Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15.12.2010, 17:27 

zima w pełni, na dworze mróz, i cholerne szyby zamarzają. Za tydzień odbieram Cayenne'a, który mam nadzieje załatwi mi kwestię podjazdów na nie do końca odśnieżony podjazd, ale skrobać w dalszym ciągu będę musiał.

Ten egzemplarz nie będzie miał "standheizung", więc pomyślałem sobie, że go dołożę. I tutaj mam pytanie, ponieważ są dwie opcje:

1. Założyć webasto w autoryzowanym zakładzie tejże firmy. Opcja pewnie dosyć kosztowna. Pytanie - czy taki moduł się zintegruje normalnie z systemami w aucie? Czy będzie można to programować tak samo jak oryginał?

2. Kupić na allegro after marketową kompletną instalację z Porsche Cayenne i założyć. Koszt takich części to około 1000 zł, pytanie co dalej? Czy to jest kwestia podłączenia wszystkiego do przygotowanych elementów konstrukcyjnych, podłączenie rurek i przeprogramowanie komputera, czy też egzemplarze nie wyposażone fabrycznie w ten wynalazek są totalnie nie przystosowane do jego instalacji i trzeba wiercić, spawać, kombinować, itp?

Dzięki za sugestie

Kal

PostNapisane: 19.12.2015, 14:38 

zdecydowanie bym kupił opcje analogową i samemu montował. cena w salonie to pewnie z 8 tysięcy albo lepiej. szkoda że mieszkasz tak daleko od Katowic założył bym ci za 2 tys z piecem już na gotowo. Jak chcesz jakąś poradę to pisz dzwoń. Komputera nie trzeba nic przeprogramywać.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]