Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 14:10 

Nie, nie prowadziłem auta z PDK.

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 14:25 

Nr klubowicza: 273
Someone napisał(a):
Ja jak przeglądam ogłoszenia, pierwsze co robię to patrzę na zdjęcie kierownicy, nie ma łopatek = zamknięcie strony z ofertą.

W autach z rocznika 2008 nie widziałem ani jednego z łopatkami, w tych z 2009 to też rarytas - moim zdaniem, dodając łopatki wybijesz się poza przeciętność. To jest już zawsze jakiś plus a 6k to nie majątek. Ciężko jest sprzedać w dzisiejszych czasach luksusowy samochód, szczególnie taki który który na dobrą sprawę jest tylko fanaberią bez której można się obejść podczas "kryzysu". Carrera to nie S-klasa. :lol:
Jak się niemile to kierownica z łopatkami była dostępna dopiero jako opcja w zwykłych 911,S,4S dopiero pod koniec 2010roku,dlatego ich niewidzisz bo klienci jak pojeźdźili to już zostawali przy tym co mają bo przekonali się do przycisków😄Tak na marginesie to redaktorzy czasopism tak nabrzmiali ten temat z przyciskami,którzy po dłuższym użytkowaniu 911 przyzwyczjali się na korzyść przycisków!Żeby nie być gołosłownym tak było z panem Dante redaktorem V12,który jest fanatykiem m.in.Porsche

chudy

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 14:45 

Nr klubowicza: 170
kierownice z lopatkami mozna kupic w serwisie i zalozyc, koszt ok. 1000 EUR....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 15:19 

Someone napisał(a):
tacy wybredni jak np. ja chcą dodatkowo PDK ze "skrzydełkami" przy kierownicy.

wybredni zamawiają w salonie i wybierają co chcą a jak ma być tanio to sie nie wybrzydza tylko bierze co jest

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 15:22 

No tak, doradzałem Jackowi żeby zmienił kierownicę a nie pomyślałem o tym, że sam to mogę zrobić po zakupie auta. Najciemniej jak zwykle pod latarnią. W sumie jeszcze wczoraj nie wiedziałem, że jest taka możliwość. Dzięki za owocną dyskusję koledzy. Gdybym wcześniej o tym pomyślał, pewnie czułbym już wiatr w nosie nie jeden raz. :roll:

Edytuję: Marion, nie zgadzam się z Tobą. Albo kupuję dokładnie to co mi się podoba, albo nie kupuję wcale i kwota którą jestem skłonny zapłacić nie ma tu nic do rzeczy. W wybrzydzaniu nie ma nic złego, jedni biorą byle co a inni wolą poczekać lub w ogóle zrezygnować z zakupu.

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 16:23 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
W trybie Sport+, ale i Sport tak naprawdę skrzynia działa na tyle szybko, że ręczna zmiana nie jest konieczna. Ale gdyby kogoś kiedyś jednak naszła ochota, by się pobawić, to łopatki są bez porównania lepsze. Bo dźwignia działa odwrotnie - redukcja powinna być do przodu, a jest do tyłu. Też słyszałem, że łopatki pojawiły się przez narzekania dziennikarzy :) Ale... mieliśmy rację ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 21:32 

Someone napisał(a):
...inni wolą poczekać lub w ogóle zrezygnować z zakupu.

przez brak łopatek? nie kumam :?

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 21:42 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Chyba Panowie doszliście za daleko, Jacek chce tylko sprzedać auto w super stanie, mamy pełną wiedzę, albo się ktoś decyduje, albo nie i TEGO dotyczy ten wątek jak rozumiem :idea:

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 21:48 

911Bart napisał(a):
Someone napisał(a):
...inni wolą poczekać lub w ogóle zrezygnować z zakupu.

przez brak łopatek? nie kumam :?

Brak łopatek, czy innego wyposażenia, nieakceptowalny kolor, liczbę właścicieli, wpisz sobie co chcesz.

Stach ma rację, Jacku przepraszam Cię za pociągnięcie off-topicu. Można go usunąć (przynajmniej tą "moją" część). Aha, powodzenia ze sprzedażą.

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 22:32 

ale spoko, mnie to nie rusza, gadajcie sobie o czym chcecie :). przy okazji sam się dowiedziałem, że można dokupić łopatki ;-) (których po przemyśleniu raczej nie będe instalowało, bo w trybie Sport Plus nigdy nie odczułem żadnej potrzeby zmiany biegów, a w mieście do przycisków już się przyzwyczaiłem i są bardzo wygodne).

Tytuł:
PostNapisane: 26.06.2012, 22:59 

Nr klubowicza: 164
Łopatki są w PDK niepotrzebne. Ani do jazdy na codzień ani na torze. Sport lub sport + jest super i raczej trudno lepiej zmieniać biegi w trybie manualnym.
Tylko wybitni kierowcy bedą lepsi w wykorzystaniu skrzyni biegów.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 27.06.2012, 7:22 

Skoro Jacek jest na tyle uprzejmy i pozwala to jeszcze dopowiem.

Nie ma sensu dyskutować nad wyższością święta BN nad W, bo każdy ma inne preferencje. Jeden będzie wolał przyciski, inny zostawi zmianę biegów automatowi a mnie rajcuje klikanie łopatkami i dlatego na nich mi zależy. Mam w nosie to czy bieg zmienia się w ten sposób szybciej/wolniej/wygodniej niż przyciskiem czy poprzez pełen automat bo nie jestem kierowcą rajdowym i nie walczę na drodze publicznej o ułamki sekund, ot po prostu czerpię z tego przyjemność gdy w ten sposób kontroluję kiedy i jaki bieg ma być zapięty.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2012, 21:33 

(z drugiej strony innych ofert brak - po wakacjach zgodnie z rocznikiem auta pewnie lekko obniżę cenę, a jak nic z tego nie wyjdzie, to zostanie ze mną dalej :) ale trochę szkoda innej okazji ... ;-)).[/quote]

tak to czytam i w sumie sie nie dziwie Kimbex sprzedal po roku czasu 2007 rok za 140 , ty za rok 2008 chcesz 289 , faktycznie wyglada na to ze zostanie z Tobą dalej :),

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2012, 21:38 

Hehe :D

Przeciez 997 S od Kimbexa nie ma co porównywać do auta Jacka.

Auto Kimbexa było z 2004 roku, z USA, po wypadku, przed liftem, nie wspominając o wyposażeniu. Pierwsze sprawdź co porównujesz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2012, 22:36 

Pewnie jak za jakiś czas ktoś sprzeda jakiegoś złomka 997 za np. 100k PLN to dla niektórych będzie to punktem odniesienia i jakiekolwiek inne 997 w wyższej cenie będzie za drogie bez względu na stan i rocznik.
Ja rozumiem, że osoby które są na kupnie lub planują , że kiedyś będą, chciały by stworzyć wrażenie iż ceny spadają na łeb na szyję i że prosiaki są niesprzedawalne, bo jest to w ich interesie, ale porównywanie tego co jest nieporównywalne, może wzbudzić jedynie uśmiech :D
Jeżeli 997 Kimbexa stało rok i czekało na klienta i poszło za 140k lub mniej to oznacza ni mniej ni więcej tylko tyle, że nie było więcej warte.
Autko Jacka to kompletnie inna bajka a co za tym idzie inna cena. Cena jest dwa razy wyższa bo i autko jest przynajmniej dwa razy sensowniejsze.
"Okazja" od Kimbexa była dla tych którzy ze względów finansowych celowali raczej w 996 a zakup 997 za kwotę trochę wyższą, był do przyjęcia , przy założeniu pewnych kompromisów ze względu na stan, pochodzenie, historię itd.
Rozumiem Jacku, że nie masz ciśnienia na szybką sprzedaż, i osobiście uważam , że warto trochę poczekać na tego odpowiedniego klienta który doceni , niż robić komuś prezent.

Taka jeszcze drobna dygresja: wprawdzie na obecną chwilę w Polsce rynek na 911'tki jest marny, ale jest on w swojej fazie początkowej a nie końcowej. Coraz więcej ludzi stać na te samochody i coraz więcej będzie ich szukało. Każde prosie kręcące się po Polskich drogach wpływa na innych i może być powodem zakupu kolejnych egzemplarzy.
Obserwuję w swoim najbliższym otoczeniu zainteresowanie i przynajmniej kilku osobom otwarły się oczy , że można mieć ciekawy i nietuzinkowy pojazd za kasę mniejszą niż dotychczas myśleli.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2012, 22:52 

Nr klubowicza: 143
Ależ co niektórzy dalej są nie w temacie - moje 997 S było rok 2004 a nie 2007 i nie sprzedawało się rok tylko prawie pół roku w tym trzeba odliczyć zimę gdzie sportowe bryki nie ważne jakiej marki NIE SPRZEDAJĄ SIĘ i już !
A tak napradę to pierwszy klient który przyjechał ( a nie tylko pisał jak większość z was bajkopisarzy i gdybaczy ) jak zobaczył i sprawdziła w serwisie ASO Porsche Poznań moje 997 S to bez targowania KUPIŁ je i po sprawie więc niech żałują ci co słuchali tych bzdur na temat mojego niby szrota że nie dane im było go kupić !
Śmiać mi się chce jak czytam te komenty i bredzenie na temat ile to moje auto było niby warte ! Masakra - jak to ktoś kiedyś powiedział "głupich nie sieją - oni się rodzą " ...... bez urazy :)

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2012, 23:33 

dokladnie, sami widzicie co pisze Kimbex , sorry za rocznik troche je odmlodzilem , ale w ogloszeniu gdzies tam sie przewijal chyba innych rocznik , czyli pewnie to byl 2005 w ogloszeniach, nie planuje sprzedac ani kupic 997,wiec jestem "neutralny", poprostu wyciagam wnioski po przeczytaniu calosci postow, do tego teraz doszedl krotki czas sprzedazy przez Kimbexa wiec pewnie i ten egzemplarz z roku 2008 tez sie szybko sprzeda , wiec nie ma co sie denerwowac, a tak statystycznie biorac pod uwage nowe fakty z tego postu wychodzi ze uzywane czteroletnie 997 po kolejnych latach traci okolo 52% wartosci rocznie okolo 37 tys/ miesiecznie 3,1 tys do tego dochodza koszty ubezpieczenia,przegladow,wymian,utrzymania,itp, pewnie miesiecznie wychodzi z 5 tys , wg tego nie oplaca sie kupowac, lepszy jest chyba wynajm dlugoterminowy z kalkulacji tak by wychodzilo

a jednak mialem racje ze sa jakies nie dopasowania cenowe, teraz znalazlem z tego samego forum :
http://otomoto.pl/porsche-911-C24941831.html

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2012, 0:07 

Nr klubowicza: 164
To TT nie jest oferta z forum tylko na forum zauważona w kategorii 'ciekawe'.
Rzeczywiście tanie. Nie wiadomo czy niepowtarzalna okazja czy są inne powody do w miarę niskiej ceny. (zrobiłem Edit)
Ja jestem daleki od wydawania opinii na ten temat. Wystarczy sprawdzić osobiście i wtedy można podzielić sie wrażeniami.
Jednak na forum często piszą 'aktywisci' którym sie nudzi w domu i wypowiadają sie ex cathedra o każdym aucie mimo, że nie maja zamiaru nic kupić ani sprzedać. Zwykły spam i nie ma sensu sie do tych opinii odnosić.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2012, 0:45 

Cena netto ! Mimo to jedno z najtańszych 997tt.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]