Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.02.2012, 15:40 

Witam wszystkich forumowiczów serdecznie.

Pojawiłam się na forum, gdyż szukam 964 i nie jestem pewna czy dobrze podchodzę do tematu poszukiwań? Na co zwrócić szczególną uwagę ? Szczególnie proszę o porady szczęściarzy, którzy mają już to cudo w swojej "stajni" :) I jeszcze jedno pytanie odnośnie koloru, wiadomo czarny to czarny, ale jak oglądam zdjęcia to mam taką chrapkę na czerwony... co o tym sądzicie?

Edyta

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2012, 17:41 

Tak tak czerwony to jest dobry wybór :D

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2012, 17:59 

Witaj,

964 to dosyć niecodzienny model jeżeli chodzi o zainteresowanie kobiet - tym bardziej cieszy... :)
W twoim przypadku kolor czerwony będzie chyba jeszcze lepszy niż czarny (charakter) ;)

Obawiam się że zakup super egzemplarza w PL nie będzie łatwy - wszak większość "kąsków" jest w klubowych rękach...

Szczególną uwagę zwróć na przeszłość (bez)wypadkową, stan silnika, skrzyni, osprzętu i zawieszenia.
Bardzo polecam szczegółowy przegląd przedzakupowy w ASO lub w asyście kogoś dobrze zaznajomionego z marką - pomimo niemałego rachunku za taką usługę w ASO (ok.700-800PLN) moim zdaniem warto.
Może okazać się że za tak niewielką kwotę uniknęłaś problemów i związanych z tym poważnych wydatków.

Jeżeli znajdziesz coś ciekawego w ogłoszeniach, koniecznie podeślij link na forum - może ktoś już to-to oglądał i ma jakieś konkretne info?

P O W O D Z E N I A w poszukiwaniach! 8)

PostNapisane: 4.02.2012, 19:36 

Edyta napisał(a):
Pojawiłam się na forum, gdyż szukam 964 i nie jestem pewna czy dobrze podchodzę do tematu poszukiwań? Na co zwrócić szczególną uwagę ?

Szczególną uwagę zwróć na właściciela czy Ci odpowiada i bierz razem z nim. Jakby coś było nie tak to zawsze będziesz mogła zmienić bez kosztów :wink:

Powodzenia w poszukiwaniach.

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2012, 20:10 

Nr klubowicza: 164
Znajomy chciał sprzedać ładne 964 C2

Bezwypadkowe (udokumentowane) ale w normalnej cenie więc nie wzbudził zainteresowania.
W razie czego mogę ci namiary podać. Kolega nie z Polski.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2012, 21:32 

Witam, powodzenia w poszukiwaniach. 964 prowadzone przez kobiete mile dla oka ,po Szczecinie jezdzi pani w 964 cabrio napewno juz od dobrych 10 lat.

Pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2012, 22:28 

964 Piękne auto, ale za kierownicą nie widziałem jeszcze Kobiety :) mam nadzieje że w niedalekiej przyszłości zobaczę :wink: Powodzenia w zakupie. Można rozejrzeć się na rynku niemieckim, euro spada. Sprawdź auto przed zakupem w ASO.

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2012, 0:16 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Witaj! Zycze powodzenia w poszukiwaniach. W Polsce jest faktycznie maly rynek, ponadto troche popsuty autami powypadkowymi zanizajacymi ceny oraz zaufanie. Jesli kupisz manuala, to przy okazji wyrobisz sobie miesnie lewej nogi. Ramiona oczywiscie dostana wycisk od kierownicy. Moje kobiety (zona i mama) bardzo lubia jezdzic 964 i super w nim wygladaja. 8) W razie watpliwosci pytaj na forum lub PW.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2012, 3:03 
Klubowicz

964 to bardzo zacne auto, moja zona uwaza ze lepiej sie nim jezdzi np od 993 (choc nie wiem skad to stwierdzenie, moze prowadzac latwiej zobaczyc gdzie sie z przodu auto konczy ;)). No i czerwony to swietny wybor :)Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2012, 13:24 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Powodzenia w poszukiwaniach, 964 to piękne i bardzo wdzięczne auto.
Oczywiście służymy pomocą :lol:

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2012, 23:38 

rok temu z okładem kupiłem 964 i od tego momentu jestem trafiony. kupiłem dobrze, więc rada - ustaw się z kimś kto w odpowiednim warsztacie przeprowadzi pomiar punktów bazowych nadwozia. Wizyta w ASO tego nie zastąpi, też to zrobiłem 800zł i nie odradzam, ale też i nie namawiam (panowie mechanicy w Sopocie nie mogli długo odnaleźć przebiegu auta, hm, brak wyświtlacza <lol>). Tylko ASO bez mierzenia na ramie to placebo- mówiąc szczerze, a potem może być żal! Pomiar punktów bazowych powie o przeszłości wypadkowej bezkompromisowo- i jeśli mieści się w tolerancji to OK , ale może dać okazję do zbicia ceny. Jeśli pomiar wypadnie poza możliwością korekty geometrią to oczywiście dzięki niebiosom można sobie odpuścić egzemplarz i szukać dalej. Z perspektywy moich prawie 1,5 roku spędzonych z 964 (b.aktywnie!) to Tobie polecam Tiptronica, frajdy jest wystarczjąco dużo , a problemów dużo MNIEJ. Nie będę hipokrytą - marzę o manualu w turbo, ale ostatnio po małej korekcie uszczelnień i wymianie świec przestało mi się chcieć zmieniać auto na mocniejsze ( zwłaszcza zimą i chwilowo ABS nie działa, więc jest dużo fun'u ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.02.2012, 22:42 

Hej,

Dzięki za liczne odpowiedzi. Trochę to trwało zanim znów się odzywam, ale praca, praca, praca.... brak czasu na przyjemności :)

Jest bardzo dużo tych modeli na mobile.de Dla mnie to nie problem kupić auto z Niemiec/Austrii i po prostu po weryfikacji po nie pojechać. W Niemczech mam znajomego, który mi pomaga, zna perfekcyjnie język niemiecki, ale niestety nie zna się na starych samochodach, tym bardziej na Porsche. Należałoby zacząć od tego, o co ma pytać dzwoniąc pod konkretne ogłoszenia, aby zrobić pierwszą selekcję aut dostępnych aktualnie na sprzedaż. Z pytań, które mi się nasuwają to:
- do jakiego przebiegu powinnam szukać samochodu z tego rocznika?
- w jaki sposób sprawdzić bezwypakowość samochodu,
- w jaki sposób sprawdzić oryginalność części które zapewne liczne były wymieniane, jakie to części?
- jak sprawdzić stan nadwozia, korozyjność itd?
- jakie dokumenty powinien posiadać taki samochód?
- na co zwrócić uwagę w wnętrzu samochodu?
- na jakim poziomie cenowym opierać się w przypadku chęci zakupu samochodu w stanie bardzo dobrym?

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.02.2012, 22:46 

a ten filmik powoduje, że krew szybciej mi w żyłach krąży i chcę go natychmiast !!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=jKTUSN3hqIU

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 0:53 
Klubowicz

ehhh ... jutro chyba przewietrze swojego poki sniegu i soli nie ma bo do wiosny nie wytrzymam :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 1:04 

Witaj,

szukaj aut 92r i nowszych i moim zdaniem C2

- lepiej uszczelnione silniki
- bedą już lusterka Cup
- C2 to brak kłopotów z napędem

Kobieta za kółkiem 911 to fajny widok. :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 1:30 

Yoshi co mogę powiedzieć, tylko ZAZDROSZCZĘ :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 2:31 

yoshi napisał(a):
ehhh ... jutro chyba przewietrze swojego poki sniegu i soli nie ma bo do wiosny nie wytrzymam :)

Ja dzisiaj dokladnie to zrobilem, uznalem ze dluzej nie wytrzymam. Tyle ze moj to plebejski 996 ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 9:17 

Nr klubowicza: 075
szukaj turboloock najlepiej w cabrio ,nie turbo bo to wściekłe auto
ale c 2
może być zwykłe c2 najlepiej na stronach porsche ag i dealerów
będzie drożej ale w 100% ok

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 9:46 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Długi napisał(a):
......

Fajny...no tak.....
Ostatnio, widziałem za kierownicą czarnego 964 należącego do naszego kolegi.....jego Mamę....

Panowie...chylić czoła !!!!!
Imponujący widok!

PS. Bartku, pozdrawiam Mamę !

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2012, 11:23 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
pdmobil napisał(a):
Długi napisał(a):
......

Fajny...no tak.....
Ostatnio, widziałem za kierownicą czarnego 964 należącego do naszego kolegi.....jego Mamę....

Panowie...chylić czoła !!!!!
Imponujący widok!

PS. Bartku, pozdrawiam Mamę !

Dzieki Piotrze! Moja Mama bardzo lubi jezdzic 964. Ja tez uwazam, ze kobieta za kolkiem klasyka to piekny widok. :drive:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]