Witam, od niedawna jestem właścicielem 911 997.2 mam problem ze światłami do jazdy dziennej, według instrukcji obsługi powinny świecić gdy przełącznik świateł znajduje się w pozycji off lub Home podczas gdy silnik pracuje, natomiast w moim samochodzie nie świecą w żadnej z tych pozycji. Czy ktoś zna może rozwiązanie tego zagadnienia? Dodam, że 911 pochodzi z rynku japońskiego.
Powinny działać tak jak piszesz. Ciekawostka. Cokolwiek się tam zapala? W sensie świateł dziennych/pozycyjnych/kierunków. A co się pali jak włączysz mijania? Stawiam na jakiś mod lokalny, miejmy nadzieję że odwracalny
Kierunkowskazy i światła pozycyjne działają normalnie. W instrukcji jest napisane, że tylko w wersji USA można włączyć i wyłączyć światła dzienne w menu set, ale mój nie jest wersja USA i u mnie takiego ustawienia nie ma. Nie mam pomysłu na to.
Czyli prawdopodobnie zostaje kodowanie. Pytanie czy wystarczy Piwis czy konieczna będzie wizyta w ASO. Kiedyś rozmawiałem w ASO o automatycznym włączaniu świateł mijania po zmierzchu, jedyne co wtedy proponowali to możliwość włączenia świateł mijania zawsze po uruchomieniu silnika. Właśnie przez kodowanie
Ja mam auto z rynku USA, i aby w menu PCM pojawiła się możliwość włączenia świateł dziennych musi być ustawione menu zależne od kluczyka/ jego numeru/ kluczyk w stacyjce , włączony zapłon i wtedy dopiero pojawia mi się możliwość włączenia dziennych. Działają one tylko z tym kluczykiem do którego zostały podpięte.
Po wizycie w ASO w związku z serwisem okresowym i prośbą o kodowanie świateł dziennych powiedziano mi, że nie da się zakodować...musi zostać tak jak jest. Nie do końca wierzę w "nie da się" , więc nie ustaję w poszukiwaniu kogoś kto mi pomoże w tym temacie. Proszę o podsyłanie pomysłów, ewentualnie namiarów na kogoś kto mógłby to ogarnąć. Z góry dziękuję