Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.10.2022, 15:12 

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów!

Dołączyłem na forum z zamiarem poszukiwania Porsche Boxster/Boxter S 986.

Stwierdziłem, że czas przesiąść się z amerykańskiego, motoryzacyjnego świata, na świat motoryzacji stawiającej na pokonywanie zakrętów. Porzucić nieustanne amerykańskie dążenie do większej, nie do końca dobrze wykorzystanej ilości koni mechanicznych. Zmiana frakcji padła więc na Porsche :angel4:

Mam nadzieję, że już niedługo będę mógł opublikować "chwalipost" z odpowiednim egzemplarzem 986 i już w pełni zagłębić się w Wasz świat :)

PostNapisane: 28.10.2022, 22:23 

Nr klubowicza: 193
Witamy i życzymy powodzenia :)

A cóż takiego ujeżdżałeś z USA? Ja bardzo chciałem zacząć od jakiegoś muscle cara, ale jakoś te zakręty mnie przekonały :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 8.11.2022, 22:27 

Qbak napisał(a):
Witamy i życzymy powodzenia :)

A cóż takiego ujeżdżałeś z USA? Ja bardzo chciałem zacząć od jakiegoś muscle cara, ale jakoś te zakręty mnie przekonały :)

A dziękuję za powodzenia, raczej się przyda, bo tych Boxterów widzę co raz to mniej na portalach ogłoszeniowych :(

Z USA ujeżdżałem natomiast Mustanga z 2000r z 3.8 V6. Na rozpoczęcie przygody z amcarami w porządku, pełnoprawnym muscle też nie jest, w końcu brak mu "jedynego słusznego" V8, a same Mustangi są mniejsze niż typowe muscle. Naoglądałem się tego wszystkiego na zlotach, kilkoma miałem okazję jechać i powiem szczerze, że mi się zbrzydła większość amerykańców, pora na zmianę.

Qbak napisał(a):
Ja bardzo chciałem zacząć od jakiegoś muscle cara, ale jakoś te zakręty mnie przekonały :)

I wydaje mi się, że wybrałeś bardzo dobrze, nie masz co żałować swojej decyzji :D To dwa zupełnie inne światy.

Dziękuję za miłe powitanie :angel4:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]