ciachu napisał(a):
Nie - 'weteran szos' to tylko opcja ubezpieczenia w PZU i to chyba już nieaktualna
Apropo ubezpieczeń, jest teraz jeszcze jakaś specjalna opcja w link4 dla żółtych blach.
swoją drogą, sporo na ten temat napisane jest na 924.pl jakby kogoś interesowało, może poszukać.
I jeszcze jedno, ostatnio widziałem zabytek w dość mizernym stanie, więc zastanawiam się czy to w ogóle ktoś potem sprawdza i weryfikuje, a tak powinno być
Dokładnie tak. Weteran Szos to była opcja w PZU samochody powyżej 25 lat 50% składki. ale to parę lat temu ja przez ostatnie 5 lat płaciłem OC w PZU i nie miałem ulg z tego tytułu ( nie licząc moich zniżek ) poza tym ,że można wykupić ubezpieczenie np na 3 m-ce ale wychodziło to i tak drogo.
W link4 troche lepiej traktują żółte blachy bo na 6 m-cy płacę jakieś 230 PLN
Jeśli chodzi o weryfikację stanu zabytków to raczej nikt się tym nie interesuje ani nie sprawdza porzedni właściciel mojego 924 nawet nie zgłosił ,że sprzedał a ja nie zgłosiłem ,że kupiłem i jakoś przez ten długi czas zero zainteresowania co się z nim stało.
Czytałem jakiś czastemu na forum związanym z motoryzacją PRL ,że koleś kupił na złomie fiata 125 na żółtych blachach