Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.01.2014, 23:21 

Witajcie Przyjaciele!
Ostanito gdzies przewinal sie ten temat, bylo wiele pytan jak wyglada urzadzenie, jak jakosc itd.
Moja Porsche jest calkowicie klasyczne, tak jak wyjechalo z fabryki, ale TEN bajer to jedyne co chcialem do siebie kupic. Zamowilem za zaledwie 99zl z allegro, wyjatkowo paczka byla za 2 dni, a nie 2 tygodnie.
Panowie naprawde PRZE kozacko to wyglada! Komplet jeszcze nie zamontowany bo zastanawiam sie czy wiercic w blasze drzwi czy kombinowac z boczkami w ktorych nie ma na to za bardzo miejsca:/
Calosc wyglada solidnie, jednak kabelki sa BARDZO cienkie, nie wiem maja milimetr srednicy.

https://lh3.googleusercontent.com/-xozf ... -light.jpg

Dlatego cholera wie jak bedzie z trwaloscia tego, ale sama ta latareczka (bo tak wyglada:D) wyglada naprawde dobrze i nie ma sie do czego przyczepic. Zwlaszcza w tych pieniadzach.
Mysle ze najbardziej pomoze zdjecie ktore wykonalem w oswietlonym pomieszczeniu na wysokosci mniej wiecej drzwi. Staralem sie zrobic go idealnie prostopadle bo te zdjecia z aukcji sa kijowe.
Obrazek
Jak macie jakies pytania co do samego urzadzenia to pytajcie, bo jesli chodzi o podlaczenie to na razie sam nie wiem do czego sie podlaczyc, powie mi ktos gdzie moge znalezc sygnal ktory jest dla lampki wewnetrznej- po otwarciu drzwi?

pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 1:01 

Cześć Wiewiór,
osobiście uważam że tego typu gadżet w aucie jakkolwiek by nie był fantastycznie wykonany, niezależnie od średnicy kabelka zasilającego i tego czy dziurę wywiercisz w blasze czy tapicerce, da się opisać następującym zestawem emotek:

:shock:

:roll:

:lol:

O gustach się nie dyskutuje, ale podkreślę- ja bym się na to nie zdecydował. Wolałbym klasyczny gadżet pokroju pokrowca, hardtopa czy chociażby jakichś ciekawych felg. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 2:51 

hahah mozna to tak opisac :D szanuje to, ze Ci sie nie widzi moj pomysl.
A rzeczy ktore wymieniles sa duzo duzo drozsze, no moze pokrowiec kosztuje z 500zl ale reszta to o wiele wieksza kasa :) Masz racje to sa gusta i gusciki- mi sie BARDZO spodobal ten pomysl i mysle ze bedzie sie prezentowac mega dobrze! :)

P.S. Felgi obecnie robie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 9:27 

Wiewiór,

Nie wierć dziur w samochodzie, szkoda go. Fajne to moze byc jaka lampka nocna, np żeby wyświetlała logo na suficie. Wtedy to jest bajer, a tak troszkę "wioską" będzie zalatywać jak np neony pod podłogą ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 15:03 

nie nie, spokojnie stary :) dlatego tego jeszcze nie zrobilem bo chce to wykonac bezinwazyjne, o ile bedzie sie dalo. Tak zebym w kazdej chwili to mogl zdjac i zeby nie bylo po tym sladow.
Hehe rozumiem, nie chce zwiesniaczyc samochodu bo nie bez powodu przywrocilem go calkowitej serii- bo lubie oryginal, ale wydaje mi sie ze to naprawde bedzie ladnie wygladac, wrzuce zdjecia po montazu i sami ocenicie :) Bedzie sie podobac to super, a nie, to nie coz poradzic :)
Chcialem tylko ruszyc temat dla tych ktorzy sie wahali bo wiem ze bylo kilku zainteresowanych kupnem czegos takiego. Wiec zwyczajnie chcialem pomoc.

Pozdrawiam przyjaciele!

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 17:42 

Nr klubowicza: 263
Nie ukrywam, że światło powitalne nawet takie zwykłe to jeden z fajniejszych i bardzo! praktycznych pomysłów w oświetleniu auta. Po już parokrotnym wdepnięciu w niespodziankę podczas parkowania na starym mieście w Poznaniu taki gadżet jest bardzo pomocny, ale czy tylko logo nie będzie mylić oczu na co się stawia nogę w momencie wysiadania z auta ? jestem ciekaw twojej opinii i efektu.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 19:57 

Nr klubowicza: 075
ja bym to zamontował np. w sypialni..

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 20:55 

Nr klubowicza: 288
Nie dyskutując o gustach wklej foto jak to wygląda na asfalcie
Ja to montuje w garażu i będzie wyświetlane na ścianie lub wrotach a sterowane z siłownika do bramy -takie powitanie i pożegnanie

-http://classic911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 21:01 

chris napisał(a):
Ja to montuje w garażu i będzie wyświetlane na ścianie lub wrotach a sterowane z siłownika do bramy -takie powitanie i pożegnanie

Super pomysl !

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 21:08 

Nr klubowicza: 075
..w garażu jako podświetlenie sciany - też dobry pomysł

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2014, 23:43 

w weekend najszybciej to zaloze, choc to zalezy od tego ile bede sie zastawiac czy wiercic w blasze czy nie :D
ALE na szczescie mam was i juz wiem ze nie pojdzie na marne bo jak cos to faktycznie w mieszkaniu na sciane sie rzuci i wszystko :))

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2014, 10:57 

chris napisał(a):

To samo mi przyszlo do glowy jak to zobaczylem :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2014, 11:18 

Nr klubowicza: 330
Też myślałem żeby coś takiego zamontować w garażu i w firmie :thumbup:
Krzysiek daj znać jak to wyszło.
Czy znaczek jest wyraźny z większej odległości ?
Czy jest możliwa regulacja ostrości itp. ?

PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA
oponygumis@wp.pl
tel.+48-602-620-510
Tomek

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2014, 15:34 

z wiekszej odleglosci juz gorzej, i Nie nie ma mozliwosci ustawiania ostrosci... za tanie zeby mialo takie bajery :p

Tytuł:
PostNapisane: 13.02.2014, 22:50 

są już gotowe zestawy plug'n play pod model tylko wyciąga się oryginalną lampkę i wkłada z projektorem ale nie ma tej frajdy niż jak się zamontuje samemu i jest efekt :wink:
Daj jakieś zdjęcia jak wyszło

.

Tytuł:
PostNapisane: 14.02.2014, 0:26 

Siemanko mistrzuniu, wiem wiedzialem te zestawy- jednak ja nie mam tych lampek oryginalnych :) ja juz wszystko sobie przemyslalem i jednak wytne w blasze, JUZ przygotowalem sobie wszystkie materialy do wlasciwego zabezpieczenia blachy przed korozją z tego miejsca oraz zaslepke na wymiar w razie gdybym kiedys chcial to wyciagnac i nie miec w tym miejscu pustej dziury :)
To jedyny patent w przypadku mojego zestawu i mysle ze bede baaardzo zadowolony- JUZ TYLE CZESCI W DOMU NA MNIE CZEKAAAA a ja nie wiem kiedy wroce :(

DODAM NA 100% TUTAJ ZDJECIA JAK TYLKO ZAMONTUJE :) obiecuje.

Tytuł:
PostNapisane: 23.02.2014, 22:26 

Tak z ciekawości zamówiłem te plug 'n play projectory i tylne podświetlenie tablicy led zawsze można zmienić na oryginalne,a mam nadzieje,że przy nich będzie coś widać jak się wysiada z samochodu i już w nic nie depnie

Obrazek

.

Tytuł:
PostNapisane: 25.02.2014, 0:08 

Do cayenne są dostępne też plug&play ? gdzie można takie kupić ?

Tytuł:
PostNapisane: 25.02.2014, 0:44 

To są właśnie do Cayenne wziąłem na próbę i jak się sprawdzą to do caymana też zamówię :wink:

.

Tytuł:
PostNapisane: 25.02.2014, 7:54 

Gdzie można takie projektorki kupić? :wink: Szukałem szukałem ale nie mogę plug&play znaleźć :cry:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]