Polecam Ci Car Pro Cquartz, przetestowałem mnóstwo powłok permanentnych i dla mnie ta jest zadawalająca. Z racji tego, że detailing jest moim hobby to robiłem to sam. Nie jest to skomplikowane, najważniejsze to robić po elemencie i nie dopuścić do dłuższego pozostawienia na lakierze, należy polerować mikrofibrą po około 3 minutach i zostawić na około 10 godzin w garażu w celu utwardzenia. Kupiłem 50 ml za około 350 pln i starczyło mi na 2 warstwy na Cayennie i na 2 na murano żony. Za tydzień nałożyłem 2 warstwy wosku Collinite 915 i jest bajka. Powłoka moim zdaniem wytrzymuje około 5-7 m-cy, wosk około 2 m-ce. Są ponoć bardzo dobre powłoki kwarcowe i ceramiczne Modesta,ale nie miałem jeszcze okazji
. Trzeba pamiętać, że przed nałożeniem kwarcu lub ceramiki lakier musi być spolerowany na połysk. Osobiście zajęło mi to około 4 godzin w cayenne. Polerowałem mleczkiem polerskim na sucho (około 220 pln/litr) + pad na maszynkę pajączek, potem pad finsh - jak żona zobaczyła efekt to padła.
I jeszcze jedno, po nałożeniu powłok kwarcowych, ceramicznych auto dobrze jest myć myjką z włosa merynosa
Jakby ktoś miał pytania co do powyższego to z przyjemnością odpowiem/pomogę