Poleci mi ktoś jakiegoś rzeczoznawcę motoryzacyjnego z Warszawy? Mam małe emergency. W aucie mojej żony (innej marki) na autostradzie odpadł zamontowany przez ASO akcesoryjny splitter. Na szczęście nie trafił w inne samochody. Splitter był przyklejony i chyba nie został przykręcony śrubami, które wg instrukcji powinny go trzymać. Potrzebuję rzeczoznawcę, który to zobaczy i jeśli mam rację to napisze mi opinię w tym temacie, zamierzam zrobić małą rozrubę.
Często towarzystwa ubezpieczeniowe korzystają z usług rzeczoznawców. Albo tak jak kolega wyżej napisał. Dekra. Jak przegląda się parkingi auto poleasingowych np w Słomczynie bądź Grzędach to tam można znaleźć wiele raportów, opisów stanów od rzeczoznawców. Można ewentualnie poprosić o kontakt.
Tak szczerze to nie wyobrażam sobie kupowac nowego samochodu bez skorzystania z pomocy rzeczoznawcy. Oczywiście w przypadku, w którym kupuję auto używane. Samochód w salonu można brać bez konieczności posiadania rzeczoznawcy. Jesli ktoś obeznany nie obejrzy sobie auta to potem wychodzą jakieś nieprzyjemne kwiatki wynikające z użytkowania samochodu, bo wiadomo, ze handlarze często nie przekazują całej prawdy jeśli chodzi o auto. W przypadku wartościowego samochodu dobrze jest również przestudiować ubezpieczenia AC. Szczególnie, ze Porsche jest raczej w top 10 kradzionych chętnie samochodów.