Nie wiem jaką trasą będziesz jechał i na ile dni, ale podam Ci miejsca w których ja byłem podczas 2 wyjazdów w te rejony:
Monachium - jako przystanek w trasie i jeden nocleg:
AMERON München Motorworld - super petrolheadowy hotel, odwiedziłem też muzeum BMW.
Warto też skoczyć do Stuttgartu do muzeum Porsche i Mercedesa, które jest najlepszym muzeum w jakim byłem. Tu się zatrzymałem w Mercure Stuttgart Zuffenhausen, ze względu na lokalizacje i garaż podziemny.
Andermatt, Szwajcaria - bardzo blisko do przełęczy: Furka, Susten, Grimsel, Gotthard, Oberalp. Zatrzymałem się w Hotel Crown, plus za garaż podziemny. Szwajcaria jest bardzo droga, ale warto, bo jeżeli chodzi o alpy i trasy, mają najlepsze. Jak masz budżet to można nocować w Chedi - 3k PLN za noc
Zell Am See, Austria - blisko Grossglockner (obowiązkowe miejsce), trochę dalej przełęcz Rossfeld Panorama Strasse (Niemcy), też daję rade. Ja wybrałem Hotel Der Waldhof, było spoko.
Pertisau, Austria - piękne krajobrazy, zatrzymałem się tam odpocząć na 3 dni, polecam hotel Entners Am See
Bormio, Włochy - punkt wypadowy na Stelvio, chociaż ja się zatrzymałem dalej w Bolzano: Art & Design Hotel Napura, było ok
Warto też pojechać do Como na jeden dzień, ja się wybrałem tam kiedy byłem w Andermatt, około 2 godziny drogi