Autor |
Wiadomość |
piotr_d
|
Napisane: 26.06.2012, 15:54 |
|
|
Witam,
Mam do sprzedania Porsche Carrera 911 z 2005r. Srebrny kabriolet.
Samochód znany większości osób w klubie.
Auto u mnie od nowości. Egzemplarz sprawdzony i zadbany.
Mogę podesłać historię serwisową albo VIN.
Samochód do obejrzenia po kontakcie telefonicznym:
605909999, 605212128 lub mailowym: biuro@autocar.net.pl
Szczegółowe dane pojazdu w ogłoszeniu:
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/deta ... a597b62dab
|
|
Góra |
|
stach
|
Napisane: 26.06.2012, 21:44 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 062
|
Jakieś rabaty dla Klubowiczów?
|
Góra |
|
piotr_d
|
Napisane: 27.06.2012, 14:35 |
|
|
To juz cena po rabatach - zależy mi na szybkiej sprzedaży
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 27.06.2012, 15:07 |
|
|
Nie chciałbym ujmować Ci poczucia humoru, ale jeden z kolegów sprzedawał podobne auto (podobno w idealnym stanie) za 159 000 zł przez pół roku i ostatnie ogłoszenie widziałem za 149 000 zł. Nie wiem czy sprzedał, ale za 175 000 zł to szybkiej sprzedaży nie wróżę!
Pamiętaj, że auto jest warte tyle ile ktoś jest w stanie za nie zapłacić...
|
|
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 27.06.2012, 15:42 |
|
|
Ludzie dajcie spokój, bawicie się w rzeczoznawcę czy co?
Śmieszne są te rady, "pamiętaj że auto jest tyle warte.... "
Chcesz kupić ? Negocjuj, nie to po co pouczasz?
W każdym jednym wątki znajduje się kilka osób które najlepiej wiedzą ile auto jest warte, ale zawsze za dużo. Nie wiem czemu nie handlujecie autami skoro macie takie "wyczucie" rynku.
|
|
Góra |
|
Wojtekbyd
|
Napisane: 27.06.2012, 16:23 |
|
|
Jeżeli pisząc o podobnym aucie masz na myśli auto Pana Silenta to dobrze ,że piszesz "podobne".
|
|
Góra |
|
Via
|
Napisane: 27.06.2012, 16:26 |
|
|
@ KoKoS
A Ty bawisz się w moderatora czy co? wszędzie wciskasz swoje nic nie wnoszące do tematu 5 groszy. To jest forum i każdy ma prawo do wypowiadania się na każdy temat, czy Ci się to podoba, czy nie.
|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 27.06.2012, 16:40 |
|
Nr klubowicza: 170
|
KoKos dobrze napisal, najwiecej pisza Ci, ktorzy nawet nie maja zamiaru kupic to lub inne auto....
_________________ Było 997.1 TT - 563 KM Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 27.06.2012, 17:06 |
|
|
Proponuję zrobić sobie rachunek ile sztuk 911tki się sprzedało w ostatnim półroczu. Na palcach jednej ręki można policzyć.
A jeśli się denerwujecie, że pojawiają się komentarze a nie kupujący to należy się zastanowić dlaczego tak jest!!!
To miejsce jest chyba najlepszą formą reklamy sprzedawanego samochodu i łatwiej sprzedać dobre auto, więc jeśli ludzie z forum piszą, że cena jest za wysoka to raczej jest. Zwłaszcza jeśli auto się sprzedaje miesiącami (tu nie piszę o tym konkretnym egzemplarzu - bo życzę, żeby się sprzedał od ręki!).
Rynek jest taki jaki jest a jeśli KoKoS uważasz, że te 911tki są w "okazyjnych" cenach to sam zacznij robić na tym biznes. Ci którzy uważają, że ceny są za wysokie i mają"poczucie rynku" po prostu u Ciebie nie kupią...
|
|
Góra |
|
Someone
|
Napisane: 27.06.2012, 18:25 |
|
|
Mamy rynek kupującego, to prawda ale jeśli auto jest w doskonałym stanie jak na auto siedmioletnie, bezkolizyjne, od pierwszego właściciela, salon Polska to ja bym z ceny szybko nie schodził. Są osoby np. ja skłonne zapłacić więcej niż wynosi wartość rynkowa za właściwy egzemplarz.
|
|
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 27.06.2012, 19:08 |
|
|
Via napisał(a): @ KoKoS A Ty bawisz się w moderatora czy co? wszędzie wciskasz swoje nic nie wnoszące do tematu 5 groszy. To jest forum i każdy ma prawo do wypowiadania się na każdy temat, czy Ci się to podoba, czy nie. Nie będę się zniżał do twojego poziomu i tego komentował... Macpraw napisał(a): Proponuję zrobić sobie rachunek ile sztuk 911tki się sprzedało w ostatnim półroczu. Na palcach jednej ręki można policzyć. Na jakiej podstawie dokonujesz takich wyliczeń? Znasz wszystkich w Polsce czy jesteś jasnowidzem Rozumiem że stale śledzisz nasze forum i allegro, ale to nie wszystko. Jeszcze jest import i ASO. W ostatnim półroczu to tylko wśród moich znajomych 4 osoby zakupiły 997 lub przesiadły się z 997 do 991. A moi znajomi to raczej kropla w morzu w porównaniu do nabywców z całego kraju. To że to auto nie jest mega chodliwe to nie znaczy że wogóle się nie sprzedaje. Macpraw napisał(a): To miejsce jest chyba najlepszą formą reklamy sprzedawanego samochodu i łatwiej sprzedać dobre auto, więc jeśli ludzie z forum piszą, że cena jest za wysoka to raczej jest. Zwłaszcza jeśli auto się sprzedaje miesiącami (tu nie piszę o tym konkretnym egzemplarzu - bo życzę, żeby się sprzedał od ręki!). "Ludzie z forum" - czyli w kółko te same osoby, lamentujące i wybrzydzające. Zero konkretów, tylko ot tak "dla sportu." Macpraw napisał(a): Rynek jest taki jaki jest a jeśli KoKoS uważasz, że te 911tki są w "okazyjnych" cenach to sam zacznij robić na tym biznes.
Ja uważam że w przypadku Porsche "okazje" raczej nie występują...
A co do biznesów, nie musisz mi podpowiadać - patrz siebie .
Proponuje zakończyć OT, bo to miało być ogłoszenie. Ja życzę powodzenia w sprzedaży A to czy auto jest warte czy nie to można stwierdzić dopiero po oględzinach. Chodzi mi tylko o to żeby niektórzy nie zaśmiecali każdego jednego tematu o sprzedaży swoim wyczuciem cen, niczym Eurotax.
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 27.06.2012, 20:20 |
|
|
Napisałem o polskim rynku i doskonale wiesz o tym, że samochody stoją po pół roku i dłużej, ale szkoda miejsca na takie dyskusje bo to są fakty!
Poza tym jeśli nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi a propos zajęcia się handlem, bo to była ironia na Twoją propozycję, żeby inni się nim zajęli, więc masz rację patrz na siebie!!!
I na koniec rzeczywiście skończmy z OT!!!
A koledze życzę szybkiej sprzedaży.
|
|
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 27.06.2012, 20:36 |
|
|
Zrozumiałem, nie potrzebnie się spinasz. Spokojnie i więcej luzu
|
|
Góra |
|
Michal4444
|
Napisane: 28.06.2012, 9:31 |
|
|
Dodam tylko swoje 5 groszy, uwazam ze "okazje" trzeba odroznic od "okazji" na zarobek a "okazji" do kupienia auta dla siebie.
Apropo ceny tak jak ktos wyzej napisal nie zamierzam tego auta kupic takze dyskusja zbedna a porownan trzeba szukac na portalach ogloszeniowych.
PZdr.
|
|
Góra |
|
Icek944
|
Napisane: 28.06.2012, 13:15 |
|
|
rynek aut luksusowych - wydawało by się - mamy taki, że chcąc sprzedać auto szybko trzeba zejść z ceny...
ale...
jak widać wcale nie jest to regułą vide zielone 997 S Kimbexa, które niby było tanie, a sprzedawało się może z pół roku albo i dłużej
z drugiej strony była Carrera marcina.m z tego co wiem wcale tania nie była, a sprzedała się w tydzień (myślę o tej ostatniej transakcji) wniosek: każde auto musi znaleźć swego amatora, a jak długo to potrwa, to już niekoniecznie zależy od ceny
|
|
Góra |
|
KoKoS
|
Napisane: 28.06.2012, 15:35 |
|
|
Przecież 997 S Kimbexa było najtańsze w Polsce i na mobile.de więc jak nie było tanie już bardziej zejść z ceny się nie dało, cena była adekwatna do historii ( wypadek ).
A Carrera Marcina była najwidoczniej, warta swojej ceny ( stan, historia, wyposażenie ).
Ja kiedyś borykałem się baardzo długo ze sprzedażą Range Rovera Vouge, po jego sprzedaży już wiem że każde auto ma swojego kupca. A bezpodstawne obniżanie ceny wcale nie pomaga w sprzedaży...
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 28.06.2012, 15:52 |
|
|
to prawda, obniżanie ceny może pomóc ale niewiele.
Moją Carrerką do tej pory nie zainteresował się nikt, ale coś czuję, że znalazłoby się 2-3 chętnych (i podejrzewam, że mogą do mnie przyjść jesienią).
Sprzedawałem rok temu Mini. Chętnych nie było nie było nie było, aż nagle przyjechał pan z Krakowa, który szukał dokładnie takiego modelu i po szybkich negocjacjach wziął od razu.
Tak jak pewnie większość z Was zauważyła na forum chodzą głównie auta do ok. 150tys. Powyżej tej ceny liczba prawdziwych zainteresowanych spada prawie do 0. Ale to normalne. tak jest w każdym segmencie rynku. Sąsiedzi sprzedawali dom obok mnie ponad...10 lat (!!!)...cena zmieniała się od 2mln do... 3.8mln zł finalnie w tym okresie....
|
|
Góra |
|
Zimon
|
Napisane: 28.06.2012, 17:35 |
|
|
Jacek, skoro gaworzymy o cenach to mam taka uwage: 3 lata temu kupilem 4-ro letnia Carrere 997 za 205 tys (bardzo niski przebieg, stan idealny), i nie byla to zadna "okazja", po prostu takie byly ceny. Autem sie cieszylem przez 3 lata, w koncu sprzedalem (ledwo!) za 150.
Dzis szukam nowego auta i za 4-ro letnia Carrera jestem gotowy zaplacic podobna cene jaka zaplacilem wtedy, a wiec zdecydowanie bardziej w okolicach 200 tys niz 300...
Tak wiec byc moze brak chetnych jednak z tego tez wynika (o ile dobrze pamietam Twoje auto ma 4 lata teraz).
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 28.06.2012, 20:38 |
|
|
cenę ustaliłem patrząc na inne auta (S) z tego samego roku, z PDK, z przebiegiem 40tys na liczniku. 4 lata będzie miało dopiero w listopadzie.
wg ubezpieczyciela warte jest nieco więcej. a poza tym jak będzie chętny, to cena jest do negocjacji. 200tys to trochę przesada - chciałbym zobaczyć Carrerę S z PDK z przebiegiem 40tys i pełną historią za taką cenę.
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 29.06.2012, 0:10 |
|
|
Wg moich obserwacji auta od 100.000 w górę sprzedaja sie niemalże tylko w leasingu lub kredycie na firmę, a to oznacza fakturę VAT itd.
Dyskutowane tu auto Jacka trafia w rynkową próżnię. Osobiście tez nie chciałem wydać 200-300 kPln opodatkowanych wielokrotnie pieniędzy nie czerpiac z tego zadnej korzysci fiskalnej. Piękne autko, powodzenia w sprzedazy mimo wszystko, ale gdyby jednak zostało u Ciebie, nie bede zbytnio współczuł ![/b]
|
|
Góra |
|
|