Autor |
Wiadomość |
AdamWalenda
|
Napisane: 12.01.2019, 11:16 |
|
|
No dobra skrzynka i silnik siedzą... Może do lutego będzie jeździł. Jak by co nadal poszukuję części: -Wykładzin w kolorze czarnym do bagażnika -Emblematu na nosek -Listwy plastikowej "ładnej" naprogowej po stronie kierowcy -Pasy bezpieczeństwa na tył (te do tylnej kanapy + śruby) -Atrapy w pas przedni pod zderzakiem -Nakładki gumowej na jeden z halogenów -Guma pod wkładkę zamka klaposzyby -Pływak (czujnik poziomu paliwa) w zbiornik paliwa (montowany w zbiornik od bagażnika) -Wkłady lusterek bocznych (prawe/lewe) -Mocowanie słoneczników (ale to chyba w ASO nowe zamówie) -Ładna uszczelka bagażnika -Czarne boczki tapicerskie (kierowca i pasażer) Cdn...
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 14.01.2019, 14:18 |
|
|
Ładna uszczelka klaposzyby by mi się jeszcze przydała jak by ktoś miał. cdn..
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 14.01.2019, 14:42 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9171 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Ta w nadwozie? To od Lublina zdaje się nadaje się najlepiej A jeśli chodzi o części to chyba najlepiej przez Qbaka zamówić
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 15.01.2019, 11:55 |
|
|
Tak, wiem Fiat 125 Polonez Lublin... Jak nie znajdę ładnej ori to taką pewnie kupię
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 21.01.2019, 13:01 |
|
|
Mały apdejt: Silnik poskładany, odpalony, siedzi już w budzie. Zabrałem się za środek i będzie trochę dupereli brakować. Poniżej lista. Może ktoś coś? Auto zaczyna przypominać już samochód Lista części, które by mi się przydały: -Wykładzina bagażnika kpl. Czarna, ładna -Listwa plastikowa naprogowa po stronie kierowcy -Pasy bezpieczeństwa tył kpl + śruby + śruby na przód w tunel -Wlot, atrapka plastikowa pod przedni zderzak -Zaślepki na pasy bezpieczeństwa kierowcy/ pasażera (te przy słupkach plastikowe) -Mocowanie opoarcia tylnej kanapy kpl. -Guma pod zamek klaposzyby (ta w tylni pas okrągła) cdn...
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 24.01.2019, 11:44 |
|
|
Potrzebuję na już podkładki plastikowej między drzwi a lusterko kierowcy (tej plastikowej). Lewy kierunkowskaz w zderzak (strona kierowcy) w ładnym stanie. Jak by ktoś miał to proszę o info: adamwalenda@op.pl
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 30.01.2019, 13:52 |
|
|
No dobra auto prawie gotowe i zabieram się w lutym za 951 turbo i 9?4 Zaufałem forumowiczom i deska jest w regeneracji w firmie Rendes. Wszyscy zachwycali się jakością, wiec długo się nie zastanawiałem. Jak przyjdzie decha muszę tylko pospinać elektrykę, zamontować nowiutki układ wydechowy, ogarnąć klamki, zamki, zamontować emblematy i kilka drobiazgów Jak dobrze pójdzie autko w lutym będzie jeździć Do ukończenia projektu potrzebuję jeszcze parę drobiazgów, może ktoś ma gdzieś tam pochowane po garażach: - Wykładzina bagażnika czarna - Boczek kierowcy czarny pod korbkę w ładnym stanie - Maskownice głośników w boczki, ramki klamek w boczek, podłokietniki - Wlot atrapka w pas przedni pod zderzak (ta plastikowa) - Kapselki felg z logotypem x2 szt. (Porsz ma dla mnie) muszę podjechać i odebrać Jak by ktoś coś miał to piszcie na priv. cdn...
|
|
Góra |
|
berni500
|
Napisane: 31.01.2019, 12:16 |
|
Nr klubowicza: 582
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 1.02.2019, 13:31 |
|
|
I wjeżdża kilka nowych fantów Udało mi się jakimś cudem trafić piękny kierunkowskaz Kierownica ... muszę ją troszkę doczyścić Emblemat w pięknym stanie ...No i oczywiście najważniejszy emblemat w nosek Czekam na deskę rozdzielczą od Rendesa i walczę z klamkami. Ma może ktoś na zbyciu klamki do 924'81 r. (nie lite tylko z wciskaną listewką u mnie były ale połamane cięgiełka nie do uatowania) z chęcią bym kupił Lista części, których nadal poszukuję: -Klamki zewnętrzne -Wykładzina bagażnika -Boczek tapicerski kierowcy -Ramki klamek zewnętrznych -Maskownice głośników w boczki tapicerskie -Podłokietniki -Atrapka plastikowa w przedni pas pod zderzak cdn...
|
|
Góra |
|
Oleg
|
Napisane: 4.02.2019, 11:21 |
|
|
Do tej pory śledziłem odbudowę e30stki na mforum, tutaj śledzę 924 i prezentuje się to wszystko obiecująco. Fajnie, że kolejny niedoceniany youngtimer otrzyma drugie życie i nie zgnije gdzieś w krzakach.
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 4.02.2019, 14:16 |
|
|
Oleg napisał(a): Do tej pory śledziłem odbudowę e30stki na mforum, tutaj śledzę 924 i prezentuje się to wszystko obiecująco. Fajnie, że kolejny niedoceniany youngtimer otrzyma drugie życie i nie zgnije gdzieś w krzakach. Ta 924ka raczej mnie przeżyje M3 już skończyłem i sprzedałem żeby Porschaki pokończyć Mam 5 sztuk i w kolekcji brakuje mi jakiejś ładnej 911 Wiec, pewnie któregoś wieprza będę musiał sprzedać żeby $ starczyło. 40'tka mi się zbliża i sobie postanowiłem, że jakieś 911 najchętniej z lat 80'tych sobie sprawię na urodziny ...a na razie kończę wszystkie świnie po kolei Nawet jedna moja 944 załapała się na sesji z M3, które sprzedałem Pzdr, AW
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 5.02.2019, 11:40 |
|
|
Dzięki Kondziemu mam jeden ładny boczek Potrzebuje jeszcze jak by ktoś miał od kierowcy. Emblemat siedzi na swoim miejscu W dalszym ciągu kupię: - Boczek kierowcy ładny - Korbki ładne otwierania szyb - Ramki klamek wewnętrznych - Ori maskownice głośników w boczek - Klamki zewnętrzne - Wykładzinę bagażnika - Podłokietnik boczka kierowcy - Atrapka plastikowa w przedni pas pod zderzak cdn...
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 6.02.2019, 16:15 |
|
|
Dobra przeczesałem swoje magazyny i znalazłem ramki klamek i jedną ori korbkę, tak więc jednej mi będzie brakować jak by ktoś miał Ramka szyby czołowej uratowana. Poddana obróbce strumieniowej + malowanie elektrostatyczne (czarny mat) Wygląda jak nowa + nowe spinki mocowania ramki i wszystko wygląda jak 40 lat temu Ramiona wycieraczek również poddane obróbce strumieniowej + malowane elektrostatycznie + nowe piórka ...walczę dalej... Jak by co aktualizuję listę brakujących części... może ktoś coś ma z poniższej listy: - Boczek kierowcy ładny - Korbka otwierania szyby - Ori maskownice głośników w boczek - Klamki zewnętrzne - Wykładzinę bagażnika - Podłokietnik boczka kierowcy - Atrapka plastikowa w przedni pas pod zderzak cdn...
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 9.02.2019, 21:23 |
|
|
Dobra, klamki i listwę naprogową już mam. Jak by co poszukuję nadal: - Boczek kierowcy czarny ładny - Korbka otwierania szyby x 1 szt. - Ori maskownice głośników w boczek x 2 szt. - Wykładzinę bagażnika czarną ładną - Podłokietnik boczka kierowcy - Atrapka plastikowa w przedni pas pod zderzak
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 11.02.2019, 11:06 |
|
|
Aktualizuję listę brakujących części: - Boczek kierowcy czarny ładny - Ori maskownice głośników w boczek x 2 szt. - Wykładzinę bagażnika czarną ładną - Podłokietnik boczka kierowcy
Pzdr, AW
|
|
Góra |
|
Oleg
|
Napisane: 12.02.2019, 10:33 |
|
|
AdamWalenda napisał(a): Ta 924ka raczej mnie przeżyje M3 już skończyłem i sprzedałem żeby Porschaki pokończyć Mam 5 sztuk i w kolekcji brakuje mi jakiejś ładnej 911 Wiec, pewnie któregoś wieprza będę musiał sprzedać żeby $ starczyło. 40'tka mi się zbliża i sobie postanowiłem, że jakieś 911 najchętniej z lat 80'tych sobie sprawię na urodziny ...a na razie kończę wszystkie świnie po kolei Nawet jedna moja 944 załapała się na sesji z M3, które sprzedałem Pzdr, AW Właśnie tą e30 śledziłem na mforum. Z tego co pamiętam to trochę wisiała, ale fajnie, że udało się sprzedać i można brać się za kolejne projekty. Plan jest więc powodzenia w jego realizacji
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 20.03.2019, 13:04 |
|
|
Niby kilka pierdół ale praktycznie 2.000 zł pękło. Doszło: - Atrapa w pas przedni - Sprawne klamki - Cięgna klamki z ASO - Kluczyki sparowane ze stacyjką i zamkiem klapy Jak by co będzie mi brakować już chyba tylko: - Ori maskownice głośników w boczek x 2 szt. - Wykładzina bagażnika czarna ładna Niedługo większy apdejt... Pzdr, AW
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 19.04.2019, 15:51 |
|
|
...no nie miałem czasu nic zrobić przez ostatni miesiąc przy aucie... ale po majówce zabieram się za niego, już dużo nie zostało Pzdr, AW
|
|
Góra |
|
AdamWalenda
|
Napisane: 23.05.2019, 10:52 |
|
|
Zamki klamki pospinane Mało mam czasu ostatnio podłubać przy swoich autach dlatego tak to się wlecze w czasie :/ Na dniach będę miał nową deskę rozdzielczą i zostało mi jeszcze... - Zabawa z podpięciem elektryki - Kupić jakieś ładne ramię wycieraczki - Dorobić nową linkę otwierania pokrywy silnika - Dorobić nową linkę gazu - Zamontować nowy układ wydechowy - Kupić nowy akumulator - Kupić nowe oponki Jak by ktoś miał na stanie to brakuje mi jeszcze: - Czarnej wykładziny bagażnika - Czarne boczki tapicerskie 924 - 1 szt. Kapselek felgi plastikowy - Oryginalne chodniczki gumowe jak by ktoś miał takie jak w 944 bywały - 2 szt. Zaślepka przedniej piasty Pzdr, AW
|
|
Góra |
|
|