Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5187 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Tłoki Wossnera są przewidziane TYLKO do stalowych tulei. Upewnij się jakie zostaną wprasowane.
Samemu będziesz robił remont? Potrzebne oprócz manuala będą także blokady rozrządu.
Może tuleja nie pękła tylko była mocno porysowana (to akurat częsty przypadek). Jeżeli jednak była pęknięta to upewnij się że dobrze sprawdzą blok, bo gwarancje dostaniesz pewnie na tuleje i jej wprasowanie. Sprawdź też wał korbowy oraz korbowody jeżeli silnik stanął.
Producent napisał w specyfikacji ze można je montowac do alusili tylko przed montażem trzeba posmarować tłoki molykotem. Silnik nie stanął. Pękła tuleja i płyn wylatywał rura wydechowa. Korby i wał są Ok. A robił będę sam. Mam warsztat samochodowy i robimy takie rzeczy. Tylko po prostu nie mam żadnych danych akurat do tego silnika. A ze auto jest moje to strasznie się przeciąga ten remont.