Witam, jakie świece polecie do s2?
I drugie pytanie - orientuje się może ktoś gdzie można dostać alumniowe plyty ochronne pod silnik i skrzynie biegów? do tego modelu?
Świece załóż NGK bo są najlepsze. Płyty ochronne w S2 nie są aluminiowe tylko plastikowe, jedną masz pod samym zderzakiem, następną pod silnikiem a pod skrzynią nie ma bo to transaxle. (Chyba nie ma przynajmniej ja w swym S2 nie miałem)
A czy ktoś może kombinował z jakimiś nieoryginalnymi/robionymi na zamówienie osłonami pod silnik? Z plastiku, kevlaru, aluminium? Fabryczna u mnie właśnie dokonał żywota, więc na pewno potrzebuję co najmniej jednej szt. osłony pod silnik, ale wolałbym coś solidniejszego niż fabryka...
Co do osłony skrzyni - są jakieś przeciwskazania by ją również osłaniać? Jeśli nie to czy spotkaliście się z takowymi osłonami?
Dokładnie, wersje szwajcarskie mają plastikową osłnę na skrzynie. Osłona ta ma dwie funkcie:
- trzyma temperaturę w srogich zimowych warunkach
- wygłusza
Wady:
- latem słabsze chłodzenie (chyba ze skrzynia ma chłodnicę zewnętrzną jak w moim przypadku - chociaż to może być standard)
- dodatkowe kilogramy