Autor |
Wiadomość |
_VIGGEN_
|
Napisane: 1.06.2009, 12:25 |
|
|
Witam wszystkich klubowiczów.Jest mi bardzo miło przystąpić do grona osób zakochanych w Porsche.Pochodze z Radomia,mam wspaniałą rodzinę oraz jak każdy - hobby - oczywiście samochody,ale również moja pasja to motocykle, od kilku miesięcy jest w moim posiadaniu upragnione Suzuki Hayabusa.Nie będę ukrywał, chciałbym w najbliższym czasie stać się szcześliwym posiadaczem Porsche,a co za tym idzie będę prosił oraz oczekiwał pomocy w znalezieniu dokładnie takiego egzemplarza którego szukam - model już wybrany:-).Mam nadzieję że będę mógł polegać na Waszej wiedzy, doświadczeniu, opiniach oraz że przed samym ewentualnym zakupem otrzymam worek informacji z czym muszę sie liczyć i czego spodziewać,jednym słowem plusy i minusy oraz za i przeciw.
|
|
Góra |
|
928alpi
|
Napisane: 1.06.2009, 14:35 |
|
|
Witaj, a jaki to ten wybrany model ?
|
|
Góra |
|
_VIGGEN_
|
Napisane: 1.06.2009, 17:11 |
|
|
Witam, miła niespodzianka, nie spodziewałem się tak szybko odzewu i reakcji na forum.A co do wyboru .... mogł być tylko jeden - 928. interesuje mnie pojazd nie starszy niż 1991r. z przbiegiem nie większym niż 150tys.km. obowiązkowo z automatem.z tego co się orientowałem wchodzi w grę S4. znalazłem jeden na polskich portalach sprzedaży
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7287900
ale jak wspomniałem, na wstępie, tak naprawdę nie jestem jeszcze dobrze rozeznany z cenami,szczegółami itp itd. Ten model w głowie miałem od zawsze, a pomysł na zrealizowanie zaiskrzył właściwie kilka tygodni temu.Spojrzałem na twój nick..... czy jesteś może szcześliwym posiadaczem 928? Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 1.06.2009, 17:17 |
|
|
witaj i powodzenia w poszukiwaniach!
|
|
Góra |
|
Długi
|
Napisane: 1.06.2009, 23:39 |
|
|
Witaj,
jeśli nie starszy niż 1991 rok to będzie ciężko, a to już raczej GTS był tylko od 1992roku, S4 juz wtedy nie było.
Chyba że i "trafisz" ostatnie S4 z 1991 roku.
Bardzo dobry wybór 928 to już kultowe auto...
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 2.06.2009, 1:49 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5198 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Witamy!
928
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
928alpi
|
Napisane: 2.06.2009, 2:02 |
|
|
_VIGGEN_ > jestem
Pytanie czy znasz jezyk angielski ? Jak tak, to sporo mozna znalezc w necie informacji o 928 Pewnie znajac niemiecki jeszcze wiecej
Ja nie znam realiow polskich jak widac pod moim avatarem jestem dosc daleko W klubie sa ludzie ktorzy mieli lub maja 928
Powodzenia w szukaniu i szerokiej drogi
|
|
Góra |
|
Dadi
|
Napisane: 2.06.2009, 8:26 |
|
|
Witaj. Powodzenia w poszukiwaniach.
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 2.06.2009, 9:18 |
|
|
Witaj Kolego.
928 to bardzo dobry wybór. Wszystko zależy od zasobności portfela ale szukałbym GTS-a i radziłbym zakup manuala.
P.S. Motorek masz zajefajny
|
|
Góra |
|
simprez
|
Napisane: 2.06.2009, 18:46 |
|
|
Witam! Rychłego spełniania marzeń o własnym 928 życzę!
|
|
Góra |
|
_VIGGEN_
|
Napisane: 2.06.2009, 21:26 |
|
|
Witam, bardzo dziękuje za tak liczne i ciepłe przywitanie.
Co do mojego wyboru to jeśli chodzi o Porsche to mógł być tylko jeden właśnie 928.Przeczytałem powyżej w odpowiedziach i podpowiedziach o tym modelu ze może lepiej byłoby z manualna skrzynią i że z S4 będzie cieżko.Już wyjaśniam dlaczego S4 - bo ma automat, może GTS miał ale ja nie mam jeszcze takiej wiedzy o Porsche o czym wspominałem w przywitaniu.A drugie pytanie dlaczego automat?Bo to ma być samochód dla mojej Żony, a nie wchodzi inna skrzynia w grę jak tylko automat.Ja mam Hayabuse więc w życiu chyba niczym szybszym nie będę jeździł a na marginesie tez uwielbiam automatyczne skrzynie.928 to moje odwieczne marzenie teraz muszę tylko przekonać Żonkę że nie rozczaruje się tym samochodem.Chociaż tu wchodzą w grę kwestie wyglądu, ma bardzo mieszane uczucia,jak ma zamknięte reflektory w odpowiedznim kolorze lakieru i wnętrza z samych zdjęć jest do zaakceptowania dla niej ,przy otwartych reflektorach i "kosmicznym" wnętrzu np.jakaś zgdniła zieleń lub purpura totalna klapa.Nie miała okazji widzieć jeszcze 928 na żywo, ale mam nadzije że przy kontakcie realnym zmieni zdanie.I tu ukłon w stronę klubowiczów i posiadaczy 928 , nie będę ukrywał że chciałbym żeby obejrzała 928 z bliska i przejechała sie nawet manualną skrzynia ( potrafi - uwierzcie ), nawet jeśli wymagałoby żebym miał zapłacic za tą przyjemność ale nie kupię 928 jeśli nie będzie przekonana.Informacja dla osób które pomyślą coś w stylu kobieta i porsche.Żona wkrótce będzie testować na zamkniętym torze Lamborghini Gallardo i powiekszać swoje umiejętności za kierownicą. Resaumując jeśli ktoś odważy się żeby moja żona usiadła za kierownicą czyjegoś 928 przejechała sie, poczuła to i poznała takie auto na żywo z bliska, będę bardzo wdzięczny i jak wspomniałem jeśli będzie to wymagało odpłatności to jestem na to przygotowany.Wolę zapłacić teraz i sprawdzić czy będzie zadowolna niż na siłę zrobić żonie "niespodziank" bo wtedy nie wypłacę się jej do końca życia . Czekam na ewentualne dalsze podpowiedzi oraz kontak.Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
kl
|
Napisane: 3.06.2009, 0:09 |
|
|
928 ma dosc niezawodne i proste w serwisowaniu skrzynie automatyczne, ktore pochodza z Mercedesa W126. Powodzenia w poszukiwaniach!
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 3.06.2009, 0:48 |
|
|
_VIGGEN_ napisał(a): Witam, bardzo dziękuje za tak liczne i ciepłe przywitanie. Co do mojego wyboru to jeśli chodzi o Porsche to mógł być tylko jeden właśnie 928.Przeczytałem powyżej w odpowiedziach i podpowiedziach o tym modelu ze może lepiej byłoby z manualna skrzynią i że z S4 będzie cieżko.Już wyjaśniam dlaczego S4 - bo ma automat, może GTS miał ale ja nie mam jeszcze takiej wiedzy o Porsche o czym wspominałem w przywitaniu.A drugie pytanie dlaczego automat?Bo to ma być samochód dla mojej Żony, a nie wchodzi inna skrzynia w grę jak tylko automat.Ja mam Hayabuse więc w życiu chyba niczym szybszym nie będę jeździł a na marginesie tez uwielbiam automatyczne skrzynie.928 to moje odwieczne marzenie teraz muszę tylko przekonać Żonkę że nie rozczaruje się tym samochodem.Chociaż tu wchodzą w grę kwestie wyglądu, ma bardzo mieszane uczucia,jak ma zamknięte reflektory w odpowiedznim kolorze lakieru i wnętrza z samych zdjęć jest do zaakceptowania dla niej ,przy otwartych reflektorach i "kosmicznym" wnętrzu np.jakaś zgdniła zieleń lub purpura totalna klapa.Nie miała okazji widzieć jeszcze 928 na żywo, ale mam nadzije że przy kontakcie realnym zmieni zdanie.I tu ukłon w stronę klubowiczów i posiadaczy 928 , nie będę ukrywał że chciałbym żeby obejrzała 928 z bliska i przejechała sie nawet manualną skrzynia ( potrafi - uwierzcie ), nawet jeśli wymagałoby żebym miał zapłacic za tą przyjemność ale nie kupię 928 jeśli nie będzie przekonana.Informacja dla osób które pomyślą coś w stylu kobieta i porsche.Żona wkrótce będzie testować na zamkniętym torze Lamborghini Gallardo i powiekszać swoje umiejętności za kierownicą. Resaumując jeśli ktoś odważy się żeby moja żona usiadła za kierownicą czyjegoś 928 przejechała sie, poczuła to i poznała takie auto na żywo z bliska, będę bardzo wdzięczny i jak wspomniałem jeśli będzie to wymagało odpłatności to jestem na to przygotowany.Wolę zapłacić teraz i sprawdzić czy będzie zadowolna niż na siłę zrobić żonie "niespodziank" bo wtedy nie wypłacę się jej do końca życia . Czekam na ewentualne dalsze podpowiedzi oraz kontak.Pozdrawiam
S4 jak i GTS występują w manualu jak i w automacie.
Jeżeli chodzi o jazdę czymś szybszym nią Hayka. hmmm... na prostej na pewno jest to monster.. ale są szybsze sprzęty... na 2 i na 4 kolach
Tak od serca to Ci powiem.. kup dla siebie 928 i ciesz sie nim..
|
|
Góra |
|
_VIGGEN_
|
Napisane: 3.06.2009, 9:21 |
|
|
Witam,
i widze że zaczynamy się zagłebiać w tematy szczeółów - super - nareszcie.W takim razie jesli S4 i GTS był dostępny z automatycznymi skrzyniami?czy chodzi o to tylko że GTS zastąpił (chyba od 92r) model S4 jako kolejna modyfikacja i odswieżenie modelu i miał mocniejszy silnik (chyba o 10KM) czy wraz ze zmianą symboliki modelu poza w/w zostało coś jeszcze istotne zmienione.Nie wiedziałem ze model GTS miał dostępny automat.Zmienia to postać rzeczy,więc na celownik dołącza tez GTS.Jak wspomniałem czy jestem z Radomia kto najbliżej jest w posiadaniu 928 tylko po roku chyba 87 czyli po gruntownym liftingu.
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 3.06.2009, 16:10 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5198 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Ja bym to ujął inaczej.
GTS to była jakby ewolucja. W S4 i GT był silnik 5.0, a w GTS już 5.4
Także moc urosła. To kwintesencja całej linii 928, najdroższy i najrzadszy
ze wszystkich
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 3.06.2009, 16:22 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
W Lublinie masz "zaglebie" 928. Pytanie tylko czy to wystarczajaco blisko
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
_VIGGEN_
|
Napisane: 3.06.2009, 19:53 |
|
|
Lublin, pewnie że blisko godzinka jazdy samochodem.Tylko jak mam "namierzyć" właścicieli 928.Co do S4 i GTS, pojemność silnika 5.0 czy 5.4l nie ma znaczenia dla mnie, ale jeśli jest tak jak piszesz że GTS tak rzadki i kwintesencja calej lini 928 a co za tym idzie nieproporcjonalnie drogi w porównaniu właśnie z S4 to zdecydowanie wybiore S4, mnie bardziej chodzi o sam model 928 niż to żeby było to model z ostatniego roku czy dwóch produkcji.Proszę o pomoc w ustaleniu właścicieli 928, oczywiście nie tylko z Lublina chociaż to najbliżej.
|
|
Góra |
|
Blumen
|
Napisane: 3.06.2009, 20:12 |
|
|
wszystkie 928 w standardzie miały automaty a manual był opcją, więc jest zdecydowanie rzadziej spotykamy. S4 to piękne auto, jest najbardziej nowoczesne pod względem wyglądu (poza gt i gts, które są kontynuacją s4). Życzę powodzenia w szukaniu - dużo łatwiej i taniej będzie znaleźć S4, niż GT, czy GTS - pytanie na co stawiasz, na klasyka, czy unikat
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 4.06.2009, 9:29 |
|
|
w Lublinie jest chyba 6 sztuk 928, ale tylko jeden po lifcie.
jak chcesz to przyjedz.
ale przejechać się nie dam, moge tylko powozić
|
|
Góra |
|
_VIGGEN_
|
Napisane: 4.06.2009, 18:37 |
|
|
Witam, dziękuje za info,co do jazdy nie ma problemu i rozumiem.Pytanie tylko czy twoje 928 jest po lifcie czy nie?Bo musi być po lifcie, inny nie przejdzie.Jeśli po lifcie to jaki kolor lakieru i wnętrza.Dzięki
|
|
Góra |
|
|