Witam serdecznie, mam pytanie do posiadaczy Panamery Turbo. Czy podczas ostrej jazdy w trybie Sport oraz Sport Plus podczas zmiany biegów odczuwacie czasem szarpnięcie (jest słyszalne tąpniecie - coś jak stuk). W trybie Ekonomicznym nawet przy dynamicznej jeździe nie ma praktycznie żadnych szepnięć czy stuków. W trybie Sport są delikatne ,a w trybie Sport Plus już odczuwalne i słyszalne. Chciałbym nadmienić iż objawy występują przy naprawdę ostrej jeździe czyli np. od zatrzymania lub wolnej jazdy wciskam gaz do oporu.Nie wiem czy to kwestia zmiany oleju w skrzyni czy uszkodzenie skrzyni? W ASO Kat. serwisant stwierdził ,że w trybach sportowych szarpania są normalnością ,ale chciałbym się upewnić.
alwi1977 może chodzi Ci o tzw. kopnięcie w plecy przy zmianie biegów na sport plus?
Ja miałem tak w Panamerze 4s i jest to normalne, przy okazji wydobywa się dźwięk, o którym wspomniałeś. Jeśli na komforcie nie szarpie to wszystko jest ok
alwi1977 może chodzi Ci o tzw. kopnięcie w plecy przy zmianie biegów na sport plus?
Ja miałem tak w Panamerze 4s i jest to normalne, przy okazji wydobywa się dźwięk, o którym wspomniałeś. Jeśli na komforcie nie szarpie to wszystko jest ok
Podlacze sie pod watek. U mnie w 987.2 w trybie sport przy redukcji z 2 na 1 potrafi troche szarpnac, czasem metalicznie clickajac. Zwlaszcza gdy spokojnie wytracam predkosc i delikatnie dodam gazu. Martwic sie tym? Mam gwarancje approved ale nie wiem czy to problem do zgloszenia czy ten typ tak ma. Zjawisko wystepuje tylko przy zmianie z 2 na 1, pozostale przelaczenia bez zastrzezen.