Pierwszy zakup marki mam dopiero przed sobą (okolice Kwietnia),mam zamiar kupić swojego pierwszego boxstera 986 i mam nadzieje ze pomożecie mi odpowiedzieć na kilka pytań i podjąć najlepsza decyzje.
Co prawda jak wspomniałem w pierwszym poście miałem kupić auto w Kwietniu ale przypadkiem nawinął się ładny egzemplarz z książką serwisowa i Świerzym przeglądem w dodatku za taka cenę ze zbrodnia byłoby nie brać...
Tak wiec stało się i od wczoraj jestem posiadaczem (czy szczęśliwym to się okaże ) Boxstera 986 z 1998r z silnikiem 2,5l . Buda naprawdę ładna, wnętrze w kolorze cinnamon brown (chyba tak to się zwie), motor i skrzynia bez zarzutu, prowadzi się naprawdę dobrze. Do zrobienia jest plastikowa szyba w soft topie i cos stuka z tylu przy przejeździe przez dziury/nierówności, kiera do obszycia. Mam tez tylko jeden kluczyk w dodatku z niedziałającym pilotem. Jest tez zmieniony wydech na „costam 2” (brzmiało jak Mark 2 albo podobnie), w każdym razie brzmi fajnie ale w przedziale 1500-3000 daje taki rezonans w środku ze głowę chce rozwalić, będę chciał w przyszłości zmienić na seryjny. Chodzi o to ze idealny wydech wg mnie to taki który jest cichy w dolnym zakresie a drze ryja w wyższych. Ten działa dokładnie odwrotnie
Nie ma przypadkiem korozji na tylnych nadkolach? Oglądałem identycznego jakiś czas temu w Koszalinie. Cały był malowany i ktoś odwalił ostro fuszerkę z malowaniem. Był jeden kluczyk i pilot nie działał również. Wydech bardzo głośny i dodatkowo ktoś wyciął katy. Felgi czarne... no to chyba ten sam.
Gratulacje.Ale dlaczego anglik czy problem to budżet czy to zabawka na chwilę Przecież na naszych drogach to zabija fan z jazdy-widoczność,wyprzedzanie,chyba że będziesz go używał na wyspach.Mam kolegę który jeżdzi Z4 i zainstalował sobie przy lewym lusterku kamerkę skierowaną do przodu