Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.02.2010, 21:53 

Czy ktoś może coś wie więcej lub też oglądał osobiście któryś z tych dwóch egzemplarzy?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10729138

i

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=914871012

Drugi rozumiem że musiał być cały po lakierze bo chyba zwykłej Carrery w takim nie wypuszczali? chyba ze jakis indywidual? Jesli sie myle prosze mnie poprawic.
??

Wszystkie uwagi przydatne...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2010, 22:09 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
To drugie bym odpuścił bez oglądania. Opis wystarczy ;) Herby na błotnikach? Napis GT3 RS? Zderzak od turbo? Pomarańczowa skóra? Może to robi wrażenie na panienkach z Sieradza, ale czy aby o to chodzi? Pierwsze wygląda o wiele lepiej.

PS. Bez urazy, jeśli ktoś jest z Sieradza ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2010, 22:11 

po lakierze po calym obszytym srodku
zderak od 4s tylna lotka chyba od GT2
ogólnie bochomaz

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2010, 22:12 

wit007 napisał(a):
Może to robi wrażenie na panienkach z Sieradza

dobre :)

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2010, 23:00 

tia... pimp my carrot.. :)
pewnie ma grilla i playstację w bagażniku.

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2010, 23:04 

No tez takie mialem odczucia.Za duzo zmian. Wylepiony jak z plasteliny.. No ale pomyslalem zapytam.. przynajmniej jedno smieszne okreslenie w slowniku wiecej.. pimp my carrot :p

A co myslicie o pierwszej sztuce bo nią bym był raczej zainteresowany.. najbardziej przypomina orginal a nie jak niektore carrery z samymi przodami od 4S

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 0:18 

wit007 napisał(a):
To drugie bym odpuścił bez oglądania. Opis wystarczy ;) Herby na błotnikach? Napis GT3 RS? Zderzak od turbo? Pomarańczowa skóra? Może to robi wrażenie na panienkach z Sieradza, ale czy aby o to chodzi? Pierwsze wygląda o wiele lepiej.

I jeszcze ten znaczek z maski naklejony na telefon i logo Hamanna jakby on miał cos wspólnego z tym Porsche :lol:
Ogólnie moim zdaniem auto całkowicie zepsute, zrobione totalnie bez smaku i nastawione na tani szpan. Tak jak powiedziałeś robi wrażenie na... ;)

Cytuj:
zderzaki,przód i tył zaadoptowane z modelu z turbem.

:lol:
Cytuj:
felgi "18" nowego modelu Turbo

A to ciekawe.. 18'' w nowym Turbo?!
Cytuj:
wnętrze (konsola, progi, tunel śr.) wysadzane carbonem w niemieckiej firmie / 600 euro

:shock:

Cytuj:
Cena zimowa -115 000 zł .

W MAJU 15% DROŻEJ

Nic tylko brać!
To auto sprzedaje się już ładnych kilka miesięcy. Moim zdaniem jest ciężkie do uratowania, gdyby to była folia to co innego. Wnętrze z ekoskóry (?) również robi tragiczne wrażenie... I pomyśleć, że kiedyś była
zwykłą, ładną, zwyczajną Carrerą :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 8:28 

Granatowy z Varianta wygląda całkiem OK, tylko ma coś dziwnie mocno zajechany fotel kierowcy.. :?

Na tego po "tjuningu" szkoda słów. :x

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 11:35 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
maff też mnie to "od modelu z turbem" rozwaliło. Felgi 18'' od nowego Turbo też niezłe :roll: Ciekawe czy chodzi o te paskudztwa na zdjęciu. Nawet nie zauważyłem że to eko-skóra :shock:
Słowem - poczekać do maja i brać, brać, brać :lol:

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 13:24 

Tak mnie zastanawia jak skasowany lub tez za jakie pieniadze trzeba kupic taka 996 zeby ja tak oszpecic.. wszytsko ok.. kolor moze mu sie podobal, felgi fajne.. srodek..moze to taki kaprys.. ale ta naklejka chyba to jest wykroczenie w tym wypadku poza granice tolerancji dla wlasnych modyfikacji.. To jakby na tylnia szybe nakleił PAJONIERA

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 15:39 

Napisze jeszcze raz bo jakiś mądrala mi posta wykasował

olej 996 szukaj 993 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 15:42 
Klubowicz

gracowy .. twoj post jest w watku w jakim go napisales :)
http://porscheclub.home.pl/forum/viewto ... 6560#46560

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 15:47 

hmmm zmieniam dealera :D

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 17:17 

Panowie easy. Fakt tego "gt3" (w cudzyslowiu :D ) bym nie bral ale co sie komu podoba. Ja mam zderzaki ala turbo i jestem z tego zadowolony. Sikor na twoim miejscu bralbym cabrio. W lato nie ma wiekszego fanu :)

Ps. Uzupelnij profil kolego.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 17:18 

wit007 napisał(a):
maff też mnie to "od modelu z turbem" rozwaliło. Felgi 18'' od nowego Turbo też niezłe :roll: Ciekawe czy chodzi o te paskudztwa na zdjęciu. Nawet nie zauważyłem że to eko-skóra :shock:
Słowem - poczekać do maja i brać, brać, brać :lol:

Te paskudztwa na zdjęciu wyglądają na jakieś chińskie aluminium czy jak kto woli ''felgi z łyżek PKP'' :D
Warto też dodać, że od modelu z ''turbem''auto miało też zderzak jeszcze przed tą wizytą u ''Hamanna''( :lol: ), znalazłem zdjęcia kiedy była jeszcze piękna i zdrowa... No może poza tymi haftowanymi herbami( :arrow: http://allegro.pl/item898775558_haftowa ... uning.html ?!) ,które chyba miały zdobić fotele :P , podobnie jak ta przepięknie pomarszczona cerata na fotelach, przeraża mnie jej wygląd... :shock:
Polecam jeszcze zakup tego oto znaczka na tylną klapę:
http://allegro.pl/item888274539_honda_a ... lemat.html By szereg modyfikacji tworzył jedną wspólną całość... Z resztą jak ma być ''RS'' to chyba nie trzeba nikogo przekonywać o słuszności tej inwestycji :)
Obrazek
Obrazek

Patrząc na te zdjęcia nadal nie mogę zrozumieć czym zawiniło to 996 swojemu panu :|

Cytuj:
wentylowane tarcze hamulcowe /żółte zaciski/

To na bank ma PCCB!

Cytuj:
niedawno zrobiony duży serwis w ASO

Oj ciekaw jestem co sobie w ASO pomyśleli...

Cytuj:
spojlery i progi GT2/koszt spojlera tylnego to 1500 euro,stanowi integralną część z tylną klapą.

Myślę, że raczej 1500 zł, spasowanie i kształt/wykonanie tej klapy nie wyglądają na oryginał. Krążyły kiedyś po Allegro podobne laminaty.

Cytuj:
Kupujesz od pasjonata aut z herbem na masce

Chyba nie Porsche... To stwierdzenie chyba trochę dotyka nas wszystkich tutaj obecnych.

Sikor, ta Cabrio wygląda całkiem ładnie, co najważniejsze jest seryjna :)

Pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 18:14 

No to teraz jak zobaczyłem tą marchewkę w oryginale to powiem Wam że całkowicie nie rozumiem zamiaru właściciela :o Nawet jakby był jakoś bity to nie ma podstaw by tak ładną czarną 911tkę szpecić. To już mógł ją obkleić tymi foliami.. nie wiem jak u nas, ale w Niemczech to koszt rzędu 3tys euro i jest bajka.. zdejmuje folie i jest oryginał i zero odprysków na lakierze.

A ta cabrio strasznie wpadła mi w oko. A więc jak teraz przylecę na ten weekend do PL to być może uda mi się wyskoczyć do trójmiasta.

Jakby jeszcze ktoś do czwartku znalazł jakieś info na temat tej granatowej (może ktoś znajomy zna sprzedającego, może ktoś oglądał.. to niech śmiało piszę)

Pzdr!

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2010, 18:27 

Nr klubowicza: 164
w 996 wersja 4s miała standardowo zderzaki takie same jak w 'modelu z turbem' więc nie byłoby to takie dziwne. Ktoś wyraźnie robił 'przeszczep' bo pewnie takie miał części akurat dostępne albo chciał sobie 'upiększyć' aut. Chciał pewnie dobrze ale wyszło jak zwykle w takich przypadkach...

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 22.02.2010, 21:48 

odświeżam trochę temat.. w tym tygodniu przylatuje do PL i będę zamierzał jechać obejrzeć między innymi granatową sztukę z trójmiasta.. (co mnie jedynie dziwi to fakt że opuścili cenę w porównaniu do poprzedniego ogłoszenia o 15tys zł)
No i pojawiła się jeszcze jedna.. (może ktoś zna auto lub sprzedający komis lub też mieszka gdzieś w okolicy i nie byłoby dla niego problemu zajechać i przyjrzeć się bliżej..)

Link: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11548365

Czekam na wypowiedzi.. przebieg wydaje się mało realny.. wnętrze zadbane.. Czyżby był tak długo robiony? a może tak mało użytkowany?

Pozdrawiam
Paweł

Tytuł:
PostNapisane: 22.02.2010, 22:40 

Nie wiem czy zależy Ci na manualu, ale mogę polecić Ci Carrere znajomego:
http://allegro.pl/item927417091_porsche ... rdtop.html
Na prawdę ładna i zadbana.
Nie przejmuj się ceną, z tego co wiem jest do negocjacji i to nie małej ;)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.02.2010, 23:33 

Ja chyba mogę pogadac z kimś na temat ceny tego z Gdanska (i stanu technicznego).....jesli masz ochotę to napisz na pw

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]