Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.02.2014, 19:13 

Witam serdecznie wszystkich maniaków marki Porsche :)

Kilka słów o mnie i mojej przygodzie z samochodami ...

Zaczęła się ona 10 lat temu i przez ten cały czas jeździłem pod banderą Gwiazdy . Pierw C-klasa , rok później ML ,którym trochę dłużej się powoziłem bo prawie 5 lat . Zabawę z mercedesem zakończyłem na S-klasie (w221) . Zresztą mam ją cały czas , ale jej dni są już w sumie policzone ;)

Nowym dziecko w rodzinie to Porsche GTS 2008r. po liftingu ... Dlaczego akurat to Porsche ? hmm ... tym samochodem w sumie zaraził mnie ojciec mojej byłej dziewczyny ,który nabył właśnie w 2003 roku tuż po premierze swojego pierwszego Porszaka właśnie Cayenne .
Jego model okazał się być tym pechowym ,który pierwszy raz się zepsuł po przejechaniu 30km od salonu w Warszawie :shock: Niestety auto kolejne 2 lata kursowało średnio na lawecie raz w tygodniu . Chłop się na szczęście nie zraził i po tych dwóch latach oddał ładnie sprawę do sądu , a ten uznał jego racje i otrzymał on nowy egzemplarz - jak widać ten drugi musiał być bezproblemowy bo do dzisiaj wozi się Cayenne ,ale już w tej najnowszej budzie 8)
A kiedy ja się zaraziłem tym modelem ? Osobiście uważałem (i chyba w tedy nie tylko ja) ,że Porsche nie może produkować terenówek , auto z wyglądu porażało brzydotą ,ale kiedy zasiadłem do środka i zobaczyłem co to auto potrafi i jaki ma klank silnika no to przeprosiłem się z Porsche :lol:

Teraz mam i swojego potwora w garażu , mam tylko nadzieję ,że nie będę przechodzić takich przygód jak On na początku :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]