Dzien Dobry
Witam wszystkich posiadaczy I tych co kiedys dolacza.
Mam prosbe o pomoc czy porade uzytkownikow.
Przerzucilem pare ogloszen I na razie stanelo na samochodzie wystawionym tu:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... yI2qX.htmlJako ze samochod ma byc rodzinny, rowniez do wozenia malych dzieci stad wybor Cayene a ze trafilo sie Turbo to czysty przypadek, bardziej spodobala sie cala reszta.
Sa jednak watpliwosci w ramach ktorych moja prosba o wasza pomoc.
Nie znam jeszcze historii auta ani nawet pelnej specyfikacji bo sprzedajacy sie nieco ociaga. Probowano mi nawet wcisnac umowe do podpisania bez ogladania samochodu. Auta jeszcze swoimi oczami nie widzialem.
Zeby nie kupic kota w worku zdecydowalem sie zabrac samochod na doglebna inspekcje w PCW na Polczynskiej.
Bedzie to pierwsze moje Porsche wiec zupelnie nie wiem czego sie spodziewac oprocz duzych rachunkow
Panowie z serwisu maja ponoc sprawdzic liste 111 punktow z ktorych wyniknie w jakim stanie jest auto.
Mam numer VIN-u ale nie ma na razie zgody wlasciciela do jego uzytkowanie w zwiazku z tym serwis PCW nie udzieli zadnych informacji.
Wlasciciela nie znam (byc moze jest tu
na forum )tylko posrednika ktory wystawia samochod.
Ze szczatkowych informacji wiem ze auto ponoc kupione jest w Niemczech ale uzytkowane I serwisowane w PL. Stan idealny.
Na dzisiaj przebieg samochodu nieco ponizej 100K. Rocznik 2013.
Prosba do uzytkownikow, serwisantow I tych co moga cos doradzic:
1. Czy turbo przy tym przebiegu moze oznaczac wydatki przewidziane zaleceniami Porsche (koniecznosc wymiany podzespolow wynikajaca z przebiegu etc)
2. Czy turbo to auto rodzinne (halas, twarde zawieszenie)
3. Czy to auto dla kobiety I codziennej jazdy w obrebie miasta
4. Czy przed zakupem powinienem sprawdzic cos szczegolnie wnikliwie
5. Czy PCW to dobry wybor na diagnostyke przed zakupem
Prosze uprzejie o wasz komentarz.
Pozdrawiam
Maciek