Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2009, 22:45 

czyli najgorsze po wypadku są kabriolety 4x4 uderzone z boku na "banana" :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2009, 22:48 

Z boku i w tyl :)

PostNapisane: 22.08.2009, 20:14 

Koledzy, koleżanki,

Wreszcie mam go w domu. Napiszę Wam jak to wyglądalo. Kolega, już z Bremenhaven zadzwonił do mnie i powiedział - "Ty farciarzu". Auto jest jak nowe. Wszystko powinno grać.
Rozładowaliśmy go u mnie, kluczyk do stacyjki........i cisza....
No tak, padł akumulator. Założyłem drugi, ponownie kluczyk i......piękny pomruk było już słychać po 2 sekundach. Silnik pracował, a mi chodziły ciarki po plecach....
wsiadłem, jedynka i do przodu, dwójka i rwie się jak dziki....pięknie pracuje i pięknie jeździ, żadnych drgań, wszystko ok, chłodnice nie ruszone, klima pracuje, wszystko w śrdoku działa.... :) :) :)
Do wymiany jedynie pokrywa bagażnika, zderzak i reflektory Litronic. Błotniki są nieruszone.
Wszystko już mam, samochód jest składany właśnie i za tydzień będę nim już śmigał. Podeślę więcej zdjęć....póki co, jak wyglądał już w Polsce....tuż przed uruchomieniem silnika i moją pierwszą jazdą.
Warto czasem zaryzykować :)

PRzy okazji, czy ktoś wie, jak przestawić elektorniczny prędkościomierz na km/h z mph?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 24.08.2009, 9:04 

Z tym prędkościomierzem to chyba było tak....,że pokrętło pomiedzy zegarami chyba to do ustawiania czasomierza przekręcasz w prawo bądż w lewo (już dokładnie nie pamiętam) i przytrzymujesz kilkanaście sekund powinno przeskoczyć z mph na km/h.......jak sobie nie poradzisz to poszukaj na forum tego tematu jakiś czas temu był wałkowany chyba przy okazji jakiegoś boxstera.

Tytuł:
PostNapisane: 24.08.2009, 9:55 

Gratulacje z nabytku na pewno przyniesie Ci sporo frajdy z jazdy. Kilometrarz zmieniasz w komputerze Lewą dolną dźwignią od siebie wchodzisz do komputera pokładowego. Schodzisz tąże dźwignią w dół do polecenia "SET". Wchodzisz do tego przyciskając ją znó od siebie. I tam odnajdujesz speedometer Znów od siebie i masz wybór mls / kmh. Podobnie postępujesz z termometrem. Chyba ze wolisz wyświetlane Farenheity

Tytuł:
PostNapisane: 24.08.2009, 21:13 

Gratulacje!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]