Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.06.2009, 21:18 

CZESC wszystkim posiadaczom porsche ....jeszcze go nie mam ale w tym tygodniu zaczynam poszukiwania Cayenne oczywiscie nie nowego..i od razu mam pytanie czy zawieszenie pneumatyczne jest az tak bardzo wskazane..zaznaczam ze bede jezdzil po bardzo dobrych drogach ,dzieki za dobre rady

Tytuł:
PostNapisane: 28.06.2009, 21:32 

Witaj,
Pneumatyczny zawias jest jak najbardziej wskazany - różnica jest ogromna.
Osobiście nie kupiłbym już Cayenne ani żadnego poważnego SUV-a bez pneumatyki (jeździłem dłuższy czas S-ką bez air-maticu - jedzie jak taczka)
Jedynym minusem są koszty eksploatacji - np. amortyzator - ~6000pln vs. 1500pln, ale cóż - jak zawsze coś za coś.. :(

Tytuł:
PostNapisane: 30.06.2009, 22:37 

dzieki za rade choc trudno bedzie znalezc takiego pieciolatka bo jak juz ma pneumatyke to silnik 3.2 a jak 4.5 to bez ...albo jest ze zwyklym radiem nie wiem co lepsze....najlepiej bedzie przetestowac...

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2009, 7:26 

O 3.2 zapomnij - wogóle nie jedzie, przy zbliżonym (~2l.) zużyciu paliwa (porównując do S-ki)
Pneumatyka jest drogim dodatkiem przy kupnie nowego, więc występuje przeważnie w lepszych wersjach (w Turbo standard)
Jeżeli zamierzasz tym autem jeździć dłuższy czas - moim zdaniem airmatic to konieczność.
PS. Radio zawsze można zmienić i dołożyć dużą navi.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2009, 13:00 

jak na razie widze ze najwiecej aut z pneumatyka to wersje 3.2 nie wiem dlaczego...zobacze jak to jezdzi w koncu to rodzinny suv a wynik 9 do setki jest calkiem przyzwoity jak na te klase ...4.5 jechalem i wrazenie super tylko nie czuc tej predkosci a moze byc to zgubne jesli trafi sie na patrol lub radar...zpomnialem dodac ze mieszkam w anglii a tam prawko mozna stracic przy jednym przekroczeniu predkosci...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]