Witam wszystkich bardzo serdecznie. Po 6 miesiacach dlugich noc w garazu bez mozliwosci zadawania pytan i uczestniczeniu w forum, zlozylem nowy wniosek o rejestracje na PCP i bingo. Czarna juz sie wierci, ale jej nie ganiam.
W grudniu kupilem 85' 928S. Stan ok, jak na ten rok. Sprezyna (sa dwie, chodzi o zewnetrzna) na 8 cyl. (wydech) byla pelknieta, a talez na ktorej siedzi rozpolowiony. Mnustwo przeciekow na podcisnienu, chamulce takie sobie, w srodku troche brudno ale tapicerka w dobrym stanie. Dwojka, trojka i czworka (ah, to jest manual) zgrzytaly, selektory byly ok ale dog teeth i synchro do kosza. Koszt
Glowne lozysko, to drogie z rantem, tez do kosza. No i sie zaczelo.......nie bede sie tu rozpowiadac, ale rezultat jest rebuilt silnik, polerowany wal, i wszystko to co powinno byc wymienione. Rebuilt skrzynia 5spd. lacznie z calym linkage a wiec biegi chodza prawie dobrze (do regulacji).
Staralem sie zdazyc postawic ja na kolka przed spotkaniu w kazimierzu Dolnym, i sie udalo:lol: . Z zona mielismy zaszczyt was odwiedzic i milol spedzic czas w sobote. Nawet zone namowilem. Dzieci do niani a my w droge. Przyznam ze przy okazji zrobilem juz 650KM na nowym silniku a wiec zmiana plynow, i teraz bede mogl poczuc te 320.
Mam nadzieje wniesc cos do forum jak i wyniesc (3 dni kleczalem nad podlaczeniem szyb i szyberdachu na poilota). Raczej to drugie bedzie czestsze bo mam sporo pytan. Auta to pasia, zawodowo to Business Development dla corporacji amerykanskiej.
Best!
tw