Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sie ma
PostNapisane: 27.07.2009, 18:42 

Witam - od jakiegos czasu przegladam forum ale dopiero dzisiaj widząc zdjacia mojego caymanka zrobione przez adam1992 postanowiłem sie zarejestrowac. A wiec witam - od jakiegos czasu mam cayman ale w sumie marzy juz mi sie cos innego :D

Obrazek [/img]

Tytuł: Re: Sie ma
PostNapisane: 27.07.2009, 18:47 

por1 napisał(a):
...od jakiegos czasu mam cayman ale w sumie marzy juz mi sie cos innego... :D

Ciekawe co? :D
Riviera wita! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 18:51 

Pozdrowienia z południa!
Lakier na kajmanie miażdży! Gratuluję wyboru i dużo frajdy z porszaka życzę :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 19:16 

Wschód pozdrawia!

Napisz coś więcej o Caymanie :) Jak się sprawuje i ile nim już natłukłeś kilometrów?

Łukasz

Tytuł: Re: Sie ma
PostNapisane: 27.07.2009, 19:18 

911Bart napisał(a):
Ciekawe co?

No marzy mi sie carerra 4 najlepiej z PDK - ale to jeszcze, jeszcze :D
No i nie wiem jak wam ale mi osobiscie bardziej podoba sie wersja cabrio z hardtopem - uważam ze carerra z hardtopem ma ładniejszą sylwetke (chodzi o profil ) - nie ma tego garba jak klasyczna wersja.
Wersje z hardtopem ma np. Doda

Pozatym mimo wszystko jestem tez pod wrazeniem Audi R8 :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 19:34 

porsche napisał(a):
Jak się sprawuje i ile nim już natłukłeś kilometrów?

Jezdze nim troche ponad półtorej roku.
Generalnie sprawuje sie bardzo dobrze - przebierg ma nieduży bo mało jezdze - ma 18 tys.
Były drobniutkie problemy, to co mi sie z nim działo przez półtorej roku to:
1. Po odbiorze samochodu od dilera po 2 dniach padł mi wzmacniacz (Bose) i musiałem czekac ok 10 dni az z niemiec przyjedzie nowy.

2. Miałem ze 2-3 razy naciagana linke recznego - wiem ze porsche tak ma ze na początku zaciagania recznego ma luz a łapie dopiero "na górze" ale u mnie mimo wszystko sie poluzował. Po ostatnim naciagnieciu jest OK

3. W tylnych swiatłach sa po dwie zarówki - w ostatnim miesiacu w jednym kloszu cos mi padło bo swieciło tylko po 1 zarowce. Myslałem ze to żarówki padły - pojechałem na serwis - sprawdzili i okazało sie ze cos sie tylko poluzowało. Oczywisciwe bezpłatnie poprawili.

Zamówiłem sobie takze do caymnaa pokrowiec - i powiem wam że jak sie nie trzyma samochodu w garażu to jest to swietna rzecz.
Jestem bardzo z niego zadowolony - samochód nie nagrzewa sie jak stoji w słoncu (pokrowiec jest srebrny i odbija promienie) a po umyciu i wywoskowaniu jak sie po skończonej jeździe go przykryje to naprawde czysciutki jest bardzo długo (czesto nawet przez 10-14 dni wyglada jak swiezo po nawoskowaniu). A dodatkowo czas załozenie pokrowaca na samochód to moment - mierzyłem i ok 1,5 minuty !!

Średnie spalanie tez ma całkiem dobre 11L/100km :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 19:48 

a ja "durny" od dwuch ponad lat zastanawiałem sie na temat pokrowca :evil:
mój też sypia na podwórku :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 20:01 

borysek zapewniam ciebie ze nie żałuje zakupu tego pokrowca... Kocham wyjechac sobie wypucowanym nawoskowanym autem. Naprawde odkad mam pokrowiec to samochód i po 10-14 dniach wyglada jak swiezo nawoskowany. Oczywiscie nie jezdze nigdzie na miasto z pokrowcem ( raz byłem na lotnisku ale nie zdarzyłem załozyc bo przyjechałem na ostatnia chwile przed odolotem :) ).
Generalnie na pewno pokrowiec polecam - wazne tez ze jak w najwiekszy upał i nasłonecznienie zdejmiesz pokrowiec z auta a w aucie przyjemny chłodzik. Tak wiec idealnie chroni przed brudem, deszczem i słońcem.
No i mozna go prac :)
A czas załozenia go na auto to naprawde półtorej minuty bo sam z ciekawosci sprawdziłem - zdjac go mozna jeszcze szybciej.

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 20:27 

Bydgoszcz również wita.Miło było spotkać :).
simprez napisał(a):
Lakier na kajmanie miażdży!

Dokładnie, ale na żywo prezentuje się lepiej :D.

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 21:36 

Nr klubowicza: 039
Witaj!
Napisz czy masz S-kę czy zwykłego!
Napisz też jak Ci się jeżdzi....

Ja po ostatniej lekturze V12 znów zaczynam patrzeć na Caymany jako ciekawą alternatywę.
Jest tam co prawda opis Boxtera S ki najnowszej wersji ale tm bardziej dane techniczne lekko powalają....wersja z PDK ,oraz dodatkiem Sport Chrono...
Pomierzone dane to 4,44 sek do 100 km/godzinę i 1/4 mili 12,6 sek a przecięż Cayman ma mocniejszy silnik , pozatym warto doczytać malutki dopisek na końcu artykułu Dantego...

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 27.07.2009, 23:08 

Zdaje sie ze w ostatnim lub przedostatnim TOP GEAR był także test Caymana S i Nissana 370Z i w KMH takze ( oczywiscie oba testy inne )
Generalnie chwalili Caymana tylko cena im sie nie podobała...

Mam zwykłego Caymana manula + dodatkowo krótki skok lewarka - wtedy mi starczył zwykły ale z perspektywy czasu nie wiem czy nie lepiej było wziasc S
Fakt ze Cayman jest troche mocniejszy od Boxtera. Pozatym ta druga generacja Caymanów i boxterów z bezposrednim wtryskiem pali troche mniej (mój i tak pali mało by srednio 11 litrów) i jest mocniejsza (chyba o ok 20-30km)

Przed Cayamanem miałem Audi TT (to starsze) - na pewno roznica w prowadzeniu jest znaczna i na pewno nigdy wczesniej tak dobrze nie jezdziło mi sie zadnym autem :D
W Caymanie mam dodatkowo PASM naprawde na polskie drogi PASM ma bardzo duze znacznie. Audi TT w porownaniu do Caymana z PASM było niesamowicie twarde i wogółe zupełnie inny poziom. Uważam ze zdecydowanie PASM musi byc na polskich drogach.
Osobiscie ze swojego Caymana jest bardzo zadowlony - prowadzi sie go pewnie. Mogłby miec jeszcze troche wiecej mocy dlatego z perspektywy czasu nie wiem czy nie lepiej było wziasc S chociaz roznica w cenie była wtedy dosyc znaczaca a zwykłego Caymana mysle ze na pewno zawsze bedzie łatwiej póżniej sprzedac (głównie ze wzgledu na cene).

Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2009, 8:54 

Pozdrawiam z wawy. Miłego użytkowania.

Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2009, 8:55 

Cześć Przemek !
3 City rośnie w siłę i robi sie zagłębiem aut jedynej słusznej marki.

Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2009, 19:39 

Witaj i zapraszamy na zlot we wrześniu w Poznaniu !
Caymanów nie za dużo w klubie, a w tak ładnym kolorze jeszcze nie było (też się nad tym kolorem zastanawiałem). A w Poznianiu będziesz miał okazję porównać swojego krokodyla z innymi, oraz wersjami S.

Jeśli chodzi o Carrerę S z PDK, to też mi się marzy, ale dzisiaj zobaczyłem coś takiego (uwaga, umieszczam ten link jako użytkownik forum, a nie Prezes PCP ;-)...)...160tys euro. w salonie stoi Carrera S z PDK z dodatkami za 150tys euro...hmm....

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,6866530.html

no dobra, żartowałem. wogóle to niech admin lepiej skasuje ten post ;-)...

Tytuł:
PostNapisane: 28.07.2009, 23:17 

witam i ja, obecnie w bydgoszczy do soboty na urlopie, ale ogólnie z wa-wy

Tytuł:
PostNapisane: 29.07.2009, 1:26 

witam kolegę, miałem ostatio po sąsiedzku możliwość jazdy ponad 200km Caymanem 3.4l tiptronic i powiem jedno...niebo do Boxterka..i ten wspaniały dżwięk wydechu...już myślę o zmianie 944 na coś poważniejszego ...a w finale widzę się w 911 targa 4s...cudowne autko, sąsiad dwa domy dalej ma i codziennie ślinię się na jego widok (jakiś grey metalic z ciemnoczerwonymi skórami) i dżwięk :) piękne auto

Tytuł:
PostNapisane: 29.07.2009, 1:28 

Witaj,

mogę Ci pokazać jak sie uzyskuje w caymanie/boxsterze spalanie 21l/100km przy spokojnej jeżdzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 29.07.2009, 1:29 

Marion napisał(a):
Witaj,

mogę Ci pokazać jak sie uzyskuje w caymanie/boxsterze spalanie 21l/100km przy spokojnej jeżdzie :)

hahhaha wspaniała myśl :) to fakt a nie trudno osiągnąć dwa razy więcej!!!!!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]