Potrzebuje kupić przeguby na półośkach do 944 163KM 83r. Doszły mnie słuchy że może pasować od jakiegoś AUDI czy VW.
Wiecie coś może na ten temat ? bo mi strasznie wali w kole....
raczej na 100% to nie to. musisz szuksc przegubow wewnetrznych a te sa zewnetrzne do przedniego napedu. co do wersji silnikowej musi byc 16 zaworowa (136,140ps). zwykly 1,8 (nawet GTI) ma przeguby mniejszej srednicy.
A tak na marginesie to najpierw mozesz wyciagnac swoje i sprawdzic czy napewno sa do wymiany. moze wystarczy tylko wymienic smar
musisz sprawdzic. wcale nie musza to byc przeguby. rownie dobrze moze to byc skrzynia. jesli to walenie powstalo nagle to raczej bedzie to co innego, bardziej klopotliwego
Dzisiaj wjechałem na kanał i wszystko jasne. Okazało się że jednak przegub. Wyjełem, wyczyściłem i walnełem chyba z kilogram towotu..śmiga jak dziki
Kamień z serca mi spadł
Jakiego towotu Nie wolno stosowaś takiego smaru w przegubach ! TYLKO specjalny smar na bazie MoS2. Ściągnij to, umyj dokładnie i zastosuj dedykowany smar. Do kupienia w saszetkach w każdym sklepie motoryzacyjnym.