Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.07.2017, 19:40 

Witam!
Po przejściu na emeryturę dojrzałem do decyzji żeby sprzedać moje Porsche Cayenne. Bardzo przykro mi będzie się z nim rozstać ale niestety nie stać mnie już na eksplatację tego wspaniałego
pojazdu. Aktualnie wiekszość moich przebiegów odbywa się po mieście w korkach i przy takiej eksploatacji nie mogę zejść poniżej 19litrów na 100km.
Teraz napiszę o Porsche. Zakupiłem go 3 lata temu za 52000 zł i jestem 2 włascicielem w Polsce, samochód został sprowadzony z Niemiec w 2012 roku z przebiegiem 86000km na co posiadam dokumentację. Po zakupie i sugestiach właściciela firmy"AUTO-WERKSTATT Spezialisierung PORSCHE" Pana Radwańskiego, który serwisuje ten samochód dołożyłem 9000 zł, zeby samochód doprowadzić do perfekcji (miedzy
innymi wymieniłem plastikową magistralę wodną na aluminiową) i jest tak do dzisiaj, ponieważ samochód był b. mało ekslploatowany jako dodatkowy samochód w rodzinie. Aktualny przebieg to
107000 km. Samochód ma lakierowany prawy bok, ponieważ jakiś zawistny sk...yn zarysował go ostrym narzędziem na parkingu przy TESCO - posiadam zdjęcia przed lakierowaniem. Dodaję gratis komplet
kół zimowych z oponami 7mm bieżnika na felgach alumniowych (opony letnie w takim samym stanie).
Aktualnie samochód wyceniam na 42000 zł do lekkiej negocjacji dla forumowiczów. Osobiście uważam, że samochód jest wart więcej, ale po analizie cen w internecie proponuję taką kwotę, gdyż chcę go
sprzedać. Nie potrzebuje on żadnego wkładu finansowego, wsiadac i jeżdzić. Zgadzam się na sprawdzenie samochodu w każdej stacjidiagnostycznej, którą wskaże kupujący. Po więcej informacji

zapraszam pod numer 793438288.

Pozdrawiam,
Zbigniew Nowiński

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 17.07.2017, 16:06 

Potrzebne większe zdjęcia koniecznie i rocznik pojazdu ;)

PostNapisane: 23.07.2017, 20:09 

WITAM!
Wczesniej nie wrzucilem zdjeć, ponieWaż forum nie chciało je przyjąć (zbyt duża rozdzielczość).
Już się nauczyłem i zamieszczam (nie umię robić profesjonalnych zdjęć). Samochód produkcja 2004 rok, Potencjalny kupujący posiłkując się czujnikiem lakieru, zwrócił mi uwagę że "prosiak" ma lakierowany prawy i lewy bok. Stwierdził. że siłownik tylnej klapy jest "słaby" i że czujnik cofania jest wadliwy.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 25.07.2017, 16:49 

Niejako wywołany do tablicy, jako ten potencjalny kupujący, napisze dwa słowa od siebie. Przede wszystkim tak na prawdę to szukam Cayenna Turbo, S-ką jeździłem prawie dwa i pół roku i skłaniam się ku czemuś mocniejszemu. Pan Zbigniew o tym nie wiedział... Ale jako że wybraliśmy się z żona na niedzielę do Krakowa to postanowiłem podskoczyć do Wieliczki. Oględziny, jazda próbna po rynku (kostka, progi zwalniające), autostradą A4 , potem kawka w domu, wszystko bardzo pozytywnie. Auto super jedzie, silnik cichutki, nie stuka, nie szarpie, bardzo płynnie rozwija moc, skrzynia Tiptronik bardzo OK, nie przeciąga, nie poszarpuje, napędy, reduktor, pneumatyka, hamulce, zawieszenie wszystko sprawne. Koła do wyważenia (20cali) bo od 130km/h lekko czuć na kierownicy, ale przy 170 jakby ustępowało :lol: Wnętrze generalnie wygląda na swoje kilometry czyli bardzo, bardzo dobrze - po prostu bez uwag. Tam gdzie po bokach lakierowane to wychodzi do ok. 280 mikronów, nie ma szpachli. Bez miernika nie do stwierdzenia, że było coś malowane, na moje oko bardzo dobrze położony lakier. Progi, słupki, dach, maska i cała reszta oryginał. Siłowniki klapy słabe, ale na głowę nie spada, ewentualnie zamek do regulacji bo trochę trzeba klapą trzasnąć. No ale auto ma 13 lat więc jakieś minimalne ślady eksploatacji są po prostu normalne. Żadnych komunikatów, kontrolek, wykrzykników itp.
Auto zdecydowanie godne polecenia, jak by było turbo a najlepiej turbo S-em to już by było moje.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 29.07.2017, 15:55 

Samochód sprzedany. Muszę dodać, że boli rozstanie z "prosiaczkiem" ale tak jak pisałem proza życia mnie do tego zmusiła - czemu tam musi być... :crybaby:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]