jacekm napisał(a):
no co Ty Mariusz ! - czajnika za darmo nie chcesz ?
...
gdyby dawali whisky to pewnie bym się skusił
Matschke napisał(a):
heheheh, wiedzialem, ze tak bedzie
znam niejednego wk... wlasciciela Cayenna GTS lub Turbo, ktory w koncu sprzedal auto i kupil SUVa w dieslu...
już mnie to teraz nie dziwi, bo kasa na paliwo to jedna sprawa i to istotna i częste wizyty na stacji to też nie jest niczyje marzenie
jak Agnieszka jeździ bardzo spokojnie tak jak dieslem to jej pali ok 19l (Volvo 2,4 paliło jej 6,5-7l, więc widać że jeździ jeździ bardzo lajtowo) a jak ja jeżdzę normalnie i bez szaleństw to ok 23l, czyli 80 litrów starcza na ok 350 km. Zbiornik ma niby 100 litrów ale zawsze jadę zatankować jak zaświeci się lampka to wchodzi ok. 80l. Carrera to przy czołgu bardzo ekonomiczny w eksploatacji samochód
a moj GTS pali srednio tylko 14.5 a jezdze naprawde ostro wiec nie wiem Mariusz jakim cudem pali wam powyzej 20 l na 100 ? Po torze w Poznaniu gdzie GTSa ostatnio upalalem to wyszlo mi 28.
Na trasie jak byl calkiem nowy to nie.moglem zejsc ponizej 16 litrow a juz po 10000 km jak 3 razy podolewalem oleju to teraz spala bez problemu 13 litrow! !!
Srednio max. to naprawde 16.5 litrow na 100 - zazwyczaj jednak 14-15! !!
Wiec spoko - dobrze go dotrzyj a bedzie palil duzo mniej ( przynajmniej Agnieszcze! )