Autor |
Wiadomość |
dr_ooopsss
|
Napisane: 29.06.2021, 17:30 |
|
|
Kubuś72 napisał(a): dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): Mój były samochód, wcześniej znajomego z forum, jeszcze wcześniej kolejnego znajomego . Kupiłem w 2013, w zeszłym roku sprzedałem, samochód u mnie nie miał przygód, ma mega stan zachowania, jeździ świetnie i tak samo wygląda, obecny właściciel po roku kupił 911 i stąd decyzja o sprzedaży.
Pisałem o nim na forum kiedyś, poszukaj po użytkowniku.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Dzięki, już trochę poszperałem i wiem więcej. Skoro to taki okaz to czemu przewinął się już przez tyle rąk ? Czyżby każdy marzył tylko o 911? Huu, przewinął się przez tyle rąk, nie rozumiem, czy to, że miałem ten samochód kilka lat i nowy właściciel chce sprzedać, ponieważ nie ma czasu, na jazdę, coś oznacza ?, udzieliłem informacji o samochodzie, żałuję że sprzedałem, mimo, że mam dwie 911, cena jest wysoka, czy jest warty tej ceny oceń sam, jak chcesz dowiedzieć się więcej dzwoń do obecnego właściciela. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Jeszcze raz Ci dziękuję za informacje na jego temat, bardzo mi się przydały. Poza tym Twoje stwierdzenie "żałuję, że sprzedałem" mówi dużo o tym wozie. Zadzwonię na 100%. Nie miałem na myśli nic negatywnego pisząc o ilości właścicieli (tak jak piszesz, niektórzy nie mają czasu na przejażdżki lub z innych powodów musza sprzedać swój ukochany wóz, zastanawiam się tylko czy z moim ojcem nie będzie tak samo, kupi, pojeździ i powie, że chce 911.
|
|
Góra |
|
Andruszka
|
Napisane: 29.06.2021, 18:56 |
|
Nr klubowicza: 304
|
axsis7 napisał(a): Czy ktoś kojarzy ten model https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... a3b0bc4fa2albo jego właściciela? Warszawa i okolice? Całkiem przyzwoity kolor, stan wydaje się nienaganny Auto sprowadzone z USA, wpisz vin w Google, są zdjęcia uszkodzeń, nie wygląda to żle. Warto dokładnie sprawdzić Carfax i zrobić przegląd przedzakupowy w wyspecjalizowanym serwisie. Mnie by tylko odstraszały te aftermarketowe dodatki lampy, felgi, ale może właściciel ma oryginały.
Góra |
|
arti_dg
|
Napisane: 30.06.2021, 0:01 |
|
|
dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): Mój były samochód, wcześniej znajomego z forum, jeszcze wcześniej kolejnego znajomego . Kupiłem w 2013, w zeszłym roku sprzedałem, samochód u mnie nie miał przygód, ma mega stan zachowania, jeździ świetnie i tak samo wygląda, obecny właściciel po roku kupił 911 i stąd decyzja o sprzedaży.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Dzięki, już trochę poszperałem i wiem więcej. Skoro to taki okaz to czemu przewinął się już przez tyle rąk ? Czyżby każdy marzył tylko o 911? Huu, przewinął się przez tyle rąk, nie rozumiem, czy to, że miałem ten samochód kilka lat i nowy właściciel chce sprzedać, ponieważ nie ma czasu, na jazdę, coś oznacza ?, udzieliłem informacji o samochodzie, żałuję że sprzedałem, mimo, że mam dwie 911, cena jest wysoka, czy jest warty tej ceny oceń sam, jak chcesz dowiedzieć się więcej dzwoń do obecnego właściciela. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Jeszcze raz Ci dziękuję za informacje na jego temat, bardzo mi się przydały. Poza tym Twoje stwierdzenie "żałuję, że sprzedałem" mówi dużo o tym wozie. Zadzwonię na 100%. Nie miałem na myśli nic negatywnego pisząc o ilości właścicieli (tak jak piszesz, niektórzy nie mają czasu na przejażdżki lub z innych powodów musza sprzedać swój ukochany wóz, zastanawiam się tylko czy z moim ojcem nie będzie tak samo, kupi, pojeździ i powie, że chce 911. Cześć. To ja sprzedaję auto. Na forum jest sporo informacji na temat mojego Boxstera, mogę podesłać kilka wątków. Jak dowiedziałem, że to auto Adama - tutejszego forumowicza i mojego znajomego z pracy to wiedziałem, że go kupię Teraz dodatkowo złapałem kontakt z Krzyśkiem, który ma mocno pedantyczne podejście do swoich Porsche Fakt, że odkupił ten samochód o czymś świadczy. Samochód na żywo robi świetne wrażenie i jako punkt odniesienia mocno utrudnił mi poszukiwania 911... Dla jasności - mam inne auta do zabawy, a przy 2-dzieci jednak 4-miejsca są przydatne. Stąd decyzja o sprzedaży akurat Boxa. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
BartekG
|
Napisane: 30.06.2021, 11:44 |
|
Nr klubowicza: 770
|
dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): Mój były samochód, wcześniej znajomego z forum, jeszcze wcześniej kolejnego znajomego . Kupiłem w 2013, w zeszłym roku sprzedałem, samochód u mnie nie miał przygód, ma mega stan zachowania, jeździ świetnie i tak samo wygląda, obecny właściciel po roku kupił 911 i stąd decyzja o sprzedaży.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Dzięki, już trochę poszperałem i wiem więcej. Skoro to taki okaz to czemu przewinął się już przez tyle rąk ? Czyżby każdy marzył tylko o 911? Huu, przewinął się przez tyle rąk, nie rozumiem, czy to, że miałem ten samochód kilka lat i nowy właściciel chce sprzedać, ponieważ nie ma czasu, na jazdę, coś oznacza ?, udzieliłem informacji o samochodzie, żałuję że sprzedałem, mimo, że mam dwie 911, cena jest wysoka, czy jest warty tej ceny oceń sam, jak chcesz dowiedzieć się więcej dzwoń do obecnego właściciela. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Jeszcze raz Ci dziękuję za informacje na jego temat, bardzo mi się przydały. Poza tym Twoje stwierdzenie "żałuję, że sprzedałem" mówi dużo o tym wozie. Zadzwonię na 100%. Nie miałem na myśli nic negatywnego pisząc o ilości właścicieli (tak jak piszesz, niektórzy nie mają czasu na przejażdżki lub z innych powodów musza sprzedać swój ukochany wóz, zastanawiam się tylko czy z moim ojcem nie będzie tak samo, kupi, pojeździ i powie, że chce 911. Jak już wiadomo - to je jedyna zabawka tego właściciela . Ale uwierz - jak ktoś kupi pierwszego Boxa ( najlepsza propozycja na pierwszego Prosiaka ) to jak już się zarazi tym wirusem - to chęci na 911 przychodzą BARDZO SZYBKO tego już nie wyleczysz A przy okazji dopytam - czy to jest kierownica z konfiguracji tego auta ? Wydawało mi się że w tym roczniku powinien mieć jeszcze ten model z środkiem w "trójkąt" ?? Świetnie się prezentuje w tym czerwonym kolorze
Góra |
|
BartekG
|
Napisane: 30.06.2021, 11:55 |
|
Nr klubowicza: 770
|
Andruszka napisał(a): axsis7 napisał(a): Czy ktoś kojarzy ten model https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... a3b0bc4fa2albo jego właściciela? Warszawa i okolice? Całkiem przyzwoity kolor, stan wydaje się nienaganny Auto sprowadzone z USA, wpisz vin w Google, są zdjęcia uszkodzeń, nie wygląda to żle. Warto dokładnie sprawdzić Carfax i zrobić przegląd przedzakupowy w wyspecjalizowanym serwisie. Mnie by tylko odstraszały te aftermarketowe dodatki lampy, felgi, ale może właściciel ma oryginały. Z tego co wiem , kiedyś oglądał go Astakos - od marca jest klubowiczem - nie wiem czy występuje pod tym samym nikiem. Spróbuj do niego napisać. Te tylne lamy z ChinaMarket trochę straszą, ale na fotkach z aukcji wygląda faktycznie obiecująco. Na pewno przegląd przedzakupowy - cena w miarę ciekawa , może być jakiś haczyk
Góra |
|
Kubuś72
|
Napisane: 2.07.2021, 22:53 |
|
|
arti_dg napisał(a): dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): dr_ooopsss napisał(a): Kubuś72 napisał(a): Mój były samochód, wcześniej znajomego z forum, jeszcze wcześniej kolejnego znajomego . Kupiłem w 2013, w zeszłym roku sprzedałem, samochód u mnie nie miał przygód, ma mega stan zachowania, jeździ świetnie i tak samo wygląda, obecny właściciel po roku kupił 911 i stąd decyzja o sprzedaży.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Dzięki, już trochę poszperałem i wiem więcej. Skoro to taki okaz to czemu przewinął się już przez tyle rąk ? Czyżby każdy marzył tylko o 911? Huu, przewinął się przez tyle rąk, nie rozumiem, czy to, że miałem ten samochód kilka lat i nowy właściciel chce sprzedać, ponieważ nie ma czasu, na jazdę, coś oznacza ?, udzieliłem informacji o samochodzie, żałuję że sprzedałem, mimo, że mam dwie 911, cena jest wysoka, czy jest warty tej ceny oceń sam, jak chcesz dowiedzieć się więcej dzwoń do obecnego właściciela. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Jeszcze raz Ci dziękuję za informacje na jego temat, bardzo mi się przydały. Poza tym Twoje stwierdzenie "żałuję, że sprzedałem" mówi dużo o tym wozie. Zadzwonię na 100%. Nie miałem na myśli nic negatywnego pisząc o ilości właścicieli (tak jak piszesz, niektórzy nie mają czasu na przejażdżki lub z innych powodów musza sprzedać swój ukochany wóz, zastanawiam się tylko czy z moim ojcem nie będzie tak samo, kupi, pojeździ i powie, że chce 911. Cześć. To ja sprzedaję auto. Na forum jest sporo informacji na temat mojego Boxstera, mogę podesłać kilka wątków. Jak dowiedziałem, że to auto Adama - tutejszego forumowicza i mojego znajomego z pracy to wiedziałem, że go kupię Teraz dodatkowo złapałem kontakt z Krzyśkiem, który ma mocno pedantyczne podejście do swoich Porsche Fakt, że odkupił ten samochód o czymś świadczy. Samochód na żywo robi świetne wrażenie i jako punkt odniesienia mocno utrudnił mi poszukiwania 911... Dla jasności - mam inne auta do zabawy, a przy 2-dzieci jednak 4-miejsca są przydatne. Stąd decyzja o sprzedaży akurat Boxa. Pozdrawiam Sprzedajesz i sprzedałeś, gratulacje dla Ciebie i nowego właściciela .
|
|
Góra |
|
arti_dg
|
Napisane: 3.07.2021, 9:36 |
|
|
To pierwsze auto, które sprzedawałem z lekkim smutkiem... Na szczęście mam się czym pocieszyć Całkiem obiektywnie uważam, że 987 w manualu to świetne auto. A teoria, że nie jest to prawdziwe Porsche bierze się od osób, które nigdy go nie prowadziły.
|
|
Góra |
|
Kubuś72
|
Napisane: 3.07.2021, 9:47 |
|
|
Dlatego coraz bardziej chodzi mi po głowie 718 T
|
|
Góra |
|
fotkom
|
Napisane: 21.07.2021, 15:16 |
|
|
Szukam jakiegoś kabrioletu. Dopiero poznaję markę porsche znalazłem takiego Boxtera https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... 74b0b05f78Cena nie jest duża w porównaniu do innych ogłoszeń gdzie auta są starsze i droższe. Bez wiedzy zapaliła mi się lampka że pewnie coś może być nie tak z tym ogłoszeniem. Przebieg podany w milach więc pewnie auto z USA i pewnie miało jakieś przygody. Czy macie jakieś spostrzeżenia patrząc na to ogłoszenie?
|
|
Góra |
|
kajtus
|
Napisane: 21.07.2021, 15:30 |
|
|
Skoro licznik jest w milach to na pewno warto sprawdzić Carfax - powinno wyjść co wcześniej działo się z samochodem. Po zdjęciach widać nieoryginalne reflektory - po lifcie kierunkowskazy były już białe (ale możliwe że ktoś przekładał na wersję EU ze względów homologacyjnych)
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 21.07.2021, 15:42 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
VIN jest RoW czyli nie z USA raczej. Cena za 2003 bardzo niska. Jednym z powodów może być brak klimy
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 21.07.2021, 15:43 |
|
|
Licznik w milach + Euro VIN to bardziej przełożony anglik niż USA
|
|
Góra |
|
fotkom
|
Napisane: 21.07.2021, 15:45 |
|
|
wit007 napisał(a): VIN jest RoW czyli nie z USA raczej. Cena za 2003 bardzo niska. Jednym z powodów może być brak klimy Przepraszam za głupie być może pytanie. Auto dla mnie będzie typowo do jazdy jako kabriolet. Czy z otwartym dachem używa się też zimnego nawiewu powietrza z klimy?
|
|
Góra |
|
pimi
|
Napisane: 21.07.2021, 16:02 |
|
|
jak jest gorąco (bardzo), to używam, szczególnie na postoju
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 21.07.2021, 16:08 |
|
Nr klubowicza: 712
|
Nie kupuj bez klimy, używam często jak np. stoje na światłach, w korku, jak jadę wolno po mieście
Góra |
|
pimi
|
Napisane: 21.07.2021, 16:41 |
|
|
z klimą na pewno bardziej komfortowo, ale nie zrażaj chłopa. gdybym miał za ac dopłacać 15 kpln, to bym się zastanowił. i bez ac lżejszy i więcej mocy ma 😁
|
|
Góra |
|
vagin
|
Napisane: 21.07.2021, 18:33 |
|
|
Panowie co myślicie o tym egzemplarzu? Chcę to jechać w piątek oglądać, kolega sprawdzał mi historie w aso ale pusto... najgorsze że mam na miejsce prawie 550km w jedną stronę ale cóż auto ze zdjęć bardzo mi się podoba. https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... 542c8122e6
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 21.07.2021, 18:46 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Ja bym bez klimy nie kupił. Zwłaszcza cabrio
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 21.07.2021, 19:02 |
|
Nr klubowicza: 712
|
vagin napisał(a): Panowie co myślicie o tym egzemplarzu? Chcę to jechać w piątek oglądać, kolega sprawdzał mi historie w aso ale pusto... najgorsze że mam na miejsce prawie 550km w jedną stronę ale cóż auto ze zdjęć bardzo mi się podoba. https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... 542c8122e6To auto od handlarza, byłbym czujny. Dochodzą opłaty i wychodzi cena jak za auto sprowadzone z Japonii, z o wiele mniejszym przebiegiem
Góra |
|
szuwarks
|
Napisane: 21.07.2021, 19:18 |
|
|
Johnny napisał(a): vagin napisał(a): Panowie co myślicie o tym egzemplarzu? Chcę to jechać w piątek oglądać, kolega sprawdzał mi historie w aso ale pusto... najgorsze że mam na miejsce prawie 550km w jedną stronę ale cóż auto ze zdjęć bardzo mi się podoba. https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... 542c8122e6To auto od handlarza, byłbym czujny. Dochodzą opłaty i wychodzi cena jak za auto sprowadzone z Japonii, z o wiele mniejszym przebiegiem Z Japoni to nie od handlarza?
|
|
Góra |
|
|