Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18.07.2009, 10:12 

Witam! Czy może mi ktoś pomóc w odnalezieniu silnika krokowego w boxsterze model 986? Chciał bym go wyczyścić, gdyż silnik zaczyna mi trochę nie równo chodzić, jeżeli ktoś wie gdzie w instrukcji serwisowej znajduje się rysunek i opis jak wyciągnąć. Ja niestety nie mogę tego znaleźć :/ Z góry dzięki za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 5.08.2009, 14:22 

Cześć
Postaram się Ci to jakoś wyjaśnić. Jak już "dorwiesz" się do silnika, zobacz pomiędzy kolektorami (tymi plastikowymi) od tyłu samochodu jest duża aluminiowa puszka do przepustnica. Jak podejdziesz do samochodu od lewej strony i naczylisz się nad silnikiem zobaczysz że na 2 śrubach jest do niej przykręcony element pokryty tworzywem to jest ten silniczek. Przy demontażu uważaj żeby śruby nie wpadły do komory silnika i na uszczelkę która jest pomiędzy silniczkiem a przepustnicą. Powodzenia. A po operacji napisz jak Ci poszło. Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.08.2009, 22:57 

Dzięki za pomoc! Dopiero teraz pisze ale chciałem być pewny że to pomogło. Tak więc po wyjęciu silniczka i umyciu go preparatem do gazników obroty motoru spadły z 1500 do 800-900. Tak więc spalanie spadło i wogóle jakoś tak przyjemiej i równiej silnik pracuje :) Przy wyciąganiu połamałen uszczelkę, ale jeżeli łamie mi się ona w rękach znacz pora wymienić, więc dorobiłem nowa. Jak będziesz w Gdyni daj znać a postawie piwo!

Tytuł:
PostNapisane: 17.08.2009, 12:10 

Cześć. Cieszę się że mogłem Ci pomóc. Jak będę w okolicy to na pewno się zgłoszę :D Miłej jazdy :drive:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]