Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.05.2014, 21:05 

Witam

To moj pierwszy post wiec chciałbym się przywitać na forum. Od pół roku jestem posiadaczem Porsche Panamera 4s. Jestem z Torunia.

Chciałbym znaleźć kogoś kto pomoże rozwiązac problem z niedziałającym spoilerem. Przy każdym przekroczeniu prędkości 95km/h pojawia się dzwięk i błąd 'Spoiler Failure' na malym wyświetlaczu. Jest to o tyle problemowe że wtedy nie da sie korzystać z funkcji tam dostepnych. Auto ma dołożony 'wiekszy' spoiler z Panamery GTS.

Możecie polecić kogoś w województwie kujawsko-pomorskim lub gdzieś w trójmieście (mam blisko - autostrada), kto móglby zdiagnozować problem i g

Obrazek

Pozdrawiam
Michał

Tytuł:
PostNapisane: 8.05.2014, 21:13 

Cześć, masz PW

Tytuł: Spoiler
PostNapisane: 3.08.2014, 23:27 

Czy udało Ci się coś ustalić z tym spoilerem? Mam podobny problem w swojej Panamerze. W serwisie powiedziano ze usterkę można usunąć jedynie przez wymianę całego mechanizmu. Koszt ok 5500 tyś

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2014, 16:32 

Niestety nie. Kupiłem "sterownik tyłu" od Panamery GTS i nie pasuje. Więc ten patent nie podchodzi.

Co ciekawsze, "sterowniki tyłu" w Panamerach 4S mają ten sam numer katalogowy co w Panamerach Turbo, więc nie tędy droga. Ale człowiek uczy się na błędach.

Dałoby się to zrobić gdyby ktoś udostępnił Panamere Turbo do rozebrania kilku plastików w tylnej klapie i sprawdzenia jak poprowadzona jest wiązka. Nikt z moich znajomych nie posiada Turbo, więc na tą chwile nic sie nie zmieniło.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]