Witam !
Mam na imię Wiechu i jestem z Kalisza mam lat ..... nie nie wcale się na tyle nie czuje
Od dziecka dzięki ojcu który na co dzień nie był zbyt dobry dla mnie ale za to miał kompletnego świra na punkcie samochodów od najmłodszych lat pokochałem motoryzację .... w wieku 9 lat będąc z Mamą w Pewexie zobaczyłem resoraka firmy MAJORETTE a był to golf I Cabrio z motorówką która ciągnął za sobą ... od tamtej pory golf I cab stał sie moim marzeniem czekając na to marzenie cały pokój był wyklejony plakatami CC Catch , Modern Talking , Sandrą i innymi a druga ściana była tylko dla Golfa I Cabrio .... Na spełnienie tego marzenia czekałem do 98 roku wtedy zakupiłem pierwszego golfa bez dachu w sumie miałem ich 4 różne sztuki ... Miłość do cabrio przyszła bardzo wcześnie id od właśnie roku 98 każde lato po za jednym kiedy stałem się bankrutem ujeżdzałem jakiegoś cabrioleta tak jak pisałem były 4 golfy I Cabrio jeden Golf 3 Cabrio Renault 19 Cabrio kilka Audi B4 Cabrio , volvo c70 cabrio 2 Toyoty MR 2 Cabrio oraz Mazda mx5 2009 ,po tych wszystkich autach lepszych lub gorszych zrozumiałem że już ciężko będzie mi coś wybrać bez dachu co ma w sobie dusze za normalne pieniądze ...
Rok temu nie znając kompletnie tematu kupiłem Boxstera 986 2.5 automat z przebiegiem 125 tys km było to auto uszkodzone nie mocno bo 100% sprawne i jeżdżące od pseudo znawców Porsche dowiedziałem się ze to najgorszy szmelca jaki moglem sobie kupić przyznam się że wystraszony byłem na maxa ale .... po paru dniach jazdy okazało sie że to bardzo fajne auto co prawda automat troszkę powolny i przyspieszenie jak na 200 ps słabe ale naprawdę zakochałem się w tym samochodzie
Na koniec sezonu 2015 we wrześniu sprzedałem auto ... Zimą 2016 zacząłem poszukiwanie kolejnego auta w lutym kupiłem Boxstera S 2000 rok z przebiegiem 122 tys km auto uszkodzone powoli naprawialem kompletowałem części ... dziś jest pierwszy dzień jak wyjechałem nim po naprawach blacharskich lakierniczych i innych ... jutro auto jedzie do całkowitego czyszczenia zakładania twardego wosku konserwacji skóry itp ...
Jeśli pozwolicie to chętnie pozostanę w waszym gronie mam dość dużą wiedze motoryzacyjną od 95 roku zajmuję się handlem samochodami i wiele widziałem w wielu sprawach mogę pomóc np jak łatwo odpowietrzyć układ chłodzenia w boxsterze .... w sumie nie mam pojęcia skąd ten strach bo czytając wasze wypowiedzi byłem że tak powiem " zesrany "
...
Nie chce już przynudzać bardzo przepraszam za mój wywód nie chciałem się chwalić chodzi o przedstawienie siebie i swoich doświadczeń
Jeszcze raz witam wszystkich