Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.01.2017, 15:39 

Witajcie Panowie,

Poszukuje wiarygodnego brokera by zakupić Caymana, cos polecicie?.Pozdrawiam.

Marcin

PostNapisane: 15.02.2017, 1:02 

Panowie prosba o opinie informacje o brokerze Pan Szymon Lejawka ktos kupowal u niego samochod godny polecenia broker?.. Dzieki z góry za opinie.

PostNapisane: 28.12.2017, 18:51 

Marcin1gdy napisał(a):
Panowie prosba o opinie informacje o brokerze Pan Szymon Lejawka ktos kupowal u niego samochod godny polecenia broker?.. Dzieki z góry za opinie.

Opowiem może jakie są moje doświadczenie w kontakcie z Panem Lejawką

Chciałem kupić Macana przez Select-Automotive, przekazali moją sprawę Panu Lejawce gdyż on zajmuje się samochodami tej marki. W marcu podpisaliśmy umowę i została wpłacona zaliczka, a samochód miał być do odbioru na przełomie lipca i sierpnia. Przez cały sierpień i wrzesień byłem zapewniany, że samochód już stoi, pozostały tylko formalności i za tydzień nastąpi przekazanie. Potem okazało się, że auta wcale nie ma i będzie pod koniec listopada wobec czego zrezygnowałem z usług tego Pana lecz do tej pory nie otrzymałem zwrotu zaliczki. Termin wypłaty także jest stale przekładany, a Pan Lejawka śmie jeszcze denerwować się na ciągłe przypominanie i domaganie się zwrotu moich pieniędzy. NIE POLECAM

Tytuł: Re: Macan turbo
PostNapisane: 28.12.2017, 18:56 

Proszę uważać na Brokera Select-Automotive. Auta, które miało być do odbioru w lipiec/sierpień do tej pory nie ma. Nie ma również zwrotu zaliczki, a Pan Szymon Lejawka śmie oburzać się na ciągłe domoaganie się zwrotu pieniędzy. Z moje strony totalny zawód :(

PostNapisane: 28.12.2017, 19:47 

prezeskamyk napisał(a):
Proszę uważać na Brokera Select-Automotive. Auta, które miało być do odbioru w lipiec/sierpień do tej pory nie ma. Nie ma również zwrotu zaliczki, a Pan Szymon Lejawka śmie oburzać się na ciągłe domoaganie się zwrotu pieniędzy. Z moje strony totalny zawód :(

Jakie auto u nich zamawiałeś?
Czym tłumaczą opóźnienie?

PostNapisane: 28.12.2017, 20:25 

Szymon Lejawka nie jest naszym pracownikiem. Przez krótki czas sprzedawał dla nas samochody ale okazał się oszustem. Natychmiast zakończyliśmy z nim współpracę. Jest winien naszej firmie kilkadziesiąt tysięcy złotych. Sprawę przeciwko Szymonowi Lejawce skierowaliśmy na drogę sądową. Niestety czarna owca może się trafić w najlepszym towarzystwie. Ta recenzja powinna dotyczyć jego firmy LL GROUP Szymon Lejawka a nie naszej.

PostNapisane: 28.12.2017, 21:03 

Nr klubowicza: 263
Co nie zmienia faktu jeżeli pracował u was jako Wasz pracownik Wy odpowiadacie za jego uczynki i zaliczkę lub wywiązanie się z umowy powinniście załatwić dla oczyszczenia swojego wizerunku tak to działa. Obecnie każda szanująca się firma płaci OC na właśnie takie wpadki spowodowane błędami pracowników.
A jeszcze jedno wyzywanie kogoś na publicznym forum przed wyrokiem sądu może być uznanie za szykanowanie pracownika i użyte przeciw Wam, więc zalecam wstrzemięźliwość w takich wypowiedziach.

Obrazek

PostNapisane: 28.12.2017, 21:14 

Daro, Szymon Lejawka nigdy nie był naszym pracownikiem.

O sprawie dowiedziałem się z internetu!!!

To co tutaj zostało napisane zasługuje na miano szkalowania dobrego wizerunku naszej firmy.

Sprzedajemy ponad 4000 aut na rok. Przy takiej skali może się trafić potknięcie ale napewno nie oszustwo o którym tutaj jest mowa!

PostNapisane: 28.12.2017, 21:21 

Nr klubowicza: 263
Select Automotive napisał(a):
Szymon Lejawka nie jest naszym pracownikiem. Przez krótki czas sprzedawał dla nas samochody ale okazał się oszustem.

prezeskamyk napisał(a):
Chciałem kupić Macana przez Select-Automotive, przekazali moją sprawę Panu Lejawce gdyż on zajmuje się samochodami tej marki.

To sorry z kontekstu tych cytatów wychodziło jakoby był Waszym pracownikiem lub ściśle z Wami współpracował.

Obrazek

PostNapisane: 28.12.2017, 21:46 

To dlaczego prezeskamyk pisze że zamawiał u was auto i go jeszcze nie otrzymał? Nie wasz pracownik w imieniu waszej firmy się z nim kontaktował?
Z tego co pisze wpłacił wam zaliczkę. Co w związku z tym? przepadła?

PostNapisane: 16.01.2018, 15:11 

Zamawiany był Macan Diesel.
Pierwszy kontakt odbywał się przez Select-Automotive, oferta porsche widnieje na ich stronie internetowej. Następnie sprawą zajmował się Pan Lejawka,a o tym, że to inna firma dowiedzieliśmy się dopiero przy podpisywaniu umowy.

PostNapisane: 7.02.2018, 15:27 

No to jak z tym Selectem? Ktoś jeszcze kupował coś przez nich?

PostNapisane: 8.02.2018, 2:10 

tunix napisał(a):
No to jak z tym Selectem? Ktoś jeszcze kupował coś przez nich?

Rok temu kupowałem BMW X5, bardzo sprawnie i fachowo szybki termin realizacji auta do produkcji, dobry rabat.

PostNapisane: 16.09.2018, 10:41 

Pan Szymon Lejawka:

Proszę trzymać się od tego Pana jak najdalej. Liczba kłamstw tego Pana udokumentowanych mailowo to kilka stron. Pan Szymon nie wydał przedmiotu leasingu i nie mogę otrzymać również informacji, kiedy i gdzie to nastąpi.

Umowa leasingu została podpisana w lipcu 2018 r. Natomiast do dziś - połowa września 2018 r. - Pan Szymom Lejawka działający jako Space Cars LL Group Szymon Lejawka, Złota 16, 43-360 Bystra, NIP PL5532313156, REGON 240499798 nie wydał mi pojazdu.

Pan Szymon Lejawka do dziś nie wpłacił również dealerowi Mercedesa środków za to auto mimo otrzymania zaliczki ode mnie w pierwszym kwartale 2018 r. oraz przelewu od banku w Warszawie w dniu 30 lipca 2018 r. Dealer Mercedesa nie może wydać auta ani mnie ani bankowi. Środki zostały przez Pana Szymona bezprawnie przywłaszczone. Pan Szymon nie jest w stanie zapłacić za samochód. Ja nie mogę użytkować pojazdu którego nie odebrałem. Umowa nie może dojść do skutku.

Pan Szymon Lejawka przywłaszczył sobie środki bezprawnie. Użył środków moich i banku dla swoich potrzeb. Sprawę skierowałem na drogę prawną, karną oraz do windykacji.

PostNapisane: 17.09.2018, 0:28 

Nr klubowicza: 942
Moto Concierge we Wrocławiu - ktoś z forum się wypowie? Może być na priv.

Apartamenty nad polskim morzem;
IG: morskie.grzybowo
Booking: https://www.booking.com/Share-4aX4H3

Garaż:
982C - MY18 718 Cayman

PostNapisane: 22.09.2018, 13:04 

Ja taż kupiłem X5 przez select-automotive i potwierdzam uczciwość brokera. Rabat też był najlepszy na tamten czas.
Opóźnienie w dostawie było i to nawet spore. Ale z winy BMW. Miałem możliwość anulowania zamówienia. Ale skończyło się na dodatkowym rabacie.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]