Nazywam się Artur i parę miesięcy temu zacząłem moją przygodę z Panamerą 2012r. Od jakiegoś czasu w moim pięknym autku dało się słyszeć stuki w zawieszeniu - prawy przód . Mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wahacz górny . Wahacz została wymieniony ale niestety okazało się ze to nie to , dalej coś stuka . Na domiar złego po opuszczeniu warsztatu wyświetlił mi się błąd o zawieszeniu "chassis system failure" - przycisk regulacji zawieszenia nie reaguje, auto jeździ normalnie . Teraz szukam kogoś z komputerem w rejonie Krakowa celem zdiagnozowania problemu .Bardzo proszę o pomoc , może ktoś z was miał podobny problem ?
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Prawdopodobnie nikt nie zablokował zawieszenia jak auto było podnoszone i dlatego pojawił się błąd lub ktoś zablokował i nie odblokował, trudno powiedzieć.
Stuki z przodu w Panamerze mogą być z różnych miejsc. Trzeba dobrze auto obejrzeć. Sprawdzić wszystkie śruby, łączniki, nawet półośki. Poduszki silnika warto zobaczyć czy nie są wylane, tak samo gumy w wahaczach które są z olejem w środku.
dzięki za pomoc , tak nawiasem mówiąc to było dokładnie jak piszesz , brak zablokowanego zawieszenie podczas podnoszenia samochodu . Panowie w Krakowie na ul. Żmujdzkiej zdiagnozowali problem , wymienili bezpiecznik podłączyli komputer zawieszenie się wyrównało i znowu mogę się cieszyć jazdą . Jeszcze pewnie czeka mnie wymiana amortyzatora przedniego. Czy można poza salonem dostać taką część ?