Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 0:20 

Witam ponownie
fotki moich prac robie przewanie telefonem ale znalazlem pare z aparatu na ktorych cos widac Zapodam na razie jedna Carrera GT gotowa do wjazdu na salon 8)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 1:48 

Nr klubowicza: 193
:thumbup: Dzięki Ci wielkie za to zdjęcie!
Jest po co żyć ;)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 22:02 

no jest jest Sam odglos silnika przyprawia o dreszcze ...
Wkrotce jade do Polski wraz z przyjacielem ktory jest bardziej doswiadczony w zawodzie On jako maniak i pasjonat zaproponowal mala pokazowke : jezeli ktos chce z trojmiasta odpicowac swoj bolid proponuje DARMOWA usluge
miedzy 3 a 9 pazdziernika Jedyny warunek to auto musi stac w garazu Jezeli ktos chce czyszcenie lakieru i nalozenie bardzo drogiego wosku na swoim pupilku ZA DARMO to prosze pisac na PW w ciagu nastepnych 4 dni

Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 22:04 

a i zapomnialem dodac Tylko PORSCHE 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30.09.2007, 23:20 

Szkoda, że nie jestem aktualnie w Trójmieście.. :)

Tytuł:
PostNapisane: 1.10.2007, 0:20 

A autka pod Warszawą nie chcecie?

Tytuł:
PostNapisane: 7.10.2007, 23:25 

Warszawa za daleko a jestesmy tylko przejazdem :roll: Zrobilismy jedno czarne autko Chcielismy tylko pokazac jak moze albo jak powinno wygladac Porsche Wykonalismy tylko robotki reczne ale wedlug mnie efekt byl i tak dobry Jak to odebral wlasciciel pojazdu to powie sam jezeli zechce :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8.10.2007, 9:28 

Mistrzostwo świata stary,
Nie dość, że przeprowadziłeś na forum profesjonalny
instruktaż jak czyścić lakier a jak tego nie robić
to jeszcze uszczęśliwiłeś jednego z klubowiczów... :roll:

przyznać się, kto to był??? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 8.10.2007, 13:45 

Nr klubowicza: 094
no prawda byly chlopaki u nmie :D . Nie do konca za darmo bo musialem ich zabrac z dworca :D :D . ale no powaznie, narobili sie efekt jest profesjonalny tylko przez nich nie jezdze bo pada, a ja teraz nie chce auta wybrudzic :wink:
dzieki dla chlopakow no i czekam kiedy sloneczko zaswieci i przejade sie na lansik 8)

symaptyczne chlopaki i robata wyglada profesjonalnie
Pozdrawiam

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 8.10.2007, 14:23 

zrobilbys jakies zdjecia i się pochwalił :-). no i mam nadzieje, ze filmowales co robili, krok po kroku, i zaprosisz na seans ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 8.10.2007, 14:26 

sv napisał(a):
Niedokladnie sie wyrazilem NIE NACISKAMY przy polerce nowych aut Na uzywkach mozna sie z wyczuciem powyzywac Zaleznie od srodkow uzywamy konkretnych gabek Wosk z curnauba wciereamy rekami na wyczyszczony do perfekcji lakier Na uzywkach zwykle mocne wtarcie taniego polishu moze dokonac cudow Z tanszych dobre srodki produkuje AUTOGLYM

wspomniales w jednym z postow, ze najpierw trzeba dobrze oczyscic auto. a jaki srodek bys polecil, aby to dobrze zrobic ? (rozumiem, ze zwykly szampon to za malo ;-))

Tytuł:
PostNapisane: 9.10.2007, 13:07 

Nie wiem jak to wytlumaczyc ...Nie jestm teoretykiem a praktykiem :roll: Zalezy w jakim stanie jest lakier i jak stary Ja musze robic szybko wiec sie nie bawie Jesli lakier jest w zlym stanie szlifiera jakis mix i next please :) Nie no na powaznie.... Nie wiem co mozna kupic w Polsce (zawsze jest e-bay) ale napewno mozna dostac bez problemu 3M-imperial hand glaze Jest to bardzo tani (okolo 50zl za litr) i dobry srodek do recznego uzytku Poki calkowicie nie zaschnie mozna go mocno wcierac jezeli jest taka potrzeba Czasem zostawiam do calkowitego wyschniecia Najlepiej sprobowac na malym fragmencie jak to dziala chociaz akurat ten jest bardzo delikatny i nie powinien robic krzwdy Jesli trzeba cos usunac z lakieru nowego samochodu (np. slady po kwasnym deszczu) to staram sie ograniczac tylko do tego
Jesli chodzi o muchy to trzeba sie przylozyc do ich zmywania jesli tego nie zrobimy w pore to bedziemy mieli problem (sa specjalne gabki do robali) Powinny byc dostepne jakies mocne srodki do bezdotykowago mycia (po tym zawsze mycie szamponem i suszenie) Jesli chodzi o asfalt i syf z hamulcow powbijany w lakier i felgi to tar remover (bardzo mocny srodek ostroznie na starszych lakierach Jezeli uzywamy bezposrednio na lakierze to przesiaknieta szmatka i delikatnie ) powinien sobie z tym poradzic Szukaj w google pod haslem PRE WAX i powinienes znalesc wszystko Na dobrym lakierze powinno sie ograniczyc do zwyklego mycia i delikatnego polishu
GT3 nie robilismy maszynowo Uzylismy magicznej glinki CLAY-BAR ktora usunie niemal wszystko (muchy zywice asfalt ptasie guano po prostu robi szklanke z lakieru) procz rys mowimy o czyszczeniu i jest raczej niegrozna bo nie jest srodkiem sciernym (ale najpierw sprobowac na malym kawalku i nigdy nie na sucho zreszta przez google znajdziesz instrukcje) Potem na front poszlo wspomniane imperial 3M na calosc 2 etapowy twardy wosk polerka tlumikow i koniec :)

I nie myjcie swoich aut na automatycznych myjkach

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 9.10.2007, 14:57 

Nr klubowicza: 039
SV - dziękujemy za cenne uwagi !

Gdybyś był w PL - taka prośba zobacz co jest na półkach i doradż co kupić!!
Bo u nas nikt raczej sensownie niemoże doradzić.
Czy w takim razie wosk ,Formule 1 amerykański jest dobry?/
pisze że zawiera "Carnauba" ale jet podejrzanie tani jak dla mnie coś ok. 10 zł; www.formula1wax.com

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 21.10.2007, 18:23 

MM-Racing napisał(a):

symaptyczne chlopaki i robata wyglada profesjonalnie
Pozdrawiam

:D dzieki za dobre slowo

jurek968- tanie nie znaczy gorsze
Nie powiem Ci nic na temat tego produktu bo nigdy o nim nie slyszalem :?
Jezeli ja bym mial cos polecic to jedynie Zymol lub Swisswax (swiss jest bardziej popularny wsrod wlascicieli Porsche niz Zymol) Moim ulubionym jest "Autoglym radiant wax polish" Bardzo latwy w uzyciu skuteczny tani i efektywny i mozna go uzywac do oporu niemalze po kazdym myciu Kazdy polish zawiera mniej lub bardziej skuteczne srodki czyszczace Trzeba dojsc do tego metoda prob i bledow jaki jest najlepszy Nie wiem co jest dostepne w Polsce ale z tutejszego doswiadczenia wiem ze zestawik za 300 funtow daje taki sam efekt jak (w doswiadczonych rekach :wink:) kupiony w hurtowni za 20 funtow ....
Znajomy zakupil ostatnio 944 i prosi mnie bym wydobyl polysk z lakieru Jezeli znajde czas i checi to zrobie go recznie i nie obiecuje ale postaram sie fotkami wszystko opisac dla tych ktorzy boja sie pasty Tempo i maszynowej polerki

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2007, 0:51 

Witam ponownie :)
Wybaczcie ale naprawde nia mam czasu na rekonstrukcje tej 924 Napewno ja bede robil lakier i napewno tej zimy tylko nie wiadomo kiedy Autko jest w stanie strasznym i wymaga to wiele godzin pracy Czerwony tak zmatowial ze wyglada jak rozowy Chodzi o to ze maszynką i uzywajac srodkow Farecli moge go odtworzyc szybko ale chce znalesc czas aby sprobowac zrobic to recznie Probowalem na fragmentach i wiem ze zajmie mi to conajmniej dwa dni Nie wiem kiedy sie zajme tym autkiem ale w zamian za to postarm sie wkleic fotki limitowanego Caymana i Turbo ktore bede robil w przyszlym tygodniu :)
Pozdr

wielki grzech Nawet nie wiem czy to 924 czy 944 bez przebaczenia :cry:

PostNapisane: 29.07.2009, 23:56 

testowałem ten produkt, bo kupiłem u nich we wrocku na tuningowisku, a teraz chciałem kupić i patrze na allegro a oni wystawieni.

http://www.allegro.pl/item701182611_gli ... 120_g.html

Tytuł:
PostNapisane: 30.07.2009, 2:34 

Do zabawy z autkiem polecam Meguiar's -a, Zymol, Swisswax .

Dla niewtajemniczonych:

1.myjemy autko myjką ciśnieniową np. z aktywną pianą, po spłukaniu syfu można myć rękawicą z mikrofibry ale nigdy gąbką! Gąbka ma zamknięte pory w których zostają ziarnka piasku i rysują powierzchnię lakieru. Suszymy - technika dowolna - ja polecam ściereczki ze skóry jagnięcej (bardzo duża chłonność ) lub ręcznik z mikrofibry
Po umyciu można usunąć drobne ryski i słoneczka jakimś scratch remow'erem

2.glinka i jakiś dobry preparat do usuwania zabrudzeń którym należy obficie spryskiwać powierzchnię np.Meguiar's Quik Detailer. Do poważniejszych zabrudzeń typu smoła, żywica używać odpowiednich środkó o których pisał SV (Bug 'n Tar Remover).

3. po takich zabiegach możemy się zabrać do polerowania naszego lakieru - to opisał kolega. Każdy ma inny sposób i szkołę. Ja polecam próby i naukę na błędach tylko z głową :) Polerowanie daje największy efekt przy ciemnych lakierach.

4.po polerowaniu, pozostaje już tylko nałożenie wosku. Im cieńsza warstwa tym lepiej. Jaki wosk? Taki na jaki Was stać od kilkudziesięciu złotych do 25tyś € ! za opakowanie) ale pamiętajcie : inwestując 500pln na w miarę dobry wosk możecie używać jedno opakowanie parę lat, bo kompletnym przygotowaniu lakieru woskowanie należy powtarzać co 3-6 miesięcy. Między myciem a woskowaniem używamy detailerów (lekkich środków czyszczących). Ja polecam Zymol Glasur Glaze Wax for Porsche lub serię Titanium i Concours.

5. trzymać autko w garażu. Całować, pieścić i nie zdradzać :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30.07.2009, 17:42 

hej,
ostatnio wpadlo mi w rece cos takiego:
http://forum.kosmetykaaut.info/viewtopic.php?t=234

Tytuł:
PostNapisane: 5.09.2009, 14:31 

Witam,
Cieszę się z dostrzeżenia efektów mojej pracy :)

Poniżej link do jednego z ostatnich projektów - Porsche 911
http://forum.kosmetykaaut.info/viewtopic.php?t=417
zapraszam do oglądnięcia krótkiej fotorelacji

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]