|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wróbel
|
Napisane: 3.07.2011, 22:11 |
|
|
po ostrym hamowaniu (z 200 na 100) wcisnąłem sprzęgło a tu klops. sprzęgła nie było. ledwo sie dokulałem do stacji, stanąłem, zacząłem rozkminiać o co kaman, troche ruszać i podpompowywać pedałem i po 2 minutach sprzęgło zaczęło wracać aż odzyskałem je całkowicie. poźniej w czasie jazdy dwa razy też miałem ten objaw z tym że bez jakiś gwałtownych hamowań. co to może być? pierwsza myśl była taka że płyn hamulcowy sie zagotował, czy to może miec wpływ na sprzęgło?
dzieki
|
|
Góra |
|
marcin.m
|
Napisane: 3.07.2011, 22:30 |
|
Prezes PCP, Cz. Honorowy |
 |
Nr klubowicza: 002
|
są trzy opcje właśnie płyn hamulcowy, wysprzęglik, albo pompa...
chociaż jak mi się płyn zagotował na torze w Poznaniu, to skończyły się hamulce (a sprzęgło było)... natomiast jak padł wysprzęglik to straciłem sprzęgło (a hamulce były)... więc było troche inaczej jak u ciebie...
nie mniej jednak zacząłbym od płynu hamulcowego i wysprzęglika (ori kosztuje około 100 euro w ASO)...
|
Góra |
|
zenonnonez
|
Napisane: 16.04.2013, 20:49 |
|
|
Choć temat stary, niestety dziś i u mnie sprzęgło w podłodze. Wczoraj działało ok, choć nie odbijało do końca. Dziś pedał miękki, nie da się wrzucić biegu, nie odbija... Liczę, że to tylko wysprzęglik...
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|