Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.06.2018, 8:58 

Czesc wszystkim! Jakis czas temu kupilem swoje pierwsze wymarzone Porsche. Co prawda jest to jedynie Boxster S 986 ale po pierwszych kilku dniach wiem, ze wpadlem po uszy i jest to poczatek drogi do 911 ktoregos pieknego dnia. Poki co spedzam kazda wolna chwile starajac sie doprowadzic wszystkie mozliwe detale do idealnego stanu w moim Boxie. No i oczywiscie jezdze cieszac sie jak dziecko :)

Box bedzie moim samochodem totalnie weekendowym i sezonowym, na codzien jezdze czyms innym takze plan jest taki by doprowadzic go do idealu i takiego zachowac dlugi czas :)

Troche suchych faktow nt. mojego Boxa:
Boxster S 986, 2002 rok, przebieg 30 tys. km. Manual :)
Ze zmian poki co - felgi RH Turbo 19", tylny spoiler i kilka innych malych detali.

Jak uda mi sie zrobic troche wiecej zdjec to postaram sie wrzucic jakas wieksza galerie. Poki co jedno zdjecie. Pozdrawiam wszystkich! I do zobaczenia na drogach i spotach.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 8.06.2018, 11:43 

Nr klubowicza: 582
Piękny samochodzik, gratulacje :!:
19 cali weszło bez problemu?
Nic nie trze?

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 8.06.2018, 11:52 

Troche gimnastyki z 19stkami jest. RH Turbo maja z tylu 10j wiec jest latwiej ale i tak musial wpasc dystans z przodu i z tylu zeby to w miare rozsadnie lezalo. Oczywiscie przod odrobine przy skrecaniu przyciera ale to spowodowane za szeroka i za wysoka opona. Czeka mnie zakup 4 gum troche lepszych niz sa teraz i w bardziej dopasowanym rozmiarze. Poki co wrzucilem po prostu opony, ktore mialem z poprzedniego auta zeby wiedziec czy w ogole 19 cali da sie upchnac i jezdzic na tym bo na wielu forach czytalem, ze 19 cali jest praktycznie niemozliwe w 986. Jak widac da sie :)

PostNapisane: 8.06.2018, 12:00 

Nr klubowicza: 582
Stąd moje pytanie :)
To jeszcze wrzuc fotki środka do obrazu całości!

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 8.06.2018, 12:14 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Przebieg niewiarygodny! Gratulacje! Ja bym wywalił ten spoiler, ale to wiadomo - kwestia gustu

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 8.06.2018, 12:24 

Przebieg jest na 99,9% prawdziwy. Znam historie auta (mimo, ze nie jest idealna, niestety) i wszystko wskazuje, ze rzeczywiscie ma 30tys. Oczywiscie auto ma troche wad, ktore bede dopracowywal z biegiem czasu ale stan podzespolow a przede wszystkim wnetrza daje mi wiare w to, ze kazda praca i zlotowka wlozona w ten samochod ma sens :) Plus bede zapewne robil maksymalnie przebiegi rzedu 1-2tys. w sezonie takze nie wiem czy za mojej "kadencji" zobacze 4 z przodu przebiegu.

Spoiler dorwalem razem z klapa, w kolorze. Swoja zostawilem nienaruszona gdyby przyszedl dzien, ze mi sie znudzi to nie bedzie widac najmniejszej ingerencji. Owszem, wywoluje rozne odczucia - jednym sie podoba, innym nie. Mnie poki co bardzo. Plus jest to oryginalny spoiler z numerami Porsche do 986 wiec mysle, ze nie ma tu zbytniej rzezby :)

Wiecej zdjec postaram sie wrzucic niedlugo :)

PostNapisane: 8.06.2018, 14:35 

A czemu 19"?
Bo jeśli chodzi o performance to zysk żaden, a wizualnie też dość kontrowersyjne ;)

PostNapisane: 8.06.2018, 14:47 

Lubie duze kola :) A tak powaznie to pojechalem po takie samo RH tylko 18 cali i na miejscu (200km od Wawy) mimo zapewnien sprzedajacego okazalo sie, ze wszystkie cztery sa kompletnie krzywe i jedna spawana. Na szczescie bylem tam "przy okazji" nadrabiajac niewiele km bo chyba bym za taka scieme kogos uszkodzil gdybym jechal specjalnie. W kazdym razie kiedy okazalo sie, ze tamte sa nie do uratowania wpadly mi przypadkowo te RH w 19 calach. Okazalo sie, ze sa to jedne z niewielu felg do Porsche z 10j na tyle. Plus sa dosc rzadkie. Wiec zaryzykowalem. Faktycznie do performance nie daja nic tylko zapewne odejmuja ale poki co Boxa traktuje mocno delikatnie bez szalenstw czy wypadow na tor (i chyba sie to nie zmieni). Czerpie radosc z dzwieku i przyspieszenia + wiatr we wlosach. Takze nie cierpie poki co z utraty performance. Zostawilem ori 17" gdybym kiedys chcial jednak przyszalec gdzies wiec backup jest :) A co do wygladu - no dobra, powaznie lubie duze kola :crazy:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]