Autor |
Wiadomość |
MichałG
|
Napisane: 24.03.2024, 21:53 |
|
|
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... GdQLd.htmlHej. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym, aucie ? Wisi już długo, kolorystyka ... hmmm czarny to on nie jest, ale mógł bym się przekonać... Może czeka akurat na mnie ? Może ktoś oglądał, zna , widział. Może komuś coś się rzuca w oczy z samych fotek - wiem, że są tu magicy, którzy mają RTG w oczach Z góry dzięki. Michał
|
|
Góra |
|
Patu
|
Napisane: 25.03.2024, 21:26 |
|
|
MichałG napisał(a): https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/porsche-911-carrera-s-ID6GdQLd.html Hej. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym, aucie ? Wisi już długo, kolorystyka ... hmmm czarny to on nie jest, ale mógł bym się przekonać... Może czeka akurat na mnie ? Może ktoś oglądał, zna , widział. Może komuś coś się rzuca w oczy z samych fotek - wiem, że są tu magicy, którzy mają RTG w oczach Z góry dzięki. Michał Cześć, Pan, który kupił ode mnie 997 pokazywał mi to auto. Też brał je pod uwagę. Jednak po tym jak zobaczył fakturę za remont silnika to odpuścił (widać, że było to robione bardzo budżetowo). Na duży plus jest to, że auto jest całe w pierwszym lakierze.
|
|
Góra |
|
MichałG
|
Napisane: 26.03.2024, 20:31 |
|
|
Patu - dzięki za info. No tak mnie zastanawia, że dość ładny, środek też niczego sobie, a tak wisi już chyba z rok...
|
|
Góra |
|
sirgerwazy
|
Napisane: 26.03.2024, 22:31 |
|
|
MichałG napisał(a): Patu - dzięki za info. No tak mnie zastanawia, że dość ładny, środek też niczego sobie, a tak wisi już chyba z rok... Wisi już znacznie dłużej. Sam go oglądałem jakoś około 3 lata temu. Samochód sprowadzony z Dubaju. Skóry dość dobrze wyglądają po renowacji. Sam odstąpiłem od zakupu z powodu pochodzenia samochodu.
|
|
Góra |
|
MichałG
|
Napisane: 26.03.2024, 22:54 |
|
|
sirgerwazy napisał(a): MichałG napisał(a): Patu - dzięki za info. No tak mnie zastanawia, że dość ładny, środek też niczego sobie, a tak wisi już chyba z rok... Wisi już znacznie dłużej. Sam go oglądałem jakoś około 3 lata temu. Samochód sprowadzony z Dubaju. Skóry dość dobrze wyglądają po renowacji. Sam odstąpiłem od zakupu z powodu pochodzenia samochodu. ...o , aż tak głęboko jeszcze w temat tego konkretnego auta nie wszedłem, ale jak Dubaj , to ja również podziękuję... , jedno M5 od "szejków" wystarczy... wyleczyło mnie.
|
|
Góra |
|
Paweł50
|
Napisane: 30.03.2024, 19:46 |
|
|
|
Góra |
|
TomaszW
|
Napisane: 1.04.2024, 11:43 |
|
|
Paweł50 napisał(a): https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/porsche-911-turbo-s-992-ID6Gk271.html
Być może okazja. Super!widziałem 992 z niebieskimi fotelami w kolorze tego nadwozia.Mega!
|
|
Góra |
|
Bartpe
|
Napisane: 5.04.2024, 22:12 |
|
|
|
Góra |
|
dr_ooopsss
|
Napisane: 10.06.2024, 21:00 |
|
|
Cześć, czy ktoś zna tego Macana? Jest piękny, ale czy opis jest prawdziwy? Niby w CarVertical jest jakaś mała szkoda w drzwi pasażera, poza tym raczej czysto. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... GmdzM.htmlSzukam takiego zadbanego egzemplarza. Będę wdzięczny za info o tym wozie. Dzięki.
|
|
Góra |
|
PoZoR
|
Napisane: 11.06.2024, 9:52 |
|
Nr klubowicza: 412
|
|
Góra |
|
MichałG
|
Napisane: 12.06.2024, 21:13 |
|
|
Panowie, chcę kuć żelazo puki gorące - tzn, puki zona nie zmieni zadania na tapecie dwie 996 4 (bez s niestety) - pomóżcie w wyborze. Czy mogę liczyć na waszą chłodną ocenę i jakieś uwagi - przemyślenia ? Podejście na chłodno osób "z zewnątrz" może pomóc podjąć decyzję... Z góry dzięki Pozdrawiam Michał CZARNY 1) czarny 996 4 (2001) 3,4 / 160 tys km (ale wg sprzedawcy silnik wymieniony przy 80 tys w ASO w Niemczech - na "wolny od wad" - podobno ma na wszystko dokumenty) * sprowadzony z Belgii, podobno bezwypadkowy, ale lakierowany miał prawy bok (szkoda na 3 tys euro w 2004), i zderzak lakierowany w PL * brązowe/miodowe wnętrze + sportowe fotele (częściowo elektryczne) * manualna skrzynia * wg 2 właścicieli w PL (teraz 3) * trochę zmęczone wnętrze - skóry całe, ale do odnowienia, podobnie plastiki (ale nie ma tragedii jak na 23 lata) * jest do wymiany odma (ori z aso) bo po długim postoju potrafił puścić dymka - jest już sprowadzona, leży w aucie... * przejechałem się - idzie równo jak po sznurku, zawieszenie pięknie wybiera, "nic nie stuka i nie puka", hamuje prawie w miejscu, * coś było robione z wydechem i jakoś tak "brzęcząco gada" * szyba przód oryginalna - ale wypiaskowana już * dwa odpryski na masce - klar złazi (do ogarnięcia) * dość biedne wnętrze (oprócz foteli) - brak głośników w drzwiach, brak komputera, brak tempomatu, brak grzanych foteli, el szyby, szyberdach, centralny itp * widziałem filmik nagrany z podnośnika : od spodu wszędzie sucho, trochę puszki wydechu już pordzewiałe... link: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... GqShO.htmlSZARY 2) szary (nie srebrny) , 2000r, 145 tys km, 3,4 - przyjechał ze Szwajcarii, podobno bezwypadkowy, (sprzedaje "kolekcjoner - w garażu kilka ciekawych aut, który kupił go od znajomego w szwajcarii) * tiptronic * szary / nie srebrny - lakier w ładnym stanie (kilka maleńkich wgniotek/odprysków - ale niewiele * czarne wnętrze - w ładnym stanie (ale wygadał się sprzedający, że było na regeneracji...) * szyba przód w ładnym stanie * wyposażenie: el fotele z pamięcią (ale zwykłe fotele), za to z herbem na zagłówkach, radio ori z nawigacją i wejściem na CD, tempomat, komputer, białe zegary, dołożony aktywny wydech z pilota, el szyby, szyberdach, centralny itp * 2 kpl kół, * wydech taki "mięsisty", nisko bulgocze - podoba mi się link: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... FRuzr.html
|
|
Góra |
|
naxiu
|
Napisane: 12.06.2024, 21:44 |
|
|
MichałG napisał(a): Panowie, chcę kuć żelazo puki gorące - tzn, puki zona nie zmieni zadania na tapecie dwie 996 4 (bez s niestety) - pomóżcie w wyborze. Czy mogę liczyć na waszą chłodną ocenę i jakieś uwagi - przemyślenia ? Podejście na chłodno osób "z zewnątrz" może pomóc podjąć decyzję... Z góry dzięki Pozdrawiam Michał CZARNY 1) czarny 996 4 (2001) 3,4 / 160 tys km (ale wg sprzedawcy silnik wymieniony przy 80 tys w ASO w Niemczech - na "wolny od wad" - podobno ma na wszystko dokumenty) * sprowadzony z Belgii, podobno bezwypadkowy, ale lakierowany miał prawy bok (szkoda na 3 tys euro w 2004), i zderzak lakierowany w PL * brązowe/miodowe wnętrze + sportowe fotele (częściowo elektryczne) * manualna skrzynia * wg 2 właścicieli w PL (teraz 3) * trochę zmęczone wnętrze - skóry całe, ale do odnowienia, podobnie plastiki (ale nie ma tragedii jak na 23 lata) * jest do wymiany odma (ori z aso) bo po długim postoju potrafił puścić dymka - jest już sprowadzona, leży w aucie... * przejechałem się - idzie równo jak po sznurku, zawieszenie pięknie wybiera, "nic nie stuka i nie puka", hamuje prawie w miejscu, * coś było robione z wydechem i jakoś tak "brzęcząco gada" * szyba przód oryginalna - ale wypiaskowana już * dwa odpryski na masce - klar złazi (do ogarnięcia) * dość biedne wnętrze (oprócz foteli) - brak głośników w drzwiach, brak komputera, brak tempomatu, brak grzanych foteli, el szyby, szyberdach, centralny itp * widziałem filmik nagrany z podnośnika : od spodu wszędzie sucho, trochę puszki wydechu już pordzewiałe... link: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... GqShO.htmlSZARY 2) szary (nie srebrny) , 2000r, 145 tys km, 3,4 - przyjechał ze Szwajcarii, podobno bezwypadkowy, (sprzedaje "kolekcjoner - w garażu kilka ciekawych aut, który kupił go od znajomego w szwajcarii) * tiptronic * szary / nie srebrny - lakier w ładnym stanie (kilka maleńkich wgniotek/odprysków - ale niewiele * czarne wnętrze - w ładnym stanie (ale wygadał się sprzedający, że było na regeneracji...) * szyba przód w ładnym stanie * wyposażenie: el fotele z pamięcią (ale zwykłe fotele), za to z herbem na zagłówkach, radio ori z nawigacją i wejściem na CD, tempomat, komputer, białe zegary, dołożony aktywny wydech z pilota, el szyby, szyberdach, centralny itp * 2 kpl kół, * wydech taki "mięsisty", nisko bulgocze - podoba mi się link: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... FRuzr.htmlO wiele bardziej podoba mi się ten pierwszy egzemplarz. Trochę osobiście zniechęciłby mnie brak tempomatu, z kolei biorąc pod uwagę konfig kolorystyczny to miażdży "takiego sobie" szaraka, nie wspominając o znacznej różnicy w cenie no i manualu w ciemnym Osobiście nie przeszkadzałyby mi te braki w wyposażeniu jeśli miałbym traktować auto czysto weekendowo, myślę że musisz sobie odpowiedzieć na takie pytanie sam. Wziąłeś pod lupę jeden wóz w manualu a drugi w tiptronicu - nie masz preferencji? Wspomniałeś o "S", i skojarzyłem że w podobnej cenie do szaraka wisi 4s od forumowicza już dość długo, cenowo jest bardzo atrakcyjny względem reszty 4s'ów w PL, może Cię zainteresuje/zainspiruje do oględzin? Właściciel opisał jakąś tam historię auta z USA i Polski tutaj na forum. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... FEV3N.html
|
|
Góra |
|
MichałG
|
Napisane: 12.06.2024, 22:11 |
|
|
naxiu - dzięki za opinię. Tak, dla mnie konfig :czarny + brązowe (miodowe) wnętrze - MEGA Braki w wyposażeniu : też chciał bym tempomat ... skrzynia: manual - puryści innej nie uznają, i fajny do "Zabawy", Tiptronic - fajny na co dzień. Z drugiej strony - gdzie "szaleć" takim staruszkiem (manual), czy nie lepszy tiptronic na wolne przejażdżki gdy ładna pogoda - i tu właśnie mam dylemat i sam nie wiem... Co do 4s w cenie "Szaraka" - nie kupię auta z USA - nie bo nie... Poza tym, 80% tych co "wiszą" już wieczność na portalach to właśnie USA... Ogólnie szary, jest ładniejszy "optycznie" - zadbany, ale różnica w cenie spokojnie wystarczy by czarny wyglądał podobnie Jak znam życie, będę analizował i się zastanawiał, a jak już podejmę decyzję ... auto się sprzeda
|
|
Góra |
|
Bunch
|
Napisane: 13.06.2024, 10:15 |
|
|
wybierz manual... szczegolnie, ze automat to nie PDK...
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 13.06.2024, 20:55 |
|
|
tym bardziej ze na okazjonalne niedzielne przejażdżki to warto się pobawić manualem , tip to jak na dayly , nie wiem dlaczego manual kojarzą ludzie z szaleństwem , manual jest idealny na przejażdżki odskocznia od codzienności , no chyba ze ktoś żyje w dużym mieście i jeździ wokół komina w korkach to tip . To ze był zmieniany silnik nic nie zmienia bo ten zmieniony tez padnie , nie ma silników w zwykłych 996 i 997 przedliftowych bez wad . Co do ze z usa nie będę polemizował skoro napisałeś nie bo nie , ja mam zgoła odmienne zdanie ale to jak z kolorem ... , każdy byle nie srebrny , szare 996 są mega o ile są czyste Link pierwszego nie działa , a drugi zdecydowanie cena z kosmosu przedlift w automacie jest wart duzooo mniej transakcyjne ... bo wywoławcza to może sobie wołać i 200 tyś
|
|
Góra |
|
maynard
|
Napisane: 20.06.2024, 15:49 |
|
|
|
Góra |
|
Cember666
|
Napisane: 20.06.2024, 22:59 |
|
Dołączył: 24.01.2014 Posty: 303 Lokalizacja: Wrocław/Wałbrzych
Nr klubowicza: 942
|
|
Góra |
|
sandevilles
|
Napisane: 20.06.2024, 23:27 |
|
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 21.06.2024, 0:22 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5198 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Silnik według vin się zgadza. Zresztą MY2000 to był już tylko i wyłącznie 2,7l. Natomiast auto było wyprodukowane w październiku 1999, ale pewnie data pierwszej rej się sprzedającemu rzuciła w oczy przy wystawianiu auta. Jakby nie było to rocznik modelowy 2000 - czyli M96.22
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
maynard
|
Napisane: 21.06.2024, 11:33 |
|
|
Cember666 napisał(a): maynard napisał(a): Czy ktoś zna/oglądał tego Boxstera? https://www.olx.pl/d/oferta/porsche-boxster-2-7-manual-czerwone-wnetrze-CID5-IDZ8tMr.htmlCena wydaje się atrakcyjna jak na 2.7, natomiast europejski zderzak z tyłu w aucie z USA oraz poliftowy z przodu może budzić podejrzenie, że był bity z każdej strony. A co pokazały CEPiK i Carfax po sprawdzeniu VINu? Nic specjalnego w sumie, 2003 szkoda w przód i tył, 2007 kolejna szkoda w tył auta i na tym historia w carfaxie się kończy.
|
|
Góra |
|
|