Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: WiTaM
PostNapisane: 29.01.2015, 2:28 

motoryzacja w tle prześladowała mnie od zawsze i kiedy byłem już na tyle tego świadomy iż zostałem porażony/zarażony jeżdżę.

do niedawna były to rożnej maści motocykle [jestem z pokolenia które zaczynało od motorynki - niektórzy wiedzą o czym mówię] i w miarę podnoszenia stawki pojawiały się coraz ciekawsze sprzęty [równolegle był już nawet 2letni epizod z 924 Targa]

ale jak to w życiu większości facetów, prędzej czy później na drodze staje ona i ... zachodzą pewne zmiany [niektórzy nazywają to detox] na szczęście u mnie była to wspólna pasja i sposób na spędzanie wolnego czasu ale naturalny rozwój rodziny spowodował iż czas 2 kół został zawieszony

... teraz osiągnąłem etap w życiu kiedy mówią :

po 40 to się ma trochę z O... trochę z L..

inni mówią o kryzysie wieku średniego itd

... i kilka innych dziwnych teorii

a ja po prostu mam hopla i w końcu mam odpowiedni dla siebie i rodziny pojazd żeby nie zwariować na odwyku

stąd żeby nie uwierzyć w któryś z tych mitów tworzonych przez nie zarażonych postanowiłem wpisać się tu gdzie tego typu uzależnienia się nie leczy wręcz przeciwnie

... mam nadzieję, iż przygarniecie nowego ... wzbogacając przy okazji forum o kolejne czarne 997 z jedynej i słusznej stajni Hr.Ferdynanda P.

niestety jeszcze nie mogę się pochwalić fotką, kończę poprawiać makijaż świeżego nabytku delikatnie, ale niedługo to nadrobię

... to tyle

KriS

ps. czy ktoś ma jakąś wiedzę na temat jak sprawdza się i brzmi wydech KALIŃSKI [nie udało mi się nigdzie nic na ten temat odszukać a podobno ktoś już zakładał ?! ] /ewentualnie jestem otwarty na propozycje czegoś dobrze brzmiącego - second hand za rozsądną kwotę więcej budżet aktualny już nie zniesie

Tytuł:
PostNapisane: 29.01.2015, 8:45 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
KriS - witamy w gronie podobnie zarazonych maniakow. Dobrze trafiles. Napisz jeszcze, skad jestes, to moze znajdziesz lokalna grupe wsparcia.

Wlasnie zbieramy ekipe klubowiczow na wyjazd do fabryki Porsche w Lipsku w marcu. Bedzie takze przejazd po torze fabrycznym i wizyta w przyfabrycznym muzeum. Jesli jestes zainteresowany, to dolacz do Klubu.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 29.01.2015, 9:03 

cześć
do zobaczenia na mieście :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.01.2015, 9:31 

Nr klubowicza: 193
Witam na forum :D
Gratulacje! :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 29.01.2015, 11:41 

... jestem z miasta znanego w Polsce motoryzacyjnym maniakom najlepiej z Rond - Bydgoszcz

z tego co widzę i słyszałem jest parę osób z mojego grodu i okolic - chętnie nawiążę kontakt na początek lokalnie jeśli da radę i jest taka możliwość, a z czasem jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem / rodzinka załapie bakcyla tak jak ja, nie widzę przeszkód włączenia się szerzej dołączając do klubu

co do wyjazdu to chętnie ale podejrzewam że nie zdążę zakończyć rewitalizacje mojego potwora, a nie wiem czy jest opcja pojechać niepoprawną taczką aczkolwiek z grupy czyli VW - tu proszę o info czy jest taka możliwość ?!

Tytuł:
PostNapisane: 29.01.2015, 17:32 

Nr klubowicza: 318
witaj na forum!!
tak jak BT napisal zapisuj sie do klubu i juz za niedlugo bedziesz mogl poznac niezbyt liczne,ale konkretne ;) grono klubowiczow na wyjezdzie do fabryki
cheeRS Zibi

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2015, 15:26 

witam,

serdecznie dzięki za powitanie w gronie pozytywnie zarażonych słuszna marką, dzięki także za zaproszenie do inicjacji klubowej, z tym że tak jak w rozmowie na PW nie jestem jeszcze gotowy na ten krok.

Po pierwsze moja bryka jeszcze nie jest dokończona tak jak bym tego chciał.

Po drugie nie wiem czy na razie nie poprzestanę na obcowaniu poprzez forum i początkowo dołączę do imprez ogólnodostępnych / wtedy kiedy też znajdę na to czas.

Odnośnie samej kwestii przyłączenia się do klubu, to oczywiście wszystko ładnie i pięknie [wcześniej jak jeździłem motocyklami analogicznie to funkcjonuje że ludzie się zrzeszali] chciałbym chętnie najpierw poznać/usłyszeć i tu proszę szczególnie niedawno zrzeszonych i tych którzy także się nie zdecydowali jeszcze o podzielenie się przemyśleniami.

I nie chodzi mi o to czy warto czy nie - bo zawsze jest fajnie bywać wśród swoich, nawet tego właśnie szukam - rozterki moje są w kategoriach czy mieszkając na płn Polski / Bydgoszcz będzie mi dane móc żywo uczestniczyć w życiu i spotkaniach klubu.
Z tego co gdzieś tam już liznąłem na innych postach szukając miejsc dotychczasowych wyjazdów i spotkań, gro życia klubu i klubowiczów to solidne południe [BT pisał i o trójmieście i Poznaniu i ok ... ja nie generalizuje].
jako kawaler może i nie miałbym z tym problemu, ale pasje do motoryzacji rozwijam aktualnie tak jak pisałem realizując marzenie o/z Porsche zarzucając motocykle, jako że myślę już x4 i chciałbym rodzinnie łączyć przyjemne z adrenalina, której mi już strasznie brakuje.

mam nadzieje że moje przemyślenia/rozterki/pytanie wzbudzi pozytywną i ewentualnie konstruktywną dyskusje, która przekona mnie że jest to miejsce którego szukam, lub w ostateczności także okazjonalne uczestnictwo to także fajna sprawa i można się poczuć jak członek klubu i dobrze bawić.

zastanawiałem się także czy klubowicze rozsiani po kraju lokalnie tworzą jakieś mini grupy, aby nie czekać na wielkie zloty czy imprezy, i wypić czasem w weekend wspólne chmielowe i pogadać tak jak teraz z mroźne wieczory o naszych P.

pozdr K.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]