sterownik już mógł zauważyć, że rusza silniczkiem a temperatura na wylocie się nie zmienia.

W pierwszej generacji miałeś szczęście, bo tam ten przypadek się trafia.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]