Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.09.2008, 20:56 

Moja 944 wjechała na warsztat. Robię typowe uszczelnianie silnika. Potrzebuję uszczelniacze zaworowe, i uszczelki pod głowicę.. Pierścionki już mam. Jeśli ktoś ma dojście do uszczelek w dobrej kasie... to pilnie ich potrzebuję.. Będę naprawdę wdzięczny za rady.

Tytuł:
PostNapisane: 2.09.2008, 21:33 

Potrzebowałbym również pasek rozrządu.. Pozdrawiam Może ktoś wie gdzie szukać.....HELP!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2.09.2008, 22:25 

Paski rozrzadu Continental dostaniesz w sklepie motoryzacyjnym, uszczelke pod glowice podejrzewam tez, jak nie to ASO Porsche.

Tytuł:
PostNapisane: 3.09.2008, 10:46 

Nr klubowicza: 078
Pasek dostaniesz w każdym motoryzacyjnym. Uszczelka pod głowicę - to raczej Porsche lub któryś z dostawców części - też nie powinno być problemów. Największy problem to uszczelniacze zaworowe. W Polsce dedykowane do Porsche były nie do dostania, musiałem ściągać z USA (mam drugi komplet jakbyś miał straszne problemy ze zdobyciem). Wiem że niektórzy próbują stosować uszczelniacze od innych samochodów ale u mnie ten patent nie przeszedł.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł:
PostNapisane: 20.09.2008, 19:33 

Jak dawno temu miałem 944 S2 to wiem że mimo to że uszczelka pod głowicę miała numer Victor Reinz i była tej że produkcji nie dało jej się kupić w normalnym sklepie gdyż szła po prostu na pierwszy montaż i bezpośrednio na serwis. Do zwykłego 2,5 uszczelki kupowałem albo z REINZA, albo ELRINGA. Było prawie wszystko co potrzeba, czyli uszczelka pod miskę oleju, pod kolektory, simmering przód wału i tył wału, uszczelniacze zaworowe, i wspominana przez Ciebie uszczelka pod głowicę. Najpierw sprawdź na stronach producentów tych uszczelnień co Ci napisałem powyżej czyli victor-reinz i elring, spisz numery części tych producentów i wal do jakiegoś porządnego sklepu VW AUDI w swym mieście - kupisz moim zdaniem to bez problemu. Paski - tak jak piszą koledzy na górze dostaniesz też w takim sklepie - firmy CONTINENTAL, czy też TRW, pierścienie tłokowe dostaniesz z GOETZE, panewki z GLICO itp.. Porsche to nie Lamborghini czy Ferrari że nie ma do tego nigdzie części, jak człowiek trochę połazi i poszuka to znajdzie i ceny nie są wygórowane. ..... Chociaż jak spojrzycie w katalog klocków hamulcowych to 944S2 ma te same klocki co jakieś Ferrari, kiedyś się na to naciąłem ;))

Tak więc powodzenia ;))

Peter

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]