Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.11.2015, 15:17 

Witam wszystkich forumowiczów,
Za 2-3 miesiące będę szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem benzynowego Manana S kolorze Volcano Grey. Do tej pory jeździłem Audi TT, ale wiek robi swoje i przesiadam się na auto, do którego wsiada i wysiada się wygodniej. Mam nadzieję, że prowadzić się będzie porównywalnie lub lepiej niż TT. Może ktoś z Was miał takie porównanie?

Pozdrawiam,

PostNapisane: 12.11.2015, 16:36 

Na pewno będziesz szczęśliwym posiadaczem, w każdym razie ja jestem. Nie miałem nigdy TT, ale mówi się, że jest to samochód kobiecy, mnie osobiście nie podoba się w nim bardzo niskie usadowienie kierowcy, poza tym Macan ma chyba większą moc. Szkoda, że zamienili Agate Gray na Volkano Gray...

PostNapisane: 12.11.2015, 19:19 

Jestem ciekawy jak będzie wyglądał volcano gray w realu

PostNapisane: 12.11.2015, 19:49 

Zdjęcia w tym kolorze możesz zobaczyć na www.macanforum.com

PostNapisane: 12.11.2015, 20:28 

Denar napisał(a):
Na pewno będziesz szczęśliwym posiadaczem, w każdym razie ja jestem. Nie miałem nigdy TT, ale mówi się, że jest to samochód kobiecy, mnie osobiście nie podoba się w nim bardzo niskie usadowienie kierowcy, poza tym Macan ma chyba większą moc. Szkoda, że zamienili Agate Gray na Volkano Gray...

Mnie zmiana koloru specjalnie nie martwi, nawet wolę auta w kolorze ciemnego asfaltu (aktualne 2 auta mam w zbliżonych kolorach). Co do TT, to jeździ się nim świetnie, jest to namiastka sportowego auta za rozsądną cenę, jest szybki (5,6 s) , doskonale trzyma się drogi. Macan S jest od mojego TT nieco szybszy, no i na pewno wygodniejszy. Na razie jeszcze dogrywam dodatkowe opcje, bo założyłem sobie pewien budżet i chcę się go trzymać. Napisz o swoich wyborach opcji, co Twoim zdaniem jest konieczne, a co nie do końca…
pzdr

PostNapisane: 12.11.2015, 21:20 

Denar napisał(a):
Zdjęcia w tym kolorze możesz zobaczyć na http://www.macanforum.com

Piękny kolor, bardzo się cieszę. Agate grey nie do końca mi pasował, miał odcień brązowy, za którym nie przepadam, ale i tak wolałem ten kolor bardziej niż czarny. Volcano rozwiązał moje dylematy :). This is it! Niestety jestem detalistą i przywiązuję dużą wagę do drobiazgów. Zdaję sobie sprawę, że często to utrudnia życie, ale nic na to nie poradzę :) Muszę z tym żyć.
pzdr

PostNapisane: 13.11.2015, 8:09 

Napisałem w innym wątku, że bardzo dobrze zrobiłem zamawiając PASM+AS (możliwość podnoszenia i obniżania zawieszenia bezcenna), tempomat adaptacyjny, Sport Chrono, osłony stalowe z przodu i z tyłu, Bose, składane koło pompowane, nawigację, połączenie przez Bluetooth i in. żałuję, że nie mam opcji dodatkowych schowków i zestawu dla palących, poza tym nic bym nie zmienił. W innym wątku namawiają na Burmestera, ale za takie pieniądze to można kupić przyzwoity używany samochód do jazdy codziennej a Bose nie jest wcale zły.
Zbędnymi dodatkami wydają mi się: szyberdach - obniża wysokość nad głową, dodaje wagę i zwiększa ilość elementów które mogą się psuć. Nie rozumiem też tendencji jaka jest w USA, Kanadzie aby mieć koła 20 - 21 cali, ja mam 18" i jestem z nich bardzo zadowolony, samochód wygląda ładnie i można wszędzie wjechać.

PostNapisane: 13.11.2015, 8:35 

Denar napisał(a):
Napisałem w innym wątku, że bardzo dobrze zrobiłem zamawiając PASM+AS (możliwość podnoszenia i obniżania zawieszenia bezcenna), tempomat adaptacyjny, Sport Chrono, osłony stalowe z przodu i z tyłu, Bose, składane koło pompowane, nawigację, połączenie przez Bluetooth i in. żałuję, że nie mam opcji dodatkowych schowków i zestawu dla palących, poza tym nic bym nie zmienił. W innym wątku namawiają na Burmestera, ale za takie pieniądze to można kupić przyzwoity używany samochód do jazdy codziennej a Bose nie jest wcale zły.
Zbędnymi dodatkami wydają mi się: szyberdach - obniża wysokość nad głową, dodaje wagę i zwiększa ilość elementów które mogą się psuć. Nie rozumiem też tendencji jaka jest w USA, Kanadzie aby mieć koła 20 - 21 cali, ja mam 18" i jestem z nich bardzo zadowolony, samochód wygląda ładnie i można wszędzie wjechać.

Dzięki za wskazówki. Rzeczywiście temat rowija się w 2 wątkach, może warto się przenieść do jednego, co niniejszym czynię i przenoszę się do wątku: Macan model 2016.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]